Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Εξόφληση ημετέρων στον ΕΟΠΥΥ

Γράφει: Αιμίλιος Νεγκής - virus.com.gr

Έγγραφο φωτιά του ΕΟΠΥΥ, που φέρνουμε σήμερα στο φως, δείχνει ότι ο οργανισμός εξοφλεί ταχύτερα "γαλάζιους" προμηθευτές. Τι απαντά ο πρόεδρος του κ. Δημήτρης Κοντός.

Το έγγραφο φέρει ημερομηνία 19-11-2013 και έχει αποστολέα τη Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ και παραλήπτη την Περιφερειακή Υπηρεσία του οργανισμού στη Θεσσαλονίκη. Με το έγγραφο ζητείται επί λέξει: "κατόπιν εντολής από το γραφείο προέδρου σας παρακαλούμε να οριστικοποιήσετε μέχρι 22-11-2013 την "..." με ΑΦΜ... για το μήνα Ιούλιο. Φορολογική, Ασφαλιστική να ισχύουν μέχρι 31-12-2013".

Η υπόθεση αφορά μεγάλο ιδιωτικό κέντρο αποκατάστασης, το οποίο συνδέεται άμεσα με βουλευτή Χαλκιδικής της ΝΔ. Για την ακρίβεια, βασικοί μέτοχοι του κέντρου είναι τα παιδιά του βουλευτή. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά κέντρα της χώρας - αν όχι το πιο μεγάλο με 250 κλίνες.

Το Virus επικοινώνησε με τον πρόεδρο του οργανισμού κ. Δημήτρη Κοντό, ο οποίος μας επιβεβαίωσε ότι έλαβε αυτή την απόφαση, η οποία αφορά και άλλους προμηθευτές, οι οποίοι αποδεδειγμένα αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ρευστότητας. Παράλληλα, μας είπε ότι στις 4-12-2013 έχει ζητηθεί από τις περιφερειακές υπηρεσίες η οριστικοποίηση για το μήνα Ιούλιο για όλους τους προμηθευτές. Συνεπώς, κατά την άποψή του δεν πρόκειται για επιλεκτική εξόφληση, αλλά για ολιγοήμερη διευκόλυνση ορισμένων προμηθευτών.

Να σημειώσουμε ότι ο ισολογισμός της εν λόγω επιχείρησης για το 2012 δείχνει ότι είχε πωλήσεις ύψους περίπου 10,5 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων 2,3 εκατ. ευρώ. Επίσης, οι απαιτήσεις της επιχείρησης ήταν στις 31-12-2012 ύψους 10,378 εκατ. ευρώ και οι υποχρεώσεις της 3,2 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου