Συντάκτης: Αιμίλιος Νεγκής - Virus
Ενώ εμείς ασχολούμαστε με τα ράντζα και τις εφημερίες, οι βρετανοί κυκλοφόρησαν μία εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα για πρόσβαση των πολιτών-ασθενών σε διάφορες υπηρεσίες υγείας.
Με την εγγραφή τους στην εφαρμογή (NHS app) οι πολίτες θα μπορούν μεταξύ άλλων να:
Ανακαλύψουν τι πρέπει να κάνουν όταν χρειάζονται βοήθεια επειγόντως χρησιμοποιώντας το NHS 111 online
Κλείσουν ραντεβού με τον οικογενειακό γιατρό
Λάβουν τις επαναλαμβανόμενες συνταγές τους
Έχουν ασφαλή πρόσβαση στον ιατρικό τους φάκελο
Εγγραφούν ως δωρητές οργάνων
Επιλέξουν εάν το NHS θα μπορεί χρησιμοποιεί τα δεδομένα του για έρευνα και προγραμματισμό
Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στα ηλεκτρονικά καταστήματα της Apple και του Google Play και μπορεί να μεταφορτωθεί και να χρησιμοποιηθεί από ασθενείς ηλικίας 13 ετών και άνω. Η διάθεση έρχεται μετά από επιτυχή δοκιμή σε περισσότερους από 3.000 ασθενείς σε 30 οικογενειακά ιατρεία στην Αγγλία.
«Το δυναμικό της εφαρμογής είναι τεράστιο και θα ακούσουμε τις απόψεις χρηστών και οικογενειακών γιατρών καθώς προσθέτουμε πρόσθετα εργαλεία και υπηρεσίες», δήλωσε ο Wendy Clark, υπεύθυνος στο NHS Digital.
Η καθηγήτρια Helen Stokes-Lampard, πρόεδρος του Βασιλικού Κολλεγίου Οικογενειακών Ιατρών, ανταποκρίθηκε στην έναρξη της εφαρμογής, αναφέροντας: «Η τεχνολογία διαδραματίζει ολοένα και σημαντικότερο ρόλο στο ΕΣΥ και στη ζωή των ασθενών μας. Το νέο NHS App υπόσχεται να είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός στη χρήση τεχνολογίας για να υποστηρίξει τους ασθενείς να διαχειριστούν τη φροντίδα και την ευεξία τους».
Έτη φωτός μπροστά οι βρετανοί!!! Εδώ προσπαθεί η κυβέρνηση να φτιάξει σύστημα υγείας εφάμιλλο του NSH και βρίσκει αντιδράσεις. Οι γιατροί τρέχουν να ενταχθούν στο βρετανικό NSH και σνομπάρουν το ελληνικό NSH δηλ. τις ΤΟΜΥ. Πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες της μεταρρύθμισης και να εμπλουτιστούν με διαδυκτιακές υπηρεσίες προς τους πολίτες. Θα γίνουν έτσι πιό ελκυστικές για τους γιατρούς, που είναι λάτρεις των τεχνολογικών καινοτομιών και θα σταματήσουν και τη φυγή τους προς τη Βρετανία. Ίσως φτάνοντας σε υψηλό επίπεδο παροχής διαδυκτιακών υπηρεσιών υγείας να δούμε όχι μόνο μεταστροφή ελλήνων γιατρών αλλά και εισροή γιατρών από την ευρωπαϊκή ένωση. Μόνο έτσι μπορούμε να ανατγωνιστούμε σα χώρα τα ξένα συστήματα υγείας.
ΑπάντησηΔιαγραφή2.02 Αυτά λένε οι ανεπαγγελτοι και άσχετοι από συστήματα υγείας όπως εσύ . Και βέβαια παίρνουν αυτό που τους αξίζει : 0,6 ευρώ!
ΔιαγραφήΒρε ανόητε 2.02, συγκρινεις το βρετανικο συστημα υγειας με το συστημα υγειας της τριτοκοσμικης χωρας των Αριστερων???? Το βρετανικο συστημα υγειας στηριζεται σε επιστημονες κυρους, οχι σε αναλφαβητα καυκασια γερόντια. Αν θες να πλησιασεις τους Βρετανους, πρεπει αμεαα να επανενταξεις στο συστημα τους ιδιωτες πρωην ΕΟΠΥΥ γιατρούς που στηριζανε τοσα χρονια το συστημα με αυταπάρνηση.Αλλιως ολοι θα γελανε οταν συγκρινεις το βρετανικο NSH με τους αξιολύπητους αν μη τι άλλο γέροντες!
ΔιαγραφήΣΥΡΙΖωον 2.02 με .....voucher πληρώνουν οι Άγγλοι ?
ΑπάντησηΔιαγραφήειναι τοσο ηλιθιοι οι σταλινικοι υπαλληλοι προδοτες του σορος ωστε με τις μπουρδες που γραφουν νομιζουν οτι θα κοροιδεψουν τον ΕΛΛΗΝΑ με κεφαλαιο γιατρο
ΑπάντησηΔιαγραφή