Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Πατούλης: Οι 4 στρατηγικές για τον ιατρικό τουρισμό



Το υπερξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας χαμηλού κόστους και εύκολης πρόσβασης τόνισε ως κεντρικό πλαίσιο ανάπτυξης για τον Ιατρικό Τουρισμό ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και υπεύθυνος της τριμελούς διυπουργικής επιτροπής Γιώργος Πατούλης σε σχετική εκδήλωση με θέμα: «Ιατρικός Τουρισμός 2020» που διεξήχθη από την SynThesisArchitects και το περιοδικό βιοϊατρικής “TheScanner” στα πλαίσια του συνέδριου MoneyShow 2013.

«Τα Υπουργεία Τουρισμού και Υγείας από κοινού ξεκίνησαν να αναπτύσσουν στρατηγικές προώθησης της Ελλάδας ως παγκόσμιου προορισμού με στόχο 1) να δρομολογηθούν νέες θέσεις εργασίας, 2)να αναδειχτούν οι μεγάλες ελληνικές πόλεις ως City Break προορισμοί,3) να προσελκύονται οι ασθενείς τουρίστες υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες και 4) να τονωθούν οι επενδύσεις στη σύνθεση του ιατρικού τουρισμού, ως ανταγωνιστικού προϊόντος σε παγκόσμια κλίμακα» τόνισε ο υπεύθυνος της επιτροπής κ.Πατούλης, και συνέχισε λέγοντας:

«Το πιο σημαντικό είναι ότι η Ελλάδα διαθέτει υψηλά εξειδικευμένο και άριστα καταρτισμένο επιστημονικό ιατρικό δυναμικό. Οι φυσικές πηγές και οι κλιματολογικές συνθήκες, σε συνδυασμό με την ιατρική υποδομή της χώρας μας, ιδιαίτερα στον ιδιωτικό τομέα, και σε συνεργασία με το άριστο ελληνικό ξενοδοχειακό δυναμικό, κάνουν τον Ιατρικό τουρισμό άκρως ανταγωνιστικό προϊόν στην παγκόσμια αγορά, προσελκύοντας μεγάλο αριθμών ασθενών τουριστών. Δρομολογήσαμε ήδη το πλαίσιο των απαραίτητων νομοθετικών ρυθμίσεων (ΚΥΑ 27217-ΦΕΚ 3077 Β’/3-12-2013) για να κατοχυρώσουμε μια πιστοποιημένη διαδικασία στην ένταξη νοσοκομείων και κλινικών και στην τελική χορήγηση αδειών των παρόχων βάσει της ασφάλειας και της αξιολόγησης των εμπλεκόμενων δομών. Έχουμε ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία επικαιροποίησης ενός εθνικού χάρτη ιατρικού τουρισμού της Ελλάδας, στον οποίο πρόκειται να δομήσουμε το πλαίσιο προσφοράς και ζήτησης των υπηρεσιών ιατρικού τουρισμού, ενώ τα επόμενα βήματά μας είναι η χρήση αποτελεσματικών μηχανισμών προβολής για τη γνωστοποίηση των δομών και των παρόχων, η στελέχωσή των δομών με εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, κατάλληλα εκπαιδευμένο και η εύρεση πόρων, που θα ενισχύσει το δομικό αυτό πλαίσιο προς την καλύτερη οργάνωση και λειτουργικότητα του.»

Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο βιοιατρικός μηχανικός Χ.Καζάσσης, εκδότης του περιοδικού TheScanner. Εκπροσωπώντας την υπουργό Τουρισμού Ολγας Κεφαλογιάννη, χαιρετισμό στην εκδήλωση απεύθυνε η Ηλέκτρα Παπαζάχου, μελος της τριμελούς διυπουργικής επιτροπής και νομική σύμβουλος του Υπουργείου Τουρισμού.

Ομιλητές ήταν η δρ. Ευαγγελία Χρυσικού, αρχιτέκτων μηχανικός – νοσοκομειολόγος, από την SynThesis Architects, που μίλησε για τη Θεραπευτική Αρχιτεκτονική στις Υπηρεσίες του Ιατρικού Τουρισμού, ο Δημήτριος Μπούχαλης, καθηγητής Πανεπιστήμιο Bournemouth, που μίλησε το Τουριστικό Προϊόν, τον Ιαματικό και τον Προσβάσιμο Τουρισμο, ο δρ. Ιωάννης Σαραντόπουλος από το Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, που μίλησε για την ικανοποίηση της Τουριστικής Βιομηχανίας από τον Ιατρικό Τουρισμό στην Ελλάδα, ο καθ. Αναστάσιος Ζαγοριανός, γενικός διευθυντής, Διαδικασία ΑΕ, που μίλησε για τις Επιχορηγήσεις των Κέντρων Ιατρικού Τουρισμού, η Αγγελική Κατσάπη, πρόεδρος του Συμβουλίου της ΤΕΜΟS Auditors που μίλησε για την πιστοποίηση των Υπηρεσιών στην Αγορά του Ιατρικού Τουρισμού, και η Bαρβάρα Αυδή, πρόεδρος, Historic Hotels of Europe και ιδρυτής Yades Greek Historic Hotels, που αναφέρθηκε στην Ελλάδα ως κέντρο του Τουρισμού Ευζωίας και Ευεξίας στην Ευρώπη, προοπτικές ανάπτυξης.

1 σχόλιο:

  1. O IΣΑ ασχολείται με τον ιατρικό τουρισμό και τους γιατρούς του ΙΚΑ και μόλις σήμερα πήρε είδηση ότι οι ασκούντες ελευθέρως το ιατρικό επάγγελμα θα πρέπει να βάλουν ΤΑΜΕΙΑΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή