Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Στοίβα κατασχέσεις σε βάρος φαρμακείων στα χέρια του ΕΟΠΥΥ

Εκατοντάδες ακούγεται ότι είναι οι κατασχέσεις που έχουν φθάσει στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ εις βάρος των φαρμακείων. Πληροφορίες υποστηρίζουν ότι φαρμακαποθήκες είναι αυτές που τις έχουν καταθέσει, οι οποίες επιλέγοντας τη νομική οδό "κατασχέσεις εις χείρας τρίτων" προσπαθούν να πάρουν τα χρήματά τους από τα φαρμακεία, η καθυστέρηση των οποίων στην καλύτερη των περιπτώσεων είναι το πεντάμηνο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, επί συνόλου 11.000 φαρμακείων που σήμερα...

... δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα -και τα οποία με βάση ευρωπαϊκές έρευνες είναι απίστευτα μεγάλος ο αριθμός τους συγκριτικά με ότι ισχύει σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη- τουλάχιστον 3.000 κρέμονται από μία κλώστη. Είναι αυτά που βρίσκονται και στο μικροσκόπιο των τραπεζών για "κόκκινα δάνεια", ενώ σε κάποιες επιχειρήσεις έχουν ήδη σταλεί και κατασχετήρια.

Η κατάσταση αυτή δείχνει ότι ο κλάδος των φαρμακείων συγκαταλέγεται σε αυτούς που αναμένονται και τα περισσότερα λουκέτα το αμέσως προσεχές διάστημα. 

Προσπαθούν να σώσουν τα φαρμακεία τους εκτελώντας συνταγές μέσω συναδέλφων

Σε μία προσπάθεια να διασωθούν πολλοί φαρμακοποιοί -και να αποφύγουν την τσιμπίδα του ΕΟΠΥΥ - προσπαθούν να συνεχίζουν να εκτελούν συνταγές αλλά μέσω συναδέλφων τους και βεβαίως καταβάλλοντας σε αυτούς μια κάποια προμήθεια. Αλλοι φαρμακοποιοί έχουν εντείνει την παρουσία τους στις ηλεκτρονικές πωλήσεις -όχι φαρμάκων βεβαίως- των κάθε είδους άλλων προϊόντων που προωθούν μέσα στα φυσικά τους καταστήματα όπως βιταμίνες, δερμοκαλλυντικά ή γάλατα τα οποία βεβαίως και προσφέρουν με πλουσιοπάροχες εκπτώσεις που μπορεί να φθάσουν και στο 50% της τιμής που έχει το είδος στο ράφι.

Την ίδια στιγμή άλλοι επιχειρηματίες του χώρου έχουν συστήσει -παράνομα- μία εταιρεία η οποία διαχειρίζεται την άδεια του φαρμακείου μέσω της οποίας ελέγχεται περισσότερα του ενός καταστήματα. Το συγκεκριμένο θέμα έχει καταγγελθεί και από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο στον Υπουργό Υγείας, ο οποίος έχει δεσμευτεί ότι θα προχωρήσει σε εφαμοργή νόμου που θα καθιστά παράνομη την ενέργεια φαρμακοποιών να λειτουργούν πολλά φαρμακεία.

Εντωμεταξύ πληροφορίες θέλουν να αυξάνονται και οι αλυσίδες φαρμακείων σε μία προσπάθεια τω ν επιχειρηματιών του χώρου να έχουν κοινή γραμμή διαπραγμάτευσης προς τις φαρμακαποθήκες αλλά και τις φαρμακοβιομηχανίες, πετυχαίνοντας αφενός καλύτερες τιμές και αφετέρου καλύτερη διαχείριση των εξόδων τους μέσω της από κοινού χρησιμοποίησης κάποιων υποδομών.

Δέσποινα Καραγιαννοπούλου
Πηγή:www.reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου