Σελίδες

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024

Προφυλακίστηκε ένας από τους κατηγορούμενους για την απάτη σε βάρος του ΕΟΠΥΥ – Η διακίνηση φαρμάκων και τα ψευδώνυμα

Προφυλακίστηκε ένας από τους κατηγορούμενους για την απάτη σε βάρος του ΕΟΠΥΥ – Η διακίνηση φαρμάκων και τα ψευδώνυμα

Στη φυλακή ένας από του πρώτους 7 κατηγορούμενους για την απάτη στον ΕΟΠΥΥ

HR

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ένας από τις επτά κατηγορούμενους για την απάτη ύψους 3,5 εκατ. στον ΕΟΠΥΥ.

Οι επτά κατηγορούμενοι απολογήθηκαν για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση στο πλαίσιο της οποίας φέρεται να τελέστηκε το αδίκημα της απάτης σε βάρος του ΕΟΠΥΥ.

Πρόκειται για τις παράνομες συνταγογραφήσεις φαρμάκων μέσω ΑΜΚΑ πολιτών που κατήγγειλαν αρχικά την υπόθεση. Την Πέμπτη αναμένονται οι απολογίες άλλων 10 κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων είναι και οι φερόμενοι εμπλεκόμενοι γιατροί και φαρμακοποιοί.

Ο ένας εκ των κατηγορουμένων που οδηγήθηκε στη φυλακή, αποκαλείται και ως “Μισέλ”, ενώ φαίνεται πως ήταν εκείνος που εμφανιζόταν ως βοηθός του γιατρού. Μεταξύ άλλων είχε αναλάβει τη διακίνηση των φαρμάκων ενώ είχε υπό τον έλεγχό του και την ανεύρεση ΑΜΚΑ ασφαλισμένων ή προσώπων που είχαν ανενεργά ΑΜΚΑ.

Παράλληλα από την έρευνα προέκυψε ότι παραλάμβανε φάρμακα τα οποία είτε παρέδιδε στον 51χρονο γιατρό που φέρεται να ανήκει στον κύκλο των πρωταγωνιστών της υπόθεσης, είτε τα διακινούσε σε τρίτα πρόσωπα.

Αντίθετα, άλλες τρεις κατηγορούμενες αφέθηκαν ελεύθερες. Δύο εξ αυτών με τους όρους της εμφάνισης σε Αστυνομικό Τμήμα και της εγγυοδοσίας ύψους 10 χιλιάδων ευρώ.

Η κατηγορούμενη γιατρός που απολογήθηκε σήμερα αφέθηκε ελεύθερη χωρίς περιοριστικούς όρους και κατά τον συνήγορό της προσκόμισε στην ανακρίτρια στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι συνταγογραφήσεις που είχε κάνει ήταν νόμιμες.

Τις επόμενες ώρες αναμένονται οι αποφάσεις ανακρίτριας και εισαγγελέα για άλλους δύο κατηγορούμενους που απολογήθηκαν για συμμετοχή στην υπόθεση απάτης του ΕΟΠΥΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου