Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Εφημερίες, δαπάνες, προσλήψεις συζητούν Ξανθός και ΟΕΝΓΕ



Όλα τα καυτά θέματα που απασχολούν τους νοσοκομειακούς γιατρούς συζητούν από τις 2 περίπου το μεσημέρι τα μέλη της ΟΕΝΓΕ με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό στο υπουργό Υγείας.

Η αποπληρωμή των εφημεριών, οι προσλήψεις γιατρών, οι λειτουργικές δαπάνες Νοσοκομείων και οι προσεχείς νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, έχουν τεθεί στο τραπέζι της συζήτησης.

Να σημειωθεί, ότι χθες Τρίτη, συζητήθηκαν μεταξύ των αναπληρωτών υπουργών Οικονομίας και Υγείας, Δημήτρη Μάρδα και Ανδρέα Ξανθού, οι τεχνικές λεπτομέρειες ώστε να αρχίσει η πληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών του τριμήνου Ιανουαρίου-Μαρτίου 2015.

Την απάντηση αυτή μάλιστα έδωσε ο κ. Ξανθός στη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία της ΕΙΝΑΠ. Να σημειωθεί ότι το συνολικό καθυστερούμενο ποσό είναι 49,5 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Μάρδα, η εκταμίευση των εφημεριών Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και Μαρτίου θα γίνει από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στις 23 Μαΐου, ώστε τα κονδύλια να διοχετευθούν στους προϋπολογισμούς των Νοσοκομείων και εν συνεχεία να εκταμιευτούν μέσω της ΕΑΠ στους τραπεζικούς λογαριασμούς των γιατρών, προκειμένου αυτοί να μπορούν να κάνουν ανάληψη στις 27 Μαΐου.

Εν τω μεταξύ την Παρασκευή 15 Μαίου στις 12.30μμ, συνεδριάζει το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ με συμμετοχή των Προέδρων όλων των Ενώσεων Γιατρών της χώρας, προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση που διαμορφώνεται στο χώρο της δημόσιας υγείας.

2 σχόλια:

  1. Κυριοι,με 3 ευρω μεικτα την ωρα, τα οποια στο τελος της χρονιας του τα φορολογειτε ξανα,και με αυτες τις συνθηκες εργασιας,ειναι πραγματικο θαυμα μαζοχισμου,το οτι υπαρχουν ακομα γιατροι που εργαζονται στο ΕΣΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ 2014 ΕΧΟΥΜΕ Η ΘΑ ΤΟΝ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΚΙ ΑΥΤΟΝ
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή