Σελίδες

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2024

Έρχεται Ψηφιακός Βοηθός στην Υγεία – Προκηρύχτηκε ο διαγωνισμός ύψους 8,3 εκατ. ευρώ

Virus
Η ΗΔΙΚΑ ΑΕ πραγματοποιεί ανοικτό διεθνή ηλεκτρονικό άνω των ορίων διαγωνισμό για τη σύναψη σύμβασης σχετικά με το έργο «Υλοποίηση έργων Συμβούλου Υγείας και ανάπτυξη πλατφόρμας HEALTHFLIX». Κριτήριο για την ανάθεση είναι η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει βέλτιστης σχέσης ποιότητας – τιμής.

Σύμβουλος Υγείας:

Πρόκειται για ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα που ακολουθεί τις τάσεις της εποχής και καλύπτει τις ανάγκες της κοινωνίας.

 Στόχος είναι να αποτελέσει αφενός την βασική πύλη διεπαφής του πολίτη με τη Δημόσια Υγεία και αφετέρου το πρώτο σύστημα, ηχρήση του οποίου, μέσωτης συστηματικής παροχής πληροφοριών στα γενικότερα θέματα πρόληψης και προαγωγής υγείας
της καταπολέμησης βασικών παραγόντων κινδύνου
της διενέργειας των αναγκαίων προληπτικών εξετάσεων για την έγκαιρη διάγνωση
προλήψιμων νοσημάτων
της οργάνωσης και του προγραμματισμού όλων των άνωθενθα επιφέρει, μεσοπρόθεσμα, θετικό αποτέλεσμα υγείας στην κοινωνία και μακροπρόθεσμαβελτιστοποίηση της χρήσης των χρηματοδοτικών πόρων του Συστήματος Υγείας

Healthflix

Το μέσο με την μεγαλύτερη επικοινωνιακή και επιμορφωτική δύναμη, καθότι η χρήση του είναι εύκολη, άμεση και δεν προαπαιτεί ψηφιακές δεξιότητες, είναι η τηλεόραση. Στα πρότυπα πλέον του 21ου αιώνα είναι η Web TV. Για την υγεία είναι το Healthflix! Μια ολοκληρωμένη λύση, η οποία εγγυάται ασφαλή διανομή πολυμεσικού περιεχομένου, εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή οπτική και εκπαιδευτική εμπειρία για τον πολίτη και τον επαγγελματία υγείας. Το Healthflix είναι μια προηγμένη πλατφόρμα,ειδικά σχεδιασμένη για να υποστηρίξει αποκλειστικά Video On Demand και Live περιεχόμενο.

Ο διαγωνισμός

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής έχει οριστεί η Παρασκευή 6 Σεπττεμβρίου και ώρα 15:00. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί από την διαδικτυακή πύλη www.promitheus.gov.gr του ΕΣΗΔΗΣ

Φορέας χρηματοδότησης της παρούσας σύμβασης είναι το Υπουργείο Υγείας. Οι δαπάνες της σύμβασης, μη περιλαμβανομένων των δικαιωμάτων προαίρεσης, θα βαρύνουν το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων-TA. Η σύμβαση υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGeneration EU (κωδικός Δράσης: 16783/Άξονας 3.3)

Ο Προυπολοιγισμός αρχικού έργου εκτιμάται σε 7.767.3000 ευρώ μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24% με αξία συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ: 8.391.452 ΕΥΡΏ ΦΠΑ: 1.624.152,00€. Ο προϋπολογισμός δικαιώματος προαίρεσηςγια επαύξηση του φυσικού αντικειμένου του έργου υπολογίζεται έως 2.368.555,00€ συνολικά μη
περιλαμβανομένου ΦΠΑ (Προϋπολογισμός με ΦΠΑ: 2.937.008,20€, ΦΠΑ 24%: 568.453,20 €).
Ο Προϋπολογισμός δικαιώματος προαίρεσης για την ανάθεση υπηρεσιών συντήρηση: έως 1.015.095,00€ συνολικά μη
περιλαμβανομένου ΦΠΑ (Προϋπολογισμός μεΦΠΑ: 1.258.717,80€, ΦΠΑ 24%: 243.622,80 €).
Συνολική εκτιμώμενη αξία σύμβασης (προϋπολογισμός με δικαίωμα προαίρεσης) είναι 0.150.950,00€ μη
συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%. (Προϋπολογισμός με ΦΠΑ: 12.587.178,00€, ΦΠΑ 24%: 2.436.228,00€.).

Στόχοι του έργου είναι να διανεμηθεί το απαιτούμενο, ενημερωτικό ή /και επιμορφωτικό/εκπαιδευτικό περιεχόμενοσε κάθε πολίτη και επαγγελματία υγείας, καθώς να αντιμετωπιστεί ο ψηφιακός αναλφαβητισμός καθώς και ο αναλφαβητισμός υγείας και σε μια ιδιότυπη νέου τύπου αναπτυσσόμενη πανδημία, αποκαλούμενη infodemic. Αφετέρου στην εποχή αυτού του ταχύτατου Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Υγείας αλλά και της ταυτόχρονης εμπέδωσης των κοινωνιών, τόσο σεεπίπεδο ηγεσιών όσο και σε επίπεδο πολιτών, η υπεραξία της δημόσιας υγείας ως μοναδικούπαράγοντα που μπορεί να επιφέρει ουσιαστικό αποτέλεσμα στους δείκτες υγείας, μέσω της ενημέρωσης, της πρόληψης και του Προσυμπτωματικού ελέγχου.
Με το έργο Πρωτογενής Πρόληψη που περιλαμβάνει τα Healthflix & Σύμβουλος Υγείας, το Υπουργείο Υγείας υπηρετεί τους στόχους του, απευθυνόμενο σε όλους τους πολίτες αλλά και σε κάθε πολίτη ξεχωριστά.
Η σύμβαση δημοπρατείται ως ενιαίο σύνολο λόγω του ότι θα εκτελεστεί εντός καθορισμένουχρονικού πλαισίου και προϋποθέτει συντονισμό εργασιών προκειμένου να μην καταστεί τεχνικά δύσκολη ή περαιτέρω δαπανηρή για την Αναθέτουσα Αρχή.

1 σχόλιο:

  1. Ψηφιαη μετεξελιξη χωρις γιατρους ,αυτο κι αν ειναι πρωτοπορια .Μας εχουν ταραξει στη γελοιοτητα καλοκαιριατικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή