Σελίδες

Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Με ηπιότητα και όχι με αντιπαράθεση απαντά ο ΠΙΣ στην έκρηξη των Διαγνωστικών



Με ηπιότητα και όχι με αντιπαράθεση απαντά ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος στην έκρηξη της Συντονιστικής Επιτροπής Διαγνωστικών Κέντρων, η οποία νωρίτερα την Πέμπτη, εναντιώθηκε στην στάση του ΠΙΣ αναφορικά με την πρότασή του για πλαφόν ανά πάροχο, χαρακτηρίζοντας το μέτρο αντιδημοκρατικό και αυταρχικό.

Ο ΠΙΣ συμφωνεί και ο ίδιος ότι το μέτρο του πλαφόν είναι αντιδημοκρατικό, ωστόσο όπως αναφέρει, «έχει αναλάβει την πρωτοβουλία και λόγω της αδυναμίας των κρατικών φορέων εξουσίας, να εφαρμοστούν και στη χώρα μας συνταγογραφικές οδηγίες οι οποίες θα αποτρέψουν φαινόμενα προκλητής ζήτησης». Καλεί δε όλους τους φορείς, να σταματήσουν την αντιδικία.

Στην ανακοίνωσή του ο ΠΙΣ αναφέρει τα εξής:

«Λυπούμεθα για την ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Διαγνωστικών Κέντρων, η οποία εναντιώνεται στις εδώ και πολύ καιρό διατυπωθείσες θέσεις του ΠΙΣ για το πλαφόν ανά πάροχο και περιφέρεια, για τα διαγνωστικά εργαστήρια.

Δεν σκοπεύουμε να αντιπαρατεθούμε με κανέναν. Σεβαστές οι απόψεις εκάστου.

Ο ΠΙΣ έχει αναλάβει την πρωτοβουλία και λόγω της αδυναμίας των κρατικών φορέων εξουσίας, να εφαρμοστούν και στη χώρα μας συνταγογραφικές οδηγίες οι οποίες θα αποτρέψουν φαινόμενα προκλητής ζήτησης, για να καταργηθεί το απαράδεκτο claw back και rebate.

Ο ΠΙΣ είναι γνωστό ότι εναντιώνεται γενικότερα σε κάθε μέτρο επιβολής πλαφόν, θεωρώντας το αναχρονιστικό και αυταρχικό. Όμως σε μία εποχή κατά την οποία απειλείται η επιβίωση χιλιάδων οικογενειών, πρέπει να γίνονται και προτάσεις με όφελος τόσο για το κοινωνικό σύνολο όσο και για την επιβίωση μικρών εργαστηρίων αλλά και μεγαλύτερων επιχειρήσεων.

Το πλαφόν βεβαίως διαχειρίζεται έναν μίζερο προϋπολογισμό, δεν επιτρέπει ανάπτυξη, αλλά, από την άλλη πλευρά η βιωσιμότητα όλων, μικρών και μεγάλων, είναι ισότιμη.

Τέλος, η Ανακοίνωση αδικεί την γενικότερη τοποθέτηση του ΠΙΣ στην 4ωρη συνάντηση με το Υπουργείο για την αναπλήρωση του πρώτου 5μήνου του προϋπολογισμού με 50 εκατ. τα οποία είχε υποσχεθεί η προηγούμενη ηγεσία, καθώς και για την αύξηση του προϋπολογισμού για την περαιτέρω δυνατότητα λειτουργίας όλων.

Καλούμε όλους τους ενδιαφερομένους, να σταματήσουν την αντιδικία γιατί αυτό εξυπηρετεί μηχανισμούς εξουσίας, για την επιβολή από αυτούς των αυταρχικών μέτρων. Ας μην πλειοδοτούν κάποιοι σε δημοκρατικότητα, ευαισθησίες και λογικές προτάσεις όταν την εποχή της μιζέριας επιβάλλει ψυχραιμία, λογική και ανθρώπινη αντιμετώπιση».

4 σχόλια:

  1. Κ.ΒΛΑΣΤΑΡΑΚΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑ ΜΕΤΡΟ ΝΑ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΑΥΤΑΡΧΙΚΟ ,ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΤΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΝΑ ΤΟ ΔΕΧΟΜΑΙ.ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΗΝ ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΛΟΥΣΙΩΤΑΤΗ ΑΥΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ ΕΡΜΗΝΕΥΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από τον ΠΙΣ - Γραφείο Προέδρου

      - Το μέτρο εφόσον είναι περιοριστικό είναι εξ ορισμού και αντιδημοκρατικό. Επιβάλλεται όμως για την επιβίωση των διαγνωστικών εργαστηρίων.
      - Η γλώσσα μας είναι βέβαια ωραιότατη και πλουσιότατη, όμως θα πρέπει να γράφεται και να ομιλείται σωστά (π.χ.: το "ακυρώνεται" αντι του σωστού "ακυρώνετε", καθώς είναι στην ενεργητική φωνή).

      Διαγραφή
  2. ΟΣΟ ΥΠΗΡΧΕ ΤΟ ΠΛΑΦΟΝ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑΑ(ΟΙΚΟΣ ΝΑΥΤΟΥ,ΙΚΑ)ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ,
    ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΟΡΙΑ,ΜΑΣ ΠΗΡΕ ΟΛΟΥΣ Η ΚΑΤΩ ΒΟΛΤΑ...
    ΑΦΟΥ,ΛΟΙΠΟΝ,ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ,Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΛΑΦΟΝ.ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΛΛΙΩΣ!ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΑΡΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ;ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ;ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΟΙΧΟ ΝΑ ΚΟΒΟΥΜΕ ΛΕΦΤΑ; ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΟΣ-ΕΥΒΟΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Mηπως ειναι αντιδημοκρατικο που καθε κλινικος γιατρος εχει τον ιδιο αριθμο επισκεψεων με τους συναδελφους του και εμεις γιατροι ειμαστε οι ελευθεροι επαγγελματιεςεργαστηριακοι και γιατροι ειναι και οι υπευθυνοι εργαστηριου των διαγνωστικων εκτος αν αυτοι ειναι υπερανθρωποι και μπορουν να βλεπουν 300 αξονικες 200 μαγνητικες και 1000 υπερηχους 50000 βιοχημικές κλπ.την ημερα. Οι εργαστηριακες εξετασεις ειναι ιατρικη πραξη οσο και αν δεν θελουν τα διαγνωστικα και ως πραξεις πρεπει να θεωρουνται απο τον ΕΟΠΥΥ και οχι νουμερα που βγαινουν απο μηχανηματα αυτος ειναι νομος σημερα.
    Η αποζημειωση αφορα περισσοτερο το χρονο για αυτες παρα το χρημα ας μοιρασει λοιπον τον χρονο ο ΕΟΠΥΥ εξισου σε ολους εργαστηριακους του.
    Ιση λοιπον κατανομη του διαθεσιμου χρηματικου ποσου μεταξυ των συναδελφων ειτε ελευθερων επαγγελματιων ειτε υπευθυνων εργαστηριου ανα περιφερεια.
    οι καλυτεροι ας κριθουν απο τους εξεταζομενους στο ελευθερο μετα τον ΕΟΠΥΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή