Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

ΙΣΠατρών: Ενημέρωση προς ιατρούς ΕΣΥ και Πανεπιστημιακούς ιατρούς σχετικά με το αφορολόγητο επίδομα βιβλιοθήκης

Ιατρικός Σύλλογος Πάτρας

Αγαπητοί συνάδελφοι, 

Μετά από επικοινωνία με τον Πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ, κο Βαρνάβα Δημήτριο και τον Πρόεδρο της ΠΟΣΔΕΠ, κο Ευσταθόπουλο Ευστάθιο διευκρινίστηκαν τα κάτωθι σε σχέση με τις αποφάσεις της Ολομελείας του ΣτΕ (υπ’αριθμόν 2306 / 2014 και 29 / 2014 αντίστοιχα) όπου κρίθηκε αντισυνταγματική η φορολόγηση των επιδομάτων ενημέρωσης βιβλιοθήκης και συμμετοχής σε συνέδρια για τους ιατρούς του ΕΣΥ και τους πανεπιστημιακούς ιατρούς αντίστοιχα: 
  • Για την υλοποίηση της απόφασης απαιτείται νομοθετική ρύθμιση του Υπουργείου Οικονομικών που θα τακτοποιεί το θέμα της αναδρομικότητας και τις λεπτομέρειες εφαρμογής της. 
  • Υπάρχει δέσμευση του Υπουργού και αναπληρωτή Υπουργού Υγείας για την επίλυση του ζητήματος στις δύο Ομοσπονδίες αλλά και στην Πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, κα Παγώνη Ματίνα. 
  • Η ενδεχόμενη προτροπή για ομαδικές ατομικές αγωγές στα δικαστήρια μπορεί να προκύψει το φθινόπωρο, εάν δεν τελεσφορήσει η αρχική διαπραγμάτευση, ώστε να αποφευχθούν τα ατομικά δικαστικά έξοδα των ιατρών. 
  • Καμία διαδικασία δεν θα ευοδωθεί θετικά από την προϊστάμενη αρχή της εφορίας εάν δεν υπάρξει αντίστοιχη εγκύκλιος (ΠΟΛ) του Υπουργείου Οικονομικών. Η χρήση αυτής της μεθόδου θα χρησιμεύσει για την έναρξη του δικαστικού αγώνα στα φορολογικά δικαστήρια.
  • Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΣΠατρών που διενεργήθηκε στις 17/07/2014, αποφασίστηκε η επίδοση εξώδικης διαμαρτυρίας κατά παντός υπευθύνου επί ολιγωρίας εφαρμογής των ως άνω αποφάσεων του Συμβουλίου Επικρατείας. 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Η Πρόεδρος 

Άννα Μαστοράκου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου