Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Δηλώσεις του Υφυπουργού Υγείας, κ. Αντώνη Μπέζα, για την απεργία των ιατρών του ΕΟΠΥΥ

Γραφείο Τύπου Υφυπουργού
Αθήνα, 17 Δεκεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υφυπουργός Υγείας, κ. Αντώνης Μπέζας, προέβη σήμερα στις ακόλουθες δηλώσεις για την απεργία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ:

«Μετά και τη χθεσινή συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, εμείς δηλώσαμε ότι είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο, ακόμη και εάν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις. 

Παρά λοιπόν τη σημερινή τους απόφαση να συνεχίσουν αυτές τις απεργιακές κινητοποιήσεις, εμείς τους καλούμε ακόμη και τώρα να έρθουν σε διάλογο, γιατί πιστεύουμε ότι η μεταρρύθμιση πρέπει να ολοκληρωθεί και πρέπει να υλοποιηθεί με τη συνεργασία και συμμετοχή των γιατρών.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, δεν πρέπει να τίθενται σε αυτό το διάλογο, προϋποθέσεις οι οποίες ακυρώνουν στην ουσία τη μεταρρύθμιση. Δεν θέλουμε να συνεχίσουμε το καθεστώς που υπάρχει σήμερα. Θέλουμε να αλλάξουμε σε σχέση με τη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, το καθεστώς που υπάρχει σήμερα προς το καλύτερο, προς όφελος του ελληνικού Λαού».

Δημοσιογράφος: Το ότι συνεχίζεται -αποφάσισαν να συνεχίσουν την απεργία- σημαίνει ότι μπορεί να επιταχυνθούν οι διαδικασίες της μεταρρύθμισης;

Αντώνης Μπέζας: «Οι διαδικασίες της μεταρρύθμισης θα προχωρήσουν ούτως ή άλλως, μέσα στα χρονοδιαγράμματα που έχουμε εμείς καθορίσει. Μπορούμε όμως ανά πάσα στιγμή να έχουμε διάλογο με τους γιατρούς».

Δημοσιογράφος: Χθες όμως υπήρχε μια συνάντηση του κυρίου Χρονόπουλου και του κυρίου Αποστολόπουλου με τον Υπουργό. Είπαν για μορατόριουμ ενός μήνα και να επανεξεταστούν κάποιοι όροι πλήρους και αποκλειστικής αλλά δεν έγινε δεκτό.

Αντώνης Μπέζας: «Μορατόριουμ ενός μήνα είχαμε προτείνει εμείς το προηγούμενο διάστημα και δεν είχε γίνει δεκτό από τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ. Αυτή την περίοδο δεν υπάρχει το περιθώριο για να υπάρξει μορατόριουμ ενός μήνα. Η διαδικασία της μεταρρύθμισης θα προχωρήσει. Επαναλαμβάνω όμως ότι ανά πάσα στιγμή οι γιατροί είναι καλεσμένοι εδώ στο Υπουργείο Υγείας για να συζητήσουμε όλα τα ζητήματα της μεταρρύθμισης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου