Σελίδες

Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Από Διοικητής νοσοκομείου… οδηγός


Τραγελαφικές καταστάσεις και σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, από την ανυπαρξία οδηγών.

Το νοσηλευτικό ίδρυμα στεγάζεται σε 4 διαφορετικά κτίρια, κάποια από τα οποία απέχουν μέχρι και 3 χιλιόμετρα το ένα από το άλλο. Ωστόσο, δεν έχει ούτε 1αν οδηγό από 10 που είχε κάποτε για να καλύπτει και τις 3 βάρδιες, μετά τη διαθεσιμότητα στην οποία είχε τεθεί το προσωπικό, με αποτέλεσμα η μεταφορά των υλικών, του αίματος καθώς και του φαγητού για τη σίτιση των ασθενών να επανόκειται στη φιλοτιμία του προσωπικού.

Όπως εξηγεί στο Virus, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, Κώστας Πετρόπουλος, στη θέση του οδηγού έχουν κάτσει απαξάπαντες…

«Από πέρυσι τον Απρίλιο, μείναμε χωρίς οδηγούς. Ζητήσαμε να μείνουν κάποιοι οδηγοί αλλά δεν άφησαν κανένα, δεν επέστρεψαν ποτέ κανέναν κι αναγκαστήκαμε εκ των ενόντων να καλύψουμε τις ανάγκες, δηλαδή να φέρουμε τους οδηγούς των κέντρων υγείας που ήταν άλλη η αποστολή τους ή άλλες ειδικότητες όπως η ασφάλεια των νοσοκομείων, να αναλαμβάνει να οδηγεί τα αυτοκίνητα και να κάνει αυτές τις δουλειές. Ένα χρόνο μετά συνεχίζεται το πρόβλημα. Αναγκάστηκαν να κάνουν χρέη οδηγού ο Διοικητής, ο Υποδιοικητής, ο Διοικητικός Διευθυντής κι εν πάσει περιπτώσει όποιος βρισκότανε και ήταν πρόθυμος να εξυπηρετήσει το νοσοκομείο».

Η έλλειψη οδηγών οδήγησε κατά καιρούς σε τραγελαφικές καταστάσεις, αλλά και σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του νοσοκομείου με επιπτώσεις στη νοσηλεία των ασθενών.

«Έχουμε φτάσει στο σημείο να ναυλώνουμε ταξί για να πάνε τα αίματα από το ένα νοσοκομείο στο άλλο ή να καθυστερούν να ξεκινήσουν τα χειρουργεία στις 9.30 και 10 το πρωί, γιατί δεν υπήρχε οδηγός τη συγκεκριμένη μέρα για να πάνε τα αίματα ή οι εξετάσεις που χρειάζονταν προκειμένου να ξεκινήσουν οι επεμβάσεις. Την ίδια ώρα, αφήνουμε ακάλυπτα από πλευράς ασφάλειας τα ΤΕΠ όπου έχουμε σωρεία επιθέσεων» τονίζει ο κ. Πετρόπουλος.

Το αποκορύφωμα όπως λέει ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΓΝ Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας», ήταν να μην σιτίζονται οι ασθενείς στην ώρα τους, γιατί δεν υπήρχε η δυνατότητα από οδηγούς.

«Παίρνουν το πρωινό τους μετά τις 10:30 αντί για τις 07:30 το πρωί και το μεσημεριανό τους στις 3 αντί για τη 1 το μεσημέρι» αναφέρει σχετικά, προσθέτοντας ότι είναι αδιανόητο να διαταράσσεται η δίαιτα των ασθενών που αναρρώνουν.

Για το θέμα αντιπροσωπία του Σωματείου απευθύνθηκε στη Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ, ζητώντας να δοθεί άμεσα λύση στην αδιέξοδη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο νοσηλευτικό ίδρυμα από την ανυπαρξία οδηγών, καθώς και στον ίδιο τον υπουργό Υγείας, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

«Συγκεκριμένη και σαφή απάντηση από τον υπουργό δεν πήραμε. Η ΥΠΕ προσπαθεί εκ των ενόντων από άλλους χώρους να βρει οδηγούς, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουμε δει κάποια λύση. Πλέον η υπομονή του καθενός που θέλει να προσφέρει φιλότιμα, εξαντλείται» λέει ο κ. Πετρόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι είναι απαράδεκτο να μην δίνεται λύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου