Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

Υπ. Υγείας: Τροποποίηση της σύμβασης του ΕΟΠΥΥ με ιδιώτες γιατρούς

Την απόφαση του υπουργείου Υγείας να προχωρήσει σε τροποποίηση της σύμβασης του ΕΟΠΥΥ με τους γενικούς γιατρούς, τους παθολόγους και τους παιδιάτρους ανακοίνωσε ο υπουργός, Ανδρέας Ξανθός σε συνάντηση που είχε με την Ελληνική Εταιρεία Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής (ΕΛΕΓΕΙΑ) παρουσία του αναπληρωτή γενικού γραμματέα για την ΠΦΥ, Σταμάτη Βαρδαρού και του αντιπροέδρου του ΕΟΠΥΥ, Τάκη Γεωργακόπουλου.

Reporter.gr

Ο Α. Ξανθός αφού επεσήμανε πως η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας θεωρεί στρατηγικής σημασίας τη μεταρρύθμιση για την ΠΦΥ, τόνισε ότι παρά τις ενστάσεις που έχουν διατυπωθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, υπάρχει περιθώριο συνεννόησης έτσι ώστε το νέο μοντέλο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας να είναι βιώσιμο και να εξυπηρετεί τους πολίτες αλλά και τους γιατρούς τόσο στους γιατρούς που υπηρετούν στις δομές του δημόσιου συστήματος υγείας (Κέντρα Υγείας και ΤΟΜΥ) όσο και στους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ.

Σε ό,τι αφορά τη νέα σύμβαση του ΕΟΠΥΥ με τους ιδιώτες γιατρούς, το Υπουργείο θα προχωρήσει σε αναπροσαρμογές με στόχο το σύστημα να είναι πιο λειτουργικό και πιο «ελκυστικό» για τους ελευθεροεπαγγελματίες που θα κληθούν να υπογράψουν τις νέες συμβάσεις μέχρι τις 30 Ιουλίου προκειμένου να συμβληθούν με τον Οργανισμό.

Πιο συγκεκριμένα αποφασίστηκε:

· Αμοιβή των γιατρών από τους ασθενείς που εξετάζονται εκτός του προβλεπόμενου 4ωρου ημερησίως.

· Άρση του περιορισμού υποχρεωτικής εξέτασης όλες τις μέρες του 5μερου με την προϋπόθεση ότι τηρείται το υποχρεωτικό 20ωρο εβδομαδιαίως.

· Στις συμβατικές υποχρεώσεις του γιατρού δεν συμπεριλαμβάνονται οι κατ’ οίκον επισκέψεις

· Οι επισκέψεις που θα πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της 4ωρης απασχόλησης των γιατρών δεν θα υπερβαίνουν τις 16 ημερησίως.

Την επόμενη εβδομάδα το υπουργείο Υγείας σε συνεννόηση με τον ΕΟΠΥΥ θα προχωρήσει σε όλες τις αναγκαίες αλλαγές στην προτεινόμενη σύμβαση για τους οικογενειακούς γιατρούς.

4 σχόλια:

  1. Αυτό με τις κατ οικον επισκέψεις ήταν κάτι που de facto δεν θα ίσχυε. Απλώς το βάλανε για να το κόψουν στο παζάρι.

    Όλα τα άλλα που παρουσιάζουν σαν "καινούργια" είναι όσα ΗΔΗ ΙΣΧΥΑΝ στην προηγούμενη σύμβαση δηλ. τα 15 λεπτά/επίσκεψη και η (προφανής) αμοιβή εκτός του ωραρίου του ΕΟΠΥΥ.

    ΠΑΛΙ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ "ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΣ".

    Θες π.χ. του χρόνου το καλοκαίρι να κάνεις διακοπές το 15αυγουστο;
    Ξέχνα το. Θα πάει ο παραδίπλα. Έκλεισες εισιτήρια τα Χριστούγεννα; Ξέχνα το. Σου ...τέλειωσαν οι μέρες "διακοπών" του 20ήμερου του έτους. Κάτσε τράβα το κουπί σαν καλό σκλαβάκι.

    ΤΙΠΟΤΑ δεν άλλαξε. Θα πληρώνεις τα έξοδα στο Ιατρείο ΣΟΥ, για να χει ...εγκαταστάσεις ο ΕΟΠΥΥ.

    Βγάλε και εφορίες, ενφια, εφκα, γραμματείς να δεις τι θα σου μένουν απ τα φραγκοδιφραγκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμπέρασμα: Όσο οι ιατροί μένουμε ενωμένοι και σταθεροί στα δίκαια αιτήματά, τόσο πιο μεγάλη ανταπόκριση και ανταπόδοση στα καλώς εννοούμενα συμφέροντά μας θα έχουμε. Είναι αδιανόητο ο Γιατρός να δουλεύει σαν ζώο και να μη πληρώνεται. Δικαιοσύνη σε ΟΛΑ! Ανάλογα των σπουδών και της ευθύνης και οι απολαυές. Σας υπενθυμίζω το επίδομα ΕΥΘΥΝΗΣ στον δημόσιο τομέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΕΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ? ΜΕ ΤΙ ΣΥΜΒΑΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ? ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΝΑ ΣΥΜΒΛΗΘΟΥΝ? ΘΑ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΗ? ΠΟΤΕ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ? ΣΤΟΥΣ ΚΛΙΝΙΚΟΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥΣ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ CLOWBACK ΚΑΙ REBATE?

    ΑπάντησηΔιαγραφή