Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Εμπλοκή με τις εφημερίες στα Κέντρα Υγείας!

Που κόλλησε η διαδικασία

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου - health report.gr

Με καθυστέρηση αναμένεται να πληρωθούν τις εφημερίες του Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και Μαρτίου οι γιατροί των Κέντρων Υγείας.

Την ώρα που η διαδικασία για τους γιατρούς των νοσοκομείων προχωρά κανονικά και τα προβλήματα της γραφειοκρατίας ξεπερνιούνται σιγά σιγά. Εμπλοκή καταγράφεται στα Κέντρα υγείας.

Ειδικότερα εξαιτίας του νόμου του Άδωνι Γεωργιάδη για το ΠΕΔΥ η μισθοδοσία αλλά και οι πληρωμές των εφημεριών των Κέντρων Υγείας έχουν μεταφερθεί στις Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ). Για αυτό άλλωστε όπως εξηγεί ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας, στην κατανομή των κονδυλίων των εφημεριών τα Κέντρα Υγείας έχουν ξεχωριστό κονδύλιο, ύψους 40 εκατ. ευρώ.

Με τον τρόπο αυτό όμως τα χρήματα δεν κατανέμονται όπως στα νοσοκομεία με αποτέλεσμα να έχει «κολλήσει» η διαδικασία.

Να σημειωθεί πως η ΟΕΝΓΕ έχει ζητήσει τα Κέντρα Υγείας να επιστρέψουν στη δικαιοδοσία των Νοσοκομείων, «προκειμένου να αποφευχθούν όλες αυτές οι δυσλειτουργίες» σημειώνει ο κ.Βαρνάβας.

Ήδη η ΟΕΝΓΕ πιέζει τις διοικήσεις των Υγειονομικών Περιφερειών ώστε να επισπευσθούν οι διαδικασίες και να πληρωθούν οι δεδουλευμένες εφημερίες στους γιατρούς.

1 σχόλιο:

  1. Και ποιον τον νοιαζει,κανενας ποτε δεν νοιαστηκε πραγματικα για τους γιατρους,ειτε του δημοσιου ειτε του ιδιωτικου τομεα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή