Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Έτοιμη η λίστα με τους νέους διοικητές Νοσοκομείων!

Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Ποιοι φεύγουν ποιοι μένουν

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου - 
HEALTH REPORT.GR

Μετά από περίπου τρεις μήνες αναζήτησης στελεχών και αφού υπήρξαν αμέτρητες παρασκηνιακές διαβουλεύσεις, φαίνεται πως η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει ήδη έτοιμη τη λίστα με τα νέα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τα δημόσια νοσοκομεία.

Έγκυρες πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν πως στο συρτάρι του Παναγιώτη Κουρουμπλή είναι ήδη ο κατάλογος με τα βασικότερα στελέχη που θα αποτελέσουν τους νέους διοικητές των νοσοκομείων.
Μάλιστα οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως η λίστα των νέων διοικήσεων έχει πάρει και το πράσινο φως και από τα τρία «κέντρα εξουσίας» της Αριστεράς, το Μέγαρο Μαξίμου, την Κουμουνδούρου και την οδό Αριστοτέλους.

Πριν όμως διορισθούν οι νέοι διοικητές των νοσοκομείων η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει προαναγγείλει πως θα αλλάξει το σχετικό νόμο ώστε να μπορεί να επιλέξει καινούριους και όχι από τη λίστα με τους επιλαχόντες που είχε καταρτίσει η προηγούμενη κυβέρνηση όπως προβλέπει ο νόμος.
Και τι ονόματα περιλαμβάνει η νέα λίστα του Π.Κουρουμπλή;

Έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr λένε πως η λίστα περιλαμβάνει πρόσωπα που σχετίζονται και με τον τομέα της Υγείας. Μάλιστα κάποια πρόσωπα που έχουν ενταχθεί στον κατάλογο με τους υποψήφιους διοικητές, είναι και …πρώην διοικητέςκαι προέρχονται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ. Κάποιοι άλλοι έχουν καταλάβει και στο παρελθόν υψηλόβαθμες θέσεις και γνωρίζουν πολλά για το σύστημα.

Οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr υπογραμμίζουν πως έχουν επιλεγεί και πανεπιστημιακοί, καθώς και πολλά στελέχη που προέρχονται από την Αριστερά. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως η Κουμουνδούρου φέρεται να συμφώνησε στα πρόσωπα.

Βέβαια άγνωστο παραμένει πως θα αντιδράσει η «αριστερή πλατφόρμα» του ΣΥΡΙΖΑ, δεδομένου πως με την επιλογή των διοικητών των υγειονομικών περιφερειών (ΥΠΕ), υπήρξαν έντονες γκρίνιες και διαμαρτυρίες και προς το Μαξίμου ειδικά για τα πρόσωπα που σχετίζονταν με το ΠΑΣΟΚ. (Διαβάστε ΕΔΩ το σχετικό ρεπορτάζ: «Το …βαθύ ΠΑΣΟΚ και πάλι στην Υγεία!»).

Σε ότι αφορά στους υπάρχοντες διοικητές των νοσοκομείων φαίνεται πως θα διατηρηθούν ελάχιστοι και αυτό με ερωτηματικό, καθώς είναι πολλοί παράγοντες της οδού Αριστοτέλους που συμβουλεύουν την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να κρατήσει κάποιους για τα …μάτια του κόσμου.

Αυτοί όμως δεν αναμένεται να είναι οι διοικητές των μεγάλων νοσοκομείων που διαδραματίζουν ρόλο κλειδί στο ΕΣΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου