Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022

Από 1-1-2023 τα νέα κριτήρια αποζημίωσης μαγνητικών – αξονικών τομογραφιών

Συντάκτης: Αιμίλιος Νεγκής

Παράταση μέχρι τις 31-12-2022 δίνεται στην εφαρμογή των νέων κριτηρίων ποιότητας τστις αποζημιούμενες από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. εξετάσεις μαγνητικής και αξονικής τομογραφίας. Με νέα απόφαση του Θάνου Πλεύρη ορίζεται ότι τα κριτήρια θα αρχίσουν να ισχύουν από την 1-1-2023.

Ειδικότερα, η προηγούμενη απόφαση που δημοσιεύτηκε στις 14-7-2022 και έθεσε για πρώτη φορά κριτήρια διαφοροποίησης της αποζημίωσης όριζε ότι θα είχε άμεση ισχύ. Όμως, με τη νέα απόφαση ορίζεται ρητά ότι: «Οι διατάξεις της παρούσας ισχύουν από 01/01/2023 για όλες τις εξετάσεις Αξονικής και Μαγνητικής Τομογραφίας που θα υποβληθούν στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. προς αποζημίωση από ιδιώτες συμβεβλημένους παρόχους από την ημερομηνία αυτή και μετά».

Θυμίζουμε ότι υπήρξε αντίδραση από πολλούς ιατρικούς φορείς και κόμματα της αντιπολίτευσης για την υιοθέτηση των κριτηρίων ποιότητας. Η κυβέρνηση δέχθηκε κριτική για το γεγονός ότι τα κριτήρια ευνοούσαν τις μεγάλες αλυσίδες διαγνωστικών κέντρων, που είχαν το οικονομικό μέγεθος να διαθέτουν πιο σύγχρονο εξοπλισμό.

Από την πλευρά του ο κ. Πλεύρης έχει ξεκαθαρίσει ότι στόχος θέσπισης των κριτηρίων ποιότητας είναι απλός: Να παρέχεται πιο ποιοτική φροντίδα στους πολίτες.Τα κριτήρια ποιότητας εφαρμόζονται στις απεικονιστικές διαγνωστικές εξετάσεις αξονικής (CT) και μαγνητικής (MRI) τομογραφίας και επιγραμματικά είναι :
Τεχνολογικό επίπεδο συστήματος CT και MRI
Ηλικία συστήματος CT & MRI
Συντήρηση συστήματος και ψηφιακή αποθήκευση εικόνας

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ

4 σχόλια:

  1. Μην πέσετε από τα σύννεφα αν την εισαγωγή αξονικών στην χώρα την έχουν αναλάβει τίποτα .....Πάτσηδες.....! Έχουν πέσει με τα μούτρα στην μάσα, μόνο αυτό τους νοιάζει .....δείτε την Σπυράκη.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επιτελους ,τερμα η αρχαιολογια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόνο....predator με την ΝΔ.....

      Διαγραφή
    2. Επιτέλους.....το όνειρο της ΝΔ να καταστρέψει την ΠΦΥ

      Διαγραφή