Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Μπέζας για ΕΟΠΥΥ: Όποιος θέλει ας έρθει στο νέο φορέα υγείας



«Οι αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ προχωρούν και όποιος θέλει μπορεί να ακολουθήσει», δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας, ακολουθώντας την τακτική του προϊσταμένου του Άδωνι Γεωργιάδη, για τορπιλισμό του διαλόγου.

Αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας με τους εκπροσώπους του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και της ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ, διαφώνησε με την άποψη των γιατρών και δήλωσε ότι «δεν υπάρχει αδιέξοδο. Θέλουμε η μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, και ειδικά στον χώρο του ΕΟΠΥΥ να προχωρήσει σε συνεργασία με τους γιατρούς, και με τη συναίνεση των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, και όχι έχοντας τους γιατρούς απέναντι μας».


Βέβαια, ο κ. Μπέζας παραδέχθηκε ότι «οι βασικές αρχές της μεταρρύθμισης έχουν αποφασιστεί, και εκείνο το οποίο συζητούν είναι ο οδικός χάρτης μετάβασης στο νέο καθεστώς», επιβεβαιώνοντας έτσι τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ οι οποίοι τονίζουν ότι «το υπουργείο Υγείας δεν συζητά για τίποτα, αφού έχει ήδη λάβει τις αποφάσεις του».

Τέλος ο κ. Α. Μπέζας απαντώντας στο επιχείρημα των γιατρών του ΕΟΠΥΥ ότι «τους οδηγούν σε αυτοαπόλυση», δήλωσε ότι «δεν οδηγούμε κανέναν σε αυτό-απόλυση. Αλλάζουμε τον ΕΟΠΥΥ από αγοραστή και πάροχο, μόνο σε αγοραστή υπηρεσιών υγείας. Όλες οι δομές και οι οργανικές θέσεις που έχουν να κάνουν με την παροχή υπηρεσιών υγείας του ΕΟΠΥΥ θα μεταφερθούν στο ΕΣΥ, κάτω από τις Υγειονομικές Περιφέρειες. Όποιος θέλει μπορεί να τοποθετηθεί στον καινούργιο φορέα»

5 σχόλια:

  1. Όλοι ξέραμε ότι για να μπεις στο ΕΣΥ κάνεις αίτηση και κρίνεσαι.Τώρα θα εφαρμοσθεί το σύστημα "βουρ στον πατσά"?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. επειδη ξερουμε ποσο ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΕΣ ηταν οι κρισεις στο ΕΣυ, δεν πειραζει να μπουν στο εσυ και μερικα παιδακια του ικα , παιδακια διαφορων βολευτων στην τραγικη ιστορια της λαμογιας 1981-2013 , που κατεστρεψε αυτον τον τοπο ΚΥΡΙΟΙ ΟΙ ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ!! ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΑΔΩΝΗ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΓΚΟΛΤΕΝ ΜΠΟΥΣ ΤΩΝ ΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥΣ ΠΑΡΤΥ ΤΕΛΟΟΟΟΣ!!!!. ΚΑΙ ΜΗ ΝΟΜΙΣΟΥΝ ΤΑ ΚΑΛΟΠΑΙΔΑ ΤΟΥ ΙΚΑ ΟΤΙ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΙΑΤΡΕΙΑ Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΟ ΣΔΟΕ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν είστε άντρες όλοι εκεί στα υπουργεία,να απολύσετε όλους τους υπαλλήλους δίνοντας τις νόμιμες
    αποζημιώσεις και μετά να προκηρύξετε νέες θέσεις για το νέο φορέα.Όχι να τους οδηγείτε σε αυτοαπόλυση και να έχετε και τις συνειδήσεις σας ήσυχες λες και δεν έγινε τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε παιδιά ντροπή χρονιάρες μέρες να βγάζουμε δηλητηριο ο ένας στον άλλον.
    Το κράτος κλέβει τους πάντες και εμείς βγάζουμε τα μάτια μας μεταξύ μας ανάλογα τα προσωπικά συμφέροντα και τους εγωισμούς του καθένα από εμάς.Δικαιοσύνη δύσκολα θα ζήσουμε σε αυτή την ζωή..Αν και είμαι ελεύθεροεπαγγελματίας ιατρός χωρίς ΕΟΠΥΥ και με 2 χρόνια ιατρείο που προσπαθώ με δανεικά από το σπίτι να το κρατήσω,δεν συμφωνώ με απόψεις το στυλ (λιώστε τους γιατρούς) και θα σας στείλουμε στον ΣΔΟΥ....Τελικά ο άνθρωπος αντί να κοιτάζει την δική του καμπούρα πάντα του φταίει ο διπλανός του και ο γείτονας..Αυτό μας κάνει χειρότερους και από ζώα(αυτά τουλάχιστον σέβονται το ένα το άλλο).Κρίμα γιατί κάθε στιγμή της ζωής που περνάει ντροπιάζουμε τον δημιουργό μας τον Θεό και κολαζόμαστε όλο και πιο πολύ..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μιλάνε και οι ΕΣΥίτες, οι τίμιοι. Δεν θέλουμε τις θέσεις σας, κύριοι. Κρατήστε τες γερά. Η λαίλαπα θα περάσει και από εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή