Σελίδες

Δευτέρα 13 Μαΐου 2024

Γεωργιάδης: Ο νέος Υγειονομικός Χάρτης θα ολοκληρωθεί σε συνεργασία με τις Περιφέρειες

Συντάκτης: Virus

Υγειονομικές μονάδες επισκέφθηκε ο υπουργός Υγείας κατά την περιοδεία του στην Δυτική Μακεδονία, ενώ είχε συναντήσεις με Ιατρικούς Συλλόγους και τοπικούς παράγοντες. Ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει τον νέρο υγειονομικό χάρτη σε συνεργασία με τις Περιφέρειες της χώρας.

Στην Καστοριά και στη Φλώρινα βρέθηκε ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, δεύτερη μέρα της περιοδείας του στη Δυτική Μακεδονία.

Ειδικότερα, ο κ. Γεωργιάδης επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς και ενημερώθηκε από τη διοίκηση του νοσοκομείου για τα τρέχοντα ζητήματα, αλλά και να συνομιλήσει με γιατρούς, νοσηλευτές και ασθενείς. Το παρών έδωσαν η βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης, ο Διοικητής 3ης Υ.Πε. Παναγιώτης Μπογιατζίδης και ο Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας Σεραφείμ Λιάπης.

Μετά την επίσκεψή του, ο Υπουργός Υγείας επεσήμανε «πρόσφατα, περάσαμε στη Βουλή μία ειδική νομοθετική διάταξη για να μπορούμε να επιτρέψουμε την ενεργειακή αναβάθμιση και την μεγαλύτερη κτιριακή επέκταση του σχετικού νοσοκομείου ως προς τον συντελεστή δόμησης. Στο νοσοκομείο εκτελείται ένα μεγάλο έργο ανακαίνισης μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και ταυτόχρονα ολοκληρώνονται έργα του ΕΣΠΑ από την προηγούμενη προγραμματική περίοδο. Το νοσοκομείο Καστοριάς το έχουμε στη φροντίδα μας. Πριν από λίγο καιρό, έγιναν και τα εγκαίνια της παιδιατρικής πτέρυγας που ανακαινίστηκε εξ’ ολοκλήρου. Σκοπός μας είναι να αποτελέσει και στο μέλλον ένα βασικό νοσοκομείο για την περιοχή, που θα παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας».

Επίσης συναντήθηκε και με τον αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δημήτρη Σαββόπουλο και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που απασχολούν την περιφέρεια. Στο περιθώριο της επίσκεψής του στην Αντιπεριφέρεια Καστοριάς, ο κ. Γεωργιάδης πραγματοποίησε κατ’ ίδιαν συνάντηση με αντιπροσωπεία των επαγγελματιών της ΛΑΡΚΟ, οι οποίοι του παρέδωσαν υπόμνημα με τα αιτήματα τους.

Η περιοδεία του Υπουργού Υγείας στην Καστοριά, ολοκληρώθηκε με την επίσκεψή του στην Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς, στην οποία είχε συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ. Καλλίνικο.

Στη συνέχεια, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης μετέβη στη Φλώρινα στην οποία συνοδευόμενος από τον βουλευτή Σταύρο Παπασωτηρίου, είχε διαδοχικές συναντήσεις με μέλη του Ιατρικού Συλλόγου και τον Αντιπεριφερειάρχη Αθανάσιο Τάσκα.

Κατά την επίσκεψή του στη Φλώρινα, ο κ. Γεωργιάδης μεταξύ άλλων επεσήμανε « είχα την ευκαιρία να συναντήσω τον Ιατρικό Σύλλογο με τον οποίο κάναμε μια πολύ σημαντική συζήτηση παρουσία του κυρίου Περιφερειάρχη για το τι πρέπει να γίνει. Με τον κύριο Περιφερειάρχη κάναμε μια συμφωνία. Η Περιφέρεια ξεκινάει τη δική της μελέτη για τον προτεινόμενο από την Περιφέρεια νέο υγειονομικό χάρτη και εμείς συνεχίζουμε τη δική μας μελέτη για τον προτεινόμενο από το Υπουργείο Υγείας νέο υγειονομικό χάρτη. Εγώ δεν πρόκειται να νομοθετήσω νέο υγειονομικό χάρτη σε καμία περιφέρεια ερήμην της Περιφέρειας. Χαιρετίζω ότι η Περιφέρεια ήταν πολύ οργανωμένη και έχει ξεκινήσει μια πολύ σοβαρή προσπάθεια. Δεσμεύομαι ότι δεν πρόκειται να πάρουμε καμία απόφαση εάν δεν συμφωνήσουμε με την Περιφέρεια. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει καμία εκδοχή υγειονομικού χάρτη που προβλέπει κλείσιμο του νοσοκομείου Φλώρινας. Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο θέμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου