Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

ΓΛΥΚΟΠΙΚΡΗ ΜΙΚΡΗ ΝΙΚΗ και άλλες μικρότητες...

Η θετική απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων του Πρωτοδικείου Αθηνών που δικαίωσε τους γιατρούς του ΠΕΔΥ Θεσσαλονίκης που προσέφυγαν στη δικαιοσύνη, μου άφησε γλυκόπικρη γεύση. Γλυκιά γιατί ήταν η δικαίωση ενός αγώνα και μίας στρατηγικής που κράτησε πολλούς μήνες και πικρή γιατί θα ήθελα να δικαιωθούν όλοι οι γιατροί και όχι μόνο οι 62 που προσέφυγαν.

Savvas ParaskevopoulosΔυστυχώς παρ'όλες τις προσπάθειες (επανειλημμένες γενικες συνέλευσεις με την παρουσία νομικού) δεν πείστηκαν όλοι οι συνάδελφοι για την τακτική που έπρεπε να ακολουθήσουν. Είναι μικρή λοιπόν νίκη λόγω του σχετικά μικρού αριθμού των γιατρών που προσέφυγαν αλλά με μεγάλη ηθική αξία γιατί το σκεπτικό της Δικαστού αναγνωρίζει το δίκαιο των αιτημάτων μας καθ' ολοκληρίαν. Βέβαια ο αγώνας δεν τελείωσε, υπάρχει και η τελική δίκη που ακόμα δε γνωρίζουμε πότε θα γίνει και για το λόγο αυτό πρέπει να έχουμε υπομονή και επιμονή, χαμηλούς τόνους αλλά και αγωνιστικότητα για το επόμενο διάστημα.

Όσον αφορά στις μικρότητες διάβασα σήμερα Κυριακή την κατάπτυστη ανακοίνωση της υποτιθέμενης εκτελεστικής γραμματείας της ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ που απαντά στην ανακοίνωση των τριών προέδρων Αττικής, Θεσσαλονίκης-Β.Ε. και Πειραιά. Σχετικά με τις απαξιωτικές αναφορές στο πρόσωπο μου η απάντηση μου είναι η εξής:

Δε με ενοχλεί καθόλου να με αποκαλουν “ο άλλος της Θεσσαλονίκης” γιατί με τον ίδιο τρόπο με αποκαλούσε και ο πρώην υπουργός υγείας, αλήθεια τι σύμπτωση!!!

Κατα δεύτερον να ενημερώσω όσους τους υπαγορεύουν τις ανακοινώσεις πώς ποτέ δεν αποχώρησα από το ΠΕΔΥ. Έκανα αίτηση ένταξης και εργάστηκα κανονικά έως τις 19/6/2014 όταν και με απέλυσαν μαζί με άλλους συναδέλφους της 4ης ΥΠΕ γιατί δεν προσκομίσαμε το κλείσιμο των ιδιωτικών μας ιατρείων και ενώ εκρεμμούσαν δικαστικές αποφάσεις. Με την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών στις 22/7/2014 δικαιωθήκαμε και ήδη η 4η ΥΠΕ μας κάλεσε να αναλάβουμε υπηρεσία από 25/7/2014.

Όσον αφορά στα λεγόμενα τους πώς ήθελα να παραμείνω ως πρόεδρος της Θεσσαλονίκης και ως γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας για να έχω “συνδικαλιστικό ρόλο” η απάντηση μου είναι πώς δεν με ενδιαφέρουν “οι ρόλοι” αλλά η συνδικαλιστική δράση η οποία στην περίπτωση μου αποτυπώνεται ευκρινώς σε όλη την πορεία μου και φυσικά στα επίσημα έγγραφα μου (βλέπε αναφορά στον εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος, επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, παρέμβαση στην επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων, μαζί με τον κ. Αποστολοπουλο ως γ.γ. της Ομοσπονδιας στην αγωγή κατά παντός υπευθύνου για το ωράριο των γιατρών του ΠΕΔΥ, την αναφορά στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά του νόμου για το ΠΕΔΥ κλπ).

Σχετικά με τη θέση του Γ.Γραμματέα της Ομοσπονδίας να τους υπενθυμίσω πώς ανέλαβα πριν από λίγους μήνες μετά από πρόσκληση του προέδρου κ. Αποστολόπουλου και την ανάλογη ψηφοφορία όταν ο τότε Γ.Γραμματέας αποχώρησε εν μέσω αγώνων για να αναλάβει τη θέση του διοικητού του Νοσοκομείου του Ρίου. Ο ίδιος μετα από απουσία πέντε μηνών από την Ολομέλεια εμφανίστηκε αιφνιδίως για να κατευθύνει με ύπουλη μαεστρία τη διάλυση της Ολομέλειας συνεργαζόμενος με τους υπογράφοντες την ανακοίνωση.

Επίσης σχετικά με τη μικρόψυχη αναφορά ότι αποδοκιμάστηκα στις εκλογές του Ι.Σ.Θ. να υπενθυμίσω ότι η 2η θέση που κατέλαβε η ανεξάρτητη παράταξη “Ιατρική Σύμπνοια” η οποία παρουσιάστηκε στις εκλογές για πρώτη φορά θεωρήθηκε από όλους ιδιαίτερα επιτυχής και φυσικά ήταν μπροστά από την παράταξη του κ. Μπούρου, η οποία “είδε την πλάτη μας”. Αν θεωρήθηκε λοιπόν πώς εμείς αποδοκιμαστήκαμε στις εκλογές, τότε ποια έκφραση αρμόζει στην παράταξη του υποτιθέμενου νυν Γ.Γραμματέα;

Συνάδελφοι και φίλοι, στη ζωή υπάρχουν άνθρωποι και ανθρωπάκια και ζούνε όλοι κάτω από τον ίδιο ουρανό. Για το λόγο αυτό πρέπει να έχουμε υπομονη και ανοχή. Αλλά να γνωρίζουν όλοι ότι όσοι έχουν “μεγαλύτερη γλώσσα από το μπόι τους” θα λαμβάνουν και τις κατάλληλες απαντήσεις...

Σας ευχαριστώ.

Καλό καλοκαίρι

Δρ. Σάββας Παρασκευόπουλος
Πρόεδρος ΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ Θεσσαλονίκης-Β.Ελλάδος
Χειρουργός Ουρολόγος
Κιν: 6932235209
email: paraskevopoulossavvas@hotmail.com

1 σχόλιο:

  1. νυν και αει ΙΚΑΤΖΗΣ.Φιλε σαββα ειμαστε και εμεις οι μη ικατζηδες ρε γαμωτο....
    Ας τελειωσει πια αυτη η φαρσα των ΖΟΜΠΥ του ικα που με νυχια και δοντια θελουν να παραμεινουν.
    ΑΜΑΝ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή