Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

Πάτρα: 29 οικογενειακοί γιατροί για 200.000 πολίτες

Στην αναζήτηση Οικογενειακού γιατρού βρίσκονται εκατοντάδες Πατρινοί καθώς στις 15 Ιουλίου σταματούν οι συμβάσεις σταματούν οι συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με παθολόγους, οικογενειακούς γιατρούς και παιδιάτρους.

Και μπορεί οι πολίτες να ψάχνουν γιατρό για να γραφτούν στα μητρώα του αλλά οι 29 οικογενειακοί γιατροί (παθολόγοι, γενικοί γιατροί) και πέντε παιδίατροι - οικογενειακοί γιατροί που διαθέτει το σύστημα στην Πάτρα δεν επαρκούν για τις 200.000 και πλέον πατρινούς.

Κι αυτό το έχουν διαπιστώσει αρκετοί συμπολίτες οι οποίοι επικοινωνούν με τα γραφεία της «Π» αναζητώντας οδηγίες για το πώς θα εξασφαλίσουν ιατρικώς τις οικογένειές τους.

Μέχρι και λογιστές έχουν επιστρατευτεί καθώς η πρόσβαση στη σχετική ιστοσελίδα εξασφαλίζεται μόνον μέσω των στοιχείων του taxis net.

«Περίμενα μέχρι χθες ότι θα γίνει κάποια διορθωτική κίνηση από πλευράς υπουργείου Υγείας και ΕΟΠΥΥ, αλλά δυστυχώς δεν υπήρξε. Ανησυχώ πάρα πολύ για την κατάσταση που πάει να δημιουργηθεί και τα σοβαρά προβλήματα που θα προκύψουν στην ιατρική κάλυψη των πολιτών» δήλωσε στην «Π» η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Αννα Μαστοράκου.

Της ΜΑΡΙΝΑΣ ΡΙΖΟΓΙΑΝΝΗ - pelop.gr

17 σχόλια:

  1. Ένας άπελπις ανειδίκευτος ρωσοπόντιακ γέρων για 7000 ασφαλισμένους!!!Καταλαβαίνετε τι θα γίνει έτσι? Και μην αρχίσουν πάλι οι ......απόφοιτοι δημοτικού να ,μας εξηγούν ότι όλα......καλά διότι αυτοί είναι ......πληθυσμός και δεν θα πάνε όλοι στον γιατρό και αρχίσουν να γελάνε και τα .....στηθοσκόπια!!! Διότι συριζοτρολιάδες για να γίνεις γιατρός δεν αρκεί να γράφεις αναρτήσεις και να αποκαλείς τους άλλους .....συνάδελφε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μη βιάζεστε......έρχεται νέα παράταση στις συμβάσεις ΕΟΠΥΥ και έχει ο θεός......Οι άνθρωποι από προγραμματισμό και συνέπεια δεν παίζονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΓΙΑΤΙ ΥΠΟΒΙΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΗ ΙΑΤΡΟΥ. ΔΕ ΘΑ ΠΑΘΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΕ Η ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΒΡΕΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΟΠΩΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΗ ΙΑΤΡΟ ΤΟΥ. ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΑ ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙΤΑΙ, ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΘΑ ΕΧΕΙ, ΚΑΙ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΘΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΝΕΤΟ ΘΑ ΕΡΧΕΤΑΙ. ΔΕ ΧΑΘΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ Ο ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ. ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ ΚΟΙΤΑΖΑΝ. ΔΕ ΠΑΙΖΑΝΕ ΤΑΒΛΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΘΕΝΗ ΤΟΥΣ. ΕΝΑΣ ΙΔΩΤΗΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ-ΠΟΥ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΝ ΑΣΘΕΝΗ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προς όλους τους συριζοπερίγελους που έμμισθα μιλούν για συνταγογράφους προδίδοντας τα κόμπλεξ, την άγνοια και την κακοήθειά τους! Σήμερα μετά από κάποιες ημέρες (15) ξαναπήγα σε μια ασθενή μου για να εξετάσω την κατάκλισή της στην ιεροκοκκυγική περιοχή! Όπως έμαθα , πήγαινε χάλια και αναγκάστηκαν προ διημέρου να πάνε σε νοσοκομείο για χειρουργικό καθαρισμό. Όταν πριν δύο εβδομάδες τους είχα πρωτοεπισκεφθεί , τους είχα δώσει μιασειρά από οδηγίες! Να μην αγγίζουν την περίδεση αλλά να καλούν τον γιατρό για κάθε αλλαγή, να τοποθετηθεί folley ώστε η περιοχή να μείνει στεγνή κλπ ! Τι έκαναν τα …….σαίνια Ελληνάρες ακατοίκητοι ξερόλες τύπου συριζοροφιανοειδών του ΥΠΥΓ ! Σου λέει σιγά τα……λάχανα!Τι είναι η ……αλλαγή περίδεσης? Ξεκολλάς τα παλιά και……βάζεις τα καινούργια !!! Για τον ουροκαθετήρα το……Ίντερνετ λέει ότι κάνει …….ουρολοιμώξεις !Και εκτός αυτού έχουμε και τον Υπερεγκέφαλο φαρμακάμε τα επιθέματα που θα μας καθοδηγεί! Σιγφά πια, τι κάνει ο ……γιατρός? Εννοείται ότι αυτό που δεν καταλαβαίνουν τα ελληνονεαντερντάλια ανθρωποπιθηκοειδή είναι πως στην Ιατρική ισχύει ότι και στο ……Σκάκι! Ο καθένας βλέπει αυτά που …….ξέρει! Για τον ελληνοπίθηκο ασφαλισμενο η αλλαγή περίδεσης είναι ένα ……κόλλα ξεκόλλα! Για τον γιατρό χίλιες δυο λεπτομέρειες πχ έχω λοίμωξη, πρέπει να το στεγνώσω, είναι ακόμη υγρό, χρειάζομαι καλλιέργεια, αντιβίωση, κλπΌλα αυτά είναι μια γνώση που αποκτάται με χρόνια σπουδών και εμπειρίας ! Αυτό πληρώνεις Ζώον Έλληνα Ασφαλισμένε όταν ο γιατρός σου κάνει αλλαγή περίδεσης και όχι το κόλλα ξεκόλλα που μπορείς να κάνεις και εσύ με…….καταστροφικά βέβαια αποτελέσματα! Τα ίδια ισχύουν και για την συνταγογράφηση που είναι πάρα πολύ σοβαρή δουλειά και όταν πρωτογίνεται ,διότι πρέπει να δοθούν τα σωστά φάρμακα και όταν επαναλαμβάνεται διότι πρέπει ναεντοπιστούν οι αλλαγές που πλέον ίσως είναι επίκαιρες! Από τα Ζώα όμως των χρΕΟΠΥΥ/ΥΠΥΓ με την βαθιά άγνοια της Ιατρικής αλλά και της κοινής λογικής + την εμπαθέστατη κακοήθεια τι να περιμένει κανείς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΕΛΙΚΑ ΓΙΑΤΡΟΣ ΕΙΣΑΙ ή ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣ?ΠΑΝΥΓΗΡΙΖΕΙΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ?ΗΜΑΡΤΟΝ ΚΥΡΙΕ.ΣΤΙΣ ΤΟΜΥ ΓΡΗΓΟΡΑ.

      Διαγραφή
    2. Προφανώς βλάκα εσύ ούτε γιατρός είσαι ούτε νοσηλευτής αφού σαν ΗΛΙΘΙΟΣ νομίζεις ότι ο νοσηλευτείς ......ξέρει να κάνει αλλαγές!

      Διαγραφή
    3. ΕΣΥ 9.18 .....ΕΙΣΑΙ ΓΙΑΤΡΟΣ; Η ΑΚΟΜΗ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ,ΞΕΡΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ;

      Διαγραφή
    4. Αν βγάλεις το δημοτικό 9.18 θα καταλάβεις και λέει οσυνάδελφος! Πάνε με το διαλυμένο yugo σου τώρα στην γκαρσονιερούλα σου να δεις μπάλα !Και να ξέρεις , οι αλλαγές γίνονται από γιατρούς !

      Διαγραφή
    5. Συνάδελφοι,προφανώς ο συριζοχαφιες 9.18 είναι ο κλασσικός έμμισθος του υπουργείου στο medispin! Οπότε δικαιολογηστε την άγνοια του!

      Διαγραφή
    6. Ο ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΙΣ,ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ.

      Διαγραφή
    7. αιχμηρά σχόλια από ανώνυμα φασιστοειδή τρόλια..... πείτε τα ονόματα σας κότες, ειδικά οι γιατροί, που εκφραζεστε με τέτοιο τρόπο.... να πάρετε την ευθύνη των όσων ξερνάτε, να σας μάθουμε κι εμείς οι απλοί πολίτες .... δεν τολμάτε όμως.... να χάσετε πελάτες?????.... κοκοκοκοκοκοοοοοοοο!!!!

      Διαγραφή
  5. Μπορεί να έχεις χίλια δίκαια συνάδελφε αλλά καλό θα ήταν να εκφράζεσαι κομψότερα για τους απαίδευτπυς ασθενείς - πελάτες σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ καλά εκφράζομαι , διότι εγώ ΔΕΝ κατηγορώ την άγνοια τους που είναι φυσική! Κατηγορώ την νοοτροπία του ξερόλα/τσαμπατζή/ πάω σε 5 γιατρούς ταυτόχρονα/κοιτάω το διαδίκτυο/βάζω και την .....πιπεριά που μου είπε η κυρά Κατίνα στην πληγή και στο τέλος θεωρώ ότι ο γιατρός δεν κάνει δα και κάτι ......σπουδαίο ! Έχεις δουλέψει καθόλου πχ Αγγλία να δεις πως κάθεται ο ασθενής μπροστά στον γιατρό ?

      Διαγραφή
  6. Τώρα μάλιστα συνάδελφε 7.25 ,έχεις και ένα απτό παράδειγμα των ΖΩΩΝ που εννοώ στο σχόλιο του 9.18! Και έχουνΠΛΗΡΗ ΑΓΝΟΙΑ και.......βγάζουν γλώσσα αντί να περιδρομιάσουν κανα σακούλι ..........friskies !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και οι 29 πολλοι ειναι...Κανεις δεν μπορει να επιβαλλει αποικιοκρατικους ορους στο ΠΑΛΑΤΙ μας,ειτε θα βαλουν αξιοπρεπεις ορους αν θελουν συνεργασια, ειτε θα μεινουμε ΑΠΟΛΥΤΑ αφεντικα στο ΠΑΛΑΤΙ μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΤΟ ΠΑΛΑΤΙ ΣΟΥ ΚΑΝΕ ΟΤΙ ΘΕΣ,ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΕ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.

      Διαγραφή
    2. Βάλτε την λοιπόν εκεί που ξέρετε.....

      Διαγραφή