Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

Ο μύθος του υπ. υγείας: Ένας γιατρός για 5000 ασθενείς



Της Αναστασίας Τσιβγούλη - Liberal.gr

Ψάξε, ψάξε δεν θα τον βρεις τον... οικογενειακό γιατρό. 

Κι αυτό γιατί πολύ απλά ελάχιστοι γιατροί ενδιαφέρονται να μετέχουν στο νέο σύστημα εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων που ενδέχεται να ισχύσει μετά τις 16 Ιουλίου, ενώ όσοι υπηρετούν σε κέντρα υγείας και έχουν «βαφτιστεί» οικογενειακοί γιατροί χωρίς καν να το γνωρίζουν οι ίδιοι, το πιθανότερο είναι να μην προλαβαίνουν να ανταποκριθούν στις παράλογες απαιτήσεις του υπουργείου Υγείας. Και μέσα σε όλο αυτό το χάος λήγουν στις 15 Ιουλίου και οι συμβάσεις περίπου 2.000 γενικών γιατρών παθολόγων και παιδιάτρων με τον ΕΟΠΥΥ, που εξυπηρετούσαν περίπου 5 εκατομμύρια ασφαλισμένους ετησίως και δεν σκοπεύουν να υπογράψουν τις νέες εξοντωτικές συμβάσεις για να γίνουν οικογενειακοί γιατροί.

«Δεν πρόκειται να ανανεώσω τη σύμβασή μου, οι συνθήκες εργασίας είναι πολύ χειρότερες από τις προηγούμενες, χρεώνεσαι με τεράστιο αριθμό ασθενών, δεν σου καλύπτουν κανένα έξοδο και η αμοιβή είναι λιγότερο από ένα ευρώ για κάθε ασθενή ανά μήνα. Δεν μπορεί να δοθεί πραγματική βοήθεια στους ασθενείς κάτω από αυτές τις συνθήκες, πρόκειται ουσιαστικά για επίταξη των ιατρείων από το κράτος» δήλωσε στον «Φ» ένας από τους εκατοντάδες γιατρούς που υπηρέτησε επί χρόνια τη δημόσια υγεία, όμως δεν σκοπεύει να ανανεώσει τη σύμβασή του.

Ο ΕΟΠΥΥ χρειάζεται για τις νέες συμβάσεις 2.829 γιατρούς και μέχρι στιγμής οι ενδιαφερόμενοι είναι περίπου 500. Για τις 956 θέσεις γενικών γιατρών ή παθολόγων που αναζητεί το υπουργείο για τις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) υπάρχουν 364 υποψήφιοι γιατροί και για τις 239 θέσεις παιδιάτρων οι ενδιαφερόμενοι είναι 219. Σε κάθε οικογενειακό γιατρό θα αντιστοιχούν έως 2.250 ασθενείς και έως 1.500 παιδιά. 

Με τον μικρό αριθμό των γιατρών που έχουν δείξει ενδιαφέρον για να συμβληθούν ως οικογενειακοί, θα βρεθούν χρεωμένοι με 5.000 ασθενείς ο καθένας, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τους ίδιους και για τους ασφαλισμένους!

Για πρωτοφανές και απαράδεκτο πείραμα του υπουργείου Υγείας εις βάρος της υγείας των πολιτών, των χρόνιων ασθενών και των συνταξιούχων, με δυνητικούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία, κάνει λόγο η ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ και έχει προαναγγείλει προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

«Καταλαβαίνετε τι σημαίνει 11 εκατομμύρια άνθρωποι να εγγραφούν σε οικογενειακό γιατρό; Είναι ένα τεράστιο έργο το οποίο θα έπρεπε να διαρκέσει μήνες. Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, συγκεκριμένα ο αντιπρόεδρος κ. Γεωργακόπουλος, έβγαλε μια ανακοίνωση πριν από 20 μέρες που λέει ''τέλος οι παλιές συμβάσεις'' και πατώντας αιφνιδιαστικά έναν διακόπτη αφαιρεί από το σύστημα 2.000 γιατρούς, χωρίς να έχει καν ολοκληρώσει τη διαδικασία για το νέο σύστημα», δήλωσε στον «Φ» η πρόεδρος της ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ Αννα Μαστοράκου. Ο ασφαλισμένος με το νέο σύστημα δεν θα μπορεί να επιλέξει ελεύθερα τον γιατρό του, θα είναι υποχρεωμένος να δει πρώτα τον οικογενειακό γιατρό που υποτίθεται ότι θα βρει εάν εγγραφεί ηλεκτρονικά στο http://rdv.ehealthnet.gr και μόνο εκείνος θα είναι αρμόδιος να του δώσει χαρτί παραπομπής για ειδικότητες γιατρών πέραν των γενικών ιατρών παθολόγων και παιδιάτρων.

Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα οι ασφαλισμένοι μπαίνουν με κωδικούς taxisnet και τον ΑΜΚΑ τους για να διαπιστώσουν προς το παρόν ότι... είναι ελάχιστες οι πιθανότητες να υπάρξει η περίφημη αντιστοίχισή τους με οικογενειακό γιατρό, καθώς είναι ελάχιστοι στο σύστημα και κάποιες περιοχές δεν έχουν ούτε έναν... Η κ. Μαστοράκου περιγράφει τι θα συμβαίνει στο εξής εάν υποθέσουμε ότι θα υπάρξουν οικογενειακοί γιατροί για να εξυπηρετήσουν όλο τον πληθυσμό.

«Για παράδειγμα, ένας καρδιοπαθής πήγαινε στο καθορισμένο ραντεβού που έκλεινε με ένα τηλεφώνημα στον καρδιολόγο του, είτε συμβεβλημένο στον ΕΟΠΥΥ είτε σε ιατρείο του ΠΕΔΥ. Τώρα δεν θα μπορεί να το κάνει. Θα πρέπει να δηλώσει έναν οικογενειακό γιατρό, να κλείσει ραντεβού μαζί του για να του καταρτίσει τον φάκελο με το ιστορικό του και στη συνέχεια να του δώσει παραπεμπτικό να δει τον καρδιολόγο του... Σκεφτείτε έναν άνθρωπο με πολλά χρόνια νοσήματα που χρειάζεται πολλές ειδικότητες, πόσες διαδρομές θα κάνει στον οικογενειακό γιατρό για να πάρει το εισιτήριο για οφθαλμίατρο, καρδιολόγο, πνευμονολόγο, διαβητολόγο κ.λπ.».

Καθώς το κυρίαρχο ζητούμενο των μεταρρυθμίσεων στην υγεία είναι οι περικοπές και όχι η διευκόλυνση των ασθενών, το χάος με το νέο σύστημα στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων αναμένεται να δημιουργήσει ένα ντόμινο ταλαιπωρίας που τελικά θα οδηγήσει σε ιδιώτες γιατρούς όσους ασθενείς μπορούν οικονομικά να αντεπεξέλθουν. Οι υπόλοιποι θα βρεθούν στο έλεος του ΕΟΠΥΥ...


«Είναι μια διαδικασία που θα ταλαιπωρεί πολύ τους ασθενείς, σίγουρα δεν θα μπορεί ο οικογενειακός γιατρός να καλύπτει όλες τις περιπτώσεις και θα έχει και την εντολή να προτιμάται το δημόσιο κρατικό σύστημα υγείας πριν τους παραπέμψει σε συμβεβλημένους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ. Αυτό σημαίνει ότι θα επιβαρυνθούν ΠΕΔΥ και νοσοκομεία, όπου η κατάσταση είναι οριακή σε ό,τι αφορά το προσωπικό. Εδώ λοιπόν τίθεται ένα ερώτημα, εφόσον ο στόχος της μεταρρύθμισης ήταν να αποφορτιστεί το νοσοκομείο, πώς θα γίνει αυτό αφού οι οικογενειακοί γιατροί θα έχουν την εντολή να παραπέμπουν στο δημόσιο σύστημα υγείας κατά προτεραιότητα; Θα μπορέσουν να αντέξουν αυτό το κύμα ανθρώπων που θα ζητούν απεγνωσμένα να βρουν εξυπηρέτηση σε ό,τι αφορά τη συγκεκριμένη ειδικότητα που θα χρειάζονται;» διερωτάται η κ. Μαστοράκου.

Απάνθρωπο

Χωρίς τον οικογενειακό... ανύπαρκτο προς το παρόν γιατρό, οι ασφαλισμένοι δεν θα μπορούν να εισέλθουν στο νέο σύστημα. Οι υπεύθυνοι της Πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας επιχειρούν να εμφανίσουν τα νούμερα πολύ μεγαλύτερα από ό,τι είναι στην πραγματικότητα, βαφτίζοντας «οικογενειακούς» γιατρούς από κέντρα υγείας, περιφερειακά ιατρεία και μονάδες του πρώην ΙΚΑ, οι οποίοι δεν έχουν καν δει τη νέα σύμβασή τους.

«Θα υπάρχουν γιατροί που κάνουν εφημερίες Σάββατα, Κυριακές, κάποια στιγμή θα πηγαίνουν Δευτέρα να ξεκουραστούν και θα τους παίρνουν τηλέφωνο οι ασθενείς και θα είναι υποχρεωμένοι να τους δουν. Καταργείται η έννοια του ωραρίου, είναι απάνθρωπο και για τον ασθενή και για τον γιατρό. Δεν νομίζω πως θα μπορέσει να λειτουργήσει και γι' αυτό αντιδρούμε αρνητικά σε αυτό» τονίζει η κ. Μαστοράκου. Την ίδια ώρα τα ιατρεία που καλύπτουν τον αστικό πληθυσμό είναι πολύ λιγότερα από τα κέντρα υγείας αγροτικού τύπου, που σημαίνει ότι μπορεί αρκετοί ασθενείς να αντιστοιχιστούν με οικογενειακούς γιατρούς πολύ μακριά από την κατοικία τους.

Η απόλυτη εξάρτηση του ασφαλισμένου από τον θεράποντα γιατρό του θέτει και άλλα αναπάντητα ερωτήματα, π.χ. τι προβλέπεται με τη μετακίνηση του πληθυσμού το καλοκαίρι, τι θα γίνει με ηλικιωμένους συνταξιούχους που μετακινούνται από τις αστικές σε αγροτικές περιοχές, πώς θα τους ακολουθήσει εκεί ο οικογενειακός γιατρός και πώς θα εξυπηρετηθούν στις αγροτικές περιοχές, στα εξοχικά τους κ.λπ. εάν χρειαστούν κάποιο παραπεμπτικό;

Το μόνο βέβαιο μέχρι στιγμής είναι ότι από τις 16 Ιουλίου εάν δεν έχουν υπογραφεί νέες συμβάσεις, οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να πληρώνουν για επισκέψεις σε παθολόγους και παιδίατρους.

*Το άρθρο δημοσιεύτηκε στον Φιλελεύθερο στις 6 Ιουλίου.

34 σχόλια:

  1. Ο σωστος αριθμος ειναι 850 ρωσοποντιακ ανειδικευτα γεροντια για 8000000 αστικο πληθυσμο! Δηλαδη ενα βλημα δηθεν γιατρος για 9500 ασφαλισμενους !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εσυ επιστημονα μεγαλε,γιατι υποτιμας τους συναδελφους σου?
      εσυ γρηγορα στο memorial,δεν λειτουργει χωρις εσενα και τους ομοιους σου εξυπνακηδες..

      Διαγραφή
  2. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ. ΕΧΕΤΕ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΔΕ ΧΑΘΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ 2-3 ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΕΝΑ ΓΙΑΤΡΟ ΙΔΙΩΤΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΣΘΕΝΗΣ. ΗΜΑΡΤΟΝ. ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝΕ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΕΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΦΡΙΚΑΡΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα καθώς οι ΓΙ των ΚΥ ούτε μπορούν ούτε προτίθενται να βοηθήσουν! Ένας κλαρινορωσοποντιος για 10000 ασφαλισμένους είναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παρατηρήστε την εξαφάνιση ΜΠΑΤΑΧΤΣΙΜΗ που ως ο εξυπνότερος πηδηξε από την βάρκα εγκαίρως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Α,επιτέλους συνειδητοποίησαν οι παναχρηστοι της ΝΔ το μέγεθος της Πανωλεθρίας που έρχεται για την κυβέρνηση στις 16/07! Παίξτε μπάλα παιδιά! Ασίστ για κάρφωμα είναι η διακοπή των συμβάσεων! Όταν συνειδητοποιήσει δε ο Τσίπρας σε τι ακριβώς τον έμπλεξαν......μαύρο το φίδι που τους έφαγε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όλοι μαζί ενωμένοι Π/Θ και Γ/Ι ,της αλλοδαπής ή της ημεδαπής,Διαβητολογοι και Ενδοκρινολόγοι,κλινικοί και εργαστηριακοί αποτελειωνουμε την Εγκληματικη Οργάνωση των Ξανθοαργοσχολος/ΒΑΡΔΑΤΡΟΜΠΑ/ΣυκοφανΤακη που στοχοποιήσει την Υγεία θέλοντας να την μετατρέψει σε ......Μανωλάδα και τους Ιατρούς σε Πακιστανούς !Η εμείς η αυτοι συνάδελφοι ! Τώρα είναι η μεγάλη ευκαιρία που αυτοεγκλωβιστηκαν σε ένα αδιέξοδο χωρίς ελπίδα! Ενότητα για την χαριστική βολή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απλές σκέψεις : 8 εκ. αστικός πληθυσμός με 850 ρωσοπόντια ανειδίκευτα γερόντια να υποδύονται τον ΟΙ ! Δηλαδή 9400 ασφαλισμένοι ανά βλαμμένο ψευτογιατρό ! Αν βάλουμε 20 λεπτά χρόνο για να γίνει ο .....φάκελος μόνο ηλεκτρονικά (τα 20 λεπτά δεν είναι τίποτα!) έχουμε 188000 λεπτά ! Δηλαδή 3130 ώρες , δηλαδή 390 ......εργάσιμες ημέρες ή αλλιώς με τα ΣΚ .....550 ημέρες !!! Αυτά αν ασχολούνται μόνο με τους φακέλους , δεν εξετάζουν , δεν συνταγογραφούν και τους φτάνουν ......20΄για να πάρουν ιστορικό να το συμπληρώσουν με ότι καταγραμμένο και να το περάσουν στο σύστημα !!!!!!!!!!!!!! Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι επειδή θα εξετάζουν ακατάπαυστα , θα πέφτει ξύλο από τον κόσμο που ταλαιπωρείται και διαφωνεί γιατί θέλει ντει και καλά να δει ειδικό (όλοι ξέρουμε τι ζώον είναι ο Έλλην ασφαλισμένος μεσοσταθμικά!), θα κάνουν καμιά ώρα break συνολικά διότι δεν θα αντέχουν , που θα πάει η βαλίτσα! Και πόσο ......ρεαλιστές είναι τα ΞανθοΒαρδαροΖώα που θέλουν να τελειώνουν ως την ......01/01/2019! Κάποια ένσταση στους υπολογισμούς μου ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενσταση στους υπολογισμούς σου περιμένεις,ή ενσταση γιά το πτυχίο σου;
      Συνάδελφε ,από τα 8 εκ αστικού πληθυσμού,πόσοι είναι οι ασθενείς;; Σε ποιό πανεπιστήμιο έμαθες οτι σε μιά χώρα είναι όλοι άρρωστοι;Εσύ φαντάστηκες οτι κάποιος που είναι καλά και δεν έχει πάρει ακόμη ασπιρίνη,θα πάει να γραφτεί σε οικογενειακό γιατρό;;.Θα αφήσει τη δουλειά του,το μεροκάματό του να ασχοληθεί με κάτι που αν θα χρειασθεί αργότερα θα μπορεί να το κάνει τότε. Αλλά με τη πλύση εγκεφάλου που σας έχουν κάνει οι συνδικαλιστές σας,που μετράνε τον αριθμό του πληθυσμού για ασθενείς και κάνουν και διαίρεση στα χρήματα και βρίσκουν 0,72 λεπτά,τον κάθε έναν τι περιμένεις;
      Λοιπόν από τον πληθυσμό,μιας πόλης ή μιας περιοχής, οι χρονίως πάσχοντες,που λάμβάνουν καθημερινά κάποια φάρμακα,θα πάνε πρώτοι να βρούν οικογενειακό.Και κυρίως σ'αυτούς απευθύνεται το Υπουργείο.Οι άλλοι ούτε το έχουν πάρει είδηση. Τώρα αν ακόμα οι οικογενειακοί είναι λίγοι αυτοί όντως σε μεγάλα αστικά κέντρα,μπορεί να έχουν άνω του μέσου όρου του επιδημιολογικού δείκτη του πληθυσμού ,ασθενείς.
      Αντε περαστικά μας.

      Διαγραφή
    2. Στις απλές αλλά λάθος σκέψεις 11.07 π.μ.,δεν υπολόγισες οτι ούτε όλοι είναι ασθενείς στο πληθυσμό ,αλλά και ούτε όλοι θα πάνε στον ταμειακό γιατρό.,για δωρεάν επίσκεψη. Αν διαβάσεις τα σχόλια που γράφουν οι συνάδελφοι θα δείς οτι οι περισσότεροι θα πηγαίνουν σε ιδιώτη και θα δίνουν 50 ευρώ επίσκεψη.Αρα θα αποφύγουν τη ταλαιπωρία του οικογενειακού γιατρού.

      Διαγραφή
    3. Και επανέρχομαι ΖΩΟΝ 10.46 είμαι αυτός που μόλις σε ξέχασα ,δηλώνεις ......συνάδελφος ,εκτός από Ιατρική Στατιστική δεν έχεις κάνει ούτε .....αγροτικό? Πως μπορεί ένας γιατρός να λέει αυτές τις βλακείες? Έλεος πια με τους κλητήρες του ΥΠΥΓ σε διατεταγμένη υπηρεσία! Βλέπετε κ.Μαστορακου? Μας......διορθώνουν κιόλας οι αναλφάβητοι!!!Ημαρτον......

      Διαγραφή
    4. Με συγχωρείτε κ. Μαστορακου για την καταχρηστική χρήση της προσβλητικης λέξης Ζώον αλλά θεωρώ απίστευτο ότι αγράμματοι άνθρωποι που δεν έχουν καν συναίσθηση του μεγέθους των ηλιθιοτητων που λένε,προκαλούν τον Ιατρικό Κόσμο με απόλυτη προπετεια! Τον βρίζω διότι και συνάδελφος δεν ειναι και ανοησίες λέει και δεν καταλαβαίνει πόσο μεγάλες βλακείες λέει αλλά κάνει και τον έξυπνο! Θα ελέγξει τα.....πτυχία μας!

      Διαγραφή
    5. H ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΦΟΡΑ ΤΟ 10.46 ΚΑΙ ΤΟΝ 11.08. ΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΠΟΥ ΕΣΕΙς ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΤΕ ΘΑ ΔΣΕΙΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΡΟΝΙΩς ΠΑΣΧΟΝΤΕς. ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ (ΤΩΝ ΥΓΙΩΝ) ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ (ΤΩΝ ΥΓΙΩΝ) ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΦΑΚΕΛΟΥ ΓΙΑ ΟΛΟΥς ΥΓΙΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ. ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΜΕ ΣΥΒΑΣΗ ΜΕ ΤΑΜΕΙΟ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΤΟ ΤΕΒΕ Η ΤΟ ΙΚΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΝΑ ΓΙΑΤΡΟ Ο ΚΑΚΟΣ ΧΑΜΟΣ ΓΙΝΌΤΑΝΕ. ΔΕ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΜΗ ΔΕΙς ΤΟΥς ΠΙΟ ΥΓΕΙΣ ΜΙΑ ΜΕ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ, ΕΝΩ ΟΙ ΣΟΒΑΡΑ ΠΑΣΧΟΝΤΕς ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΧΟΝΔΡΙΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΝ ΔΥΟ ΦΟΡΕς ΤΟ ΜΗΝΑ. ΑΛΛΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΓΙΑΤΡΟΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΧΕΣΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΠΟΥ ΣΤΗΝΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΞΙΟΠΑΘΟΥΝΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ.

      Διαγραφή
    6. Απάντηση στον 4.08 μ.μ.
      Αν διάβασες και εσύ τι γράφει ο 10.46 ,θα πρόσεχες οτι γράφει πως οι χρονίως πάσχοντες θα πάνε ΠΡΩΤΟΙ,κλπ. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα είναι οι μονάδικοί,ούτε μόνο για συνταγογράφηση. Σιγά σιγά ευκαιρίας δοθείσης,θα πάνε και οι άλλοι. Αυτό,δεν σημαίνει και πάλι οτι θα πάνε ΟΛΟΙ. Θα πάνε οι αναξιοπαθούντες,που δεν θα μπορούν να πληρώσουν μιά δυό,επισκέψεις. Αρά πολύ σωστά απάντησε στον 11.07 που κάνει λογαριασμούς και έχει φέρει τη καταστροφή από την απελπισία του.

      Διαγραφή
    7. Συνάδελφε 4.08 , δεν ξέρουν καν Ιατρική Στατιστική!!! Μας κάνουν και μάθημα ότι δεν θα έρχονται.....όλοι! Λες και εγώ είπα ότι θα έρχονται.....όλοι! Μα και μόνο που θα έρχονται αυτοί που στατιστικά πρέπει να έρθουν θα .... .βουλιάζει το ιατρείο! Οι υπόλοιποι υπολογισμοί αφορούν την σύνταξη του ηλεκτρονικού φακέλου και την ουτοπικοτητα του εγχειρήματος αλλά πρέπει να είσαι γιατρός να το αντιληφθείς! Αν είσαι παραγωγός .....κάνναβης υπάρχει θέμα!

      Διαγραφή
    8. Αν χρειάζεται 550 μέρες αποκλειστικής απασχόλησης για να ολοκληρώσει όλους τους φακέλους το σύστημα όπως απέδειξε ο συνάδελφος 11.07 ,με δεδομένο ότι ούτε λεπτό δεν θα έχουν για φάκελο με 10000 πληθυσμό έκαστος όπως κάθε Πραγματικός γιατρος καταλαβαίνει,πως το σύστημα θα είναι έτοιμο την 01/01/2019 ψευτογιατρε 10.46;

      Διαγραφή
    9. 9.23 είμαι ο 11.07! Αν ποτέ σπουδάσεις Ιατρική, θα διδαχθείς μια σειρά από χρήσιμα πράγματα όπως μέση τιμή , (σταθερή )απόκλιση, διακύμανση, τυχαιποίηση,p κλπ ! Όταν και αν ποτέ τελειώσεις θα πας να κάνεις το αγροτικό σου και εκεί θα αντιληφθείς την δουλειά που αντιστοιχεί σε έναν συγκεκριμένο όγκο πληθυσμού πχ 400-600-1000 άτομα! Ο συνδυασμός Στατιστικής και Εμπειρίας θα σε βοηθήσει να καταλάβεις το ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ του εγχειρήματος της κάλυψης 10000 ντε φάκτο ασφαλισμένων από ένα κλαρινορωσοκορόιδο και να μην εκτίθεσαι λέγοντας ανοησίες! Αυτά , ακόμη και με την αναμενόμενη νοσηρότητα /επισκεψιμότητα του πληθυσμού ! Πόσο δε μάλλον που οι αστοιχείωτοι μουζίκοι του ΥΠΥΓ κάλεσαν τον κόσμο να σπεύσει να κάνει την εγγραφή και τον ηλεκτρονικό φάκελο ! Αν έχεις στοιχειώδη αντίληψη , μπορείς να καταλάβεις πόσο μεγάλη επιβάρυνση είναι αυτό από μόνο του στο ήδη ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ! Τα επιχειρήματα σου είναι καφενειακού επιπέδου χωρίςίχνος επιστημονικής τεκμηρίωσης! Ένα πχ επιστημονικό αντεπιχείρημα ιατρού που καταλαβαίνει τι λέει , θα ήταν ότι δεν είναι όλα τα δείγματα πληθυσμού όμοια και λογικά πως άλλη είναι η νοσηρότητα /επισκεψμότητα στην Κολοκυθούσα με τα 500 γερόντια και άλλη σε μια γειτονιά του Ευόσμου Θεσσαλονίκης με τον πιο νεανικό πληθυσμό στην Ελλάδα! Αν είσαι γιατρός......ξέρεις ήδη την αποστομωτική απάντηση! Σοβαρέψου λοιπόν , διότι καλά οι αναρτήσεις επ αμοιβή αλλά να μην ξεχνάς ότι απευθύνεσαι σε γιατρούς που έχουν το υπόβαθριο να καταλάβουν την ασχετοσύνη και τα ψέματα σας !

      Διαγραφή
  8. Οι παραπομπή στον είδικό γιατρό από τον οικογενειακό έχει κάποιο νόημα. Εχουμε όλοι διαπιστώσει να επισκέπτονται κάποιοι,κάποιον ειδικό γιατρό,χωρίς κανένα λόγο. Πχ χαρακτηριστική η επίσκεψη στον ενδοκκρινολόγο,από κάποιες ευτραφείς κυρίες, με την ίδια ερώτηση. Αφού δεν τρώω πως παχαίνω; Φταίει ο θυροειδής μου;
    Και πόσοι άλλοι που αφού έκλεισαν ραντεβού για οφθαλμίατρο σε νοσοκομείο,κλείνουν για την ίδια μέρα και για καρδιολόγο,χωρίς να έχουν πρόβλημα. Και...λένε....αφού θα πληρώσω ταξί να πάω στο νοσοκομείο ας με δεί και ο καρδιολόγος μήπως έχω κάτι και δεν το έχω καταλάβει.
    Ετσι γεμίζουν τα ραντεβού και παρεμποδίζονται αυτοί που έχουν ανάγκη.
    Ο ασθενής πρέπει να μάθει οτι στον ειδικό γιατρό δημόσιας δομής θα πάει όταν υπάρχει πρόβλημα.
    Στο εξοχικό τους οι συνταξιούχοι,θα έχουν τις 6/μηνες συνταγές για τα φάρμακά τους. Αν συμβεί κάτι έκτακτο θα πάνε στα εκεί νοσοκομεία και ΠΕΔΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατρούς έχετε χαφιεδακο 11.16? Όχι! Άρα πως θα λειτουργούν όλα μέλι γάλα?Οι εξάμηνες στο ......εξοχικό ήταν το προβλημα ΣΥΡΙΖογιουφτο? Αγροτικοί δεν υπάρχουν? Ωιμε.....

      Διαγραφή
    2. Η ΠΦΥ μπορεί να λειτουργήσει και με και χωρίς ΟΙ ,όπως δείχνουν πολλά παραδείγματα εκατέρωθεν ! Δεν μπορεί όμως να λειτουργήσει χωρίς ......γιατρούς άρα πρόκειται για τελειωμένη ιστορία την 16η/07!

      Διαγραφή
  9. Αυτήν την φορά τα ΖΩΑ του ΥΠΥΓ δεν πρόκειται να την γλυτώσουν! Όταν ο Τσίπρας καταλάβει το μέγεθος της ζημιάς που υφίσταται ακριβώς την στιγμή που προσπαθεί να ρεφάρει, θα τους πάρει τα κεφάλια! Αυτό που πάνω από όλα δεν θα τους συγχωρήσει την όχι μόνο την κατακραυγή αλλά πάνω από όλα την εικόνα που δίνουν για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ως .......περιφερόμενου θίασου , ανίκανου να σχεδιάσει ή να εκτελέσει οτιδήποτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΤΕΛΙΚΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ρε φίλε! Πιο Δεξιός και από τον Άδωνι!

      Διαγραφή
  11. Για να συναντήσετε την ......πρώτη φορά Αριστερά ασφαλισμένοι ,θα κρατάτε πενηνταρικο στο χέρι! Τα ......τζαμπατζιλικια του ακροδεξιού Άδωνι ......τέρμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γερόντια της συμφορας αποδεχθηκατε τον ΟΙ για να κανετε αρπαχτη και να την κανετε στο εξαμηνο, Ευγε ήθος για τουσ ασθενεις, ντροπη σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κανεις γιατρος που σεβεται τον εαυτο του ΔΕΝ θα παραχωρησει το παλατι του σε συμβαση ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗΣ χωρας! ολοι θα παλεψουμε με τισ δικες μασ δυναμεις στο παλατι μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι πάλη θέλεις να κάνεις; Τι ασχολείσαι με τις συμβάσεις; Εχεις το παλάτι σου.Κάθησε μέσα,άναψε τα φώτα και περίμενε τους ασθενείς με τα 50/αρικα. Ποιός στη χάρη σου!!
      Ασε τους άλλους που έχουν ανάγκη να παλέψουν.

      Διαγραφή
    2. Αυτό ακριβώς θα κάνω!

      Διαγραφή
  14. Μια αγορά 12 εκ. επισκέψεων άρα τουλάχιστον 240 εκ. € δηλαδή 120 εκ € πάνω από ότι έδινε ο χρΕΟΠΥΥ ξανοίγεται μπροστά μας συνάδελφε 8.15! Και μιλάω μόνο για την.....επίσκεψη!Πίστεψε με θα είναι πολύ ευχάριστη.....πάλη! Άσε που θα απολαύσουμε και τον διασυρμό της κκαρινοηγεσιας των χρΕΟΟΥΥ/ΥΠΥΓ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. την περίπτωση να συνεχίζει να πηγαίνει κάποιος στον γιατρό του με κανα δεκαρικο και κανα εικοσάρι την εξέταση δεν την υπολογίζουμε;το πενηντάρι απο που προκύπτει για επισκεψη σε οικογενειακό γιατρό;θα χειρουργήσουμε και δεν το ξέρω;καμία σύμβαση και καλύτερα θα είναι ΚΑΙ για τους ασθενείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Είμαι ο 11.37 και 11.57. Μη δημοσιεύοντας την κυρία απάντηση μου στον μη γιατρό 10.47 αφαιρείτε το νόημα από τις συμπληρωματικές που αναρτήσατε!Προφανώς ο ψευτοσυναδελφος που μιλάει και για......έλεγχο πτυχίων Πρώτον δεν διδάχτηκε ποτέ Ιατρική Στατιστική όπως εγώ στην Βουλγαρία και αγνοεί τι σημαίνει : πληθυσμός, τυχαιοποιημένη,μέση τιμή, διακύμανση,σταθερή απόκλιση κλπ και άρα ότι σε μεγάλους πληθυσμούς και κατά κανόνα αξιόπιστους για μέτρηση/σύγκριση υπάρχουν συγκεκριμένα επίπεδα νοσηρότητας/επισκεψιμότητας/απώλειας ωρών στις ιατρικές δομές/απώλειας εργατοωρών/απώλειας ΑΕΠ κλπ κλπ κλπ!Επειδή δεν έχω καμία αμφιβολία ότι οι συνάδελφοι της ημεδαπής διδάσκονται Ιατρική Στατιστική συμπεραίνω ότι ο 10.47 ούτε απέξω από Ιατρική Σχολή δεν πέρασε!
    Αγνοεί επίσης , πράγμα περίεργο για γιατρό που έκανε αγροτικό, ποια επισκεψιμότητα θα έχει ένας γιατρός θεωρητικά από έναν πληθυσμό! Πχ εγώ με έναν ΓΙ σε χωριό 1800 κατοίκων τις μισές μέρες ......πεθαίναμε και τις άλλες μισές περίσσευαμε καμία ώρα break! Χωρίς ηλεκτρονικούς φακέλους, χωρίς icd διαγνώσεις,. χωρίς κόφτες!Νομίζω ότι κάθε συνάδελφος που πέρασε από αυτό το πόστο εχει την ανάλογη εικόνα και βάσει της Στατιστικής και της Εμπειρίας μπορεί να καταλάβει τι θα γίνει με τις 10000 που αντιστοιχούν με τον οικογενειακό κλαρινογιατρο! Αντί για αυτό έχουμε τον φαιδρο 10.47 να μας......εξηγεί ότι......όλοι αυτοί είναι πληθυσμός(καμία σχέση με την στατιστική έννοια!) και δεν ......θα πάνε όλοι στον γιατρό!!! Απορώ κ. Μαστορακου μετά από αυτην την απόλυτα προβοκάτορικη ανάρτηση που βρωμάει από τα 100 km ότι προέρχεται από μη ιατρό και μάλιστα αρκούνται ανόητο για να .....πουλάει και πνεύμα, σας φαίνεται ......προσβλητικό ότι τον αποκάλεσα όπως τον αποκάλεσα? Μήπως είναι προσβλητικό για τα αθώα και συμπαθή τετράποδα μόνο?
    Δέχομαι αντιρρήσεις μόνο από ιατρούς που μπορούν να καταλάβουν αυτά που έγραψα διότι προφανώς πέρασαν και από το μάθημα της Ιατρικής Στατιστικής και από το πόστο του Αγροτικού Ιατρού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δεν είναι 10.47 ο ψευτογιατρος αλλά ο 10.46!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Και βέβαια 3.00 μ.μ.ο ασθενής θα συνεχίζει να πηγαίνει στο γιατρό του και ο γιατρός του θα συμβιβασθεί και με λίγα χρήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. 11.08 σε αυτά που λες ότι δεν είναι όλοι ......ασθενείς στον πληθυσμό σε παραπέμπω στην Ιατρική Στατιστική και στην Εμπειρία σου ως Αγροτικός ! Αν έχεις......! Αν είσαι γιατρός κατάλαβες ήδη! Ρίξε και μια ματιά το σχόλιο που κάνω για τον 10.47 η 10.46 και θα καταλάβεις! Το άλλο που λες ότι πολύ θα πάνε ιδιωτικά και δεν θα γίνει Ο ΧΑΜΟΣ είναι σωστό ,θα αναγκαστούν ,το ξέρω! Εγώ έγραψα όλον αυτόν τον υπολογισμό για να δείξω ποσο αιθεροβαμονες είναι που νομίζουν ότι το σύστημα θα λειτουργήσει με τους 850 κλαρινογιατρους που μάζεψαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή