Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

ΙΣΑ: Προς τους ιατρούς μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών που υπηρετούν σε Κ.Υ. και ΠΕΔΥ της περιφέρειάς του


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έχει ήδη ρητά εκφράσει την αντίθεσή του στο νέο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που αποτελεί υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και αποστερεί τους ασθενείς από το δικαίωμα πρόσβασης στο υψηλά εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό της χώρας.

Ειδικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κατά τη συνεδρίασή του της 28.6.2018 με ομόφωνη απόφασή του (πατήστε ΕΔΩ) και με ανακοίνωσή του στις 3.7.2018 (πατήστε ΕΔΩ) καταδίκασε την «επίταξη» των ιατρών Γενικής Ιατρικής, Παθολόγων και Παιδιάτρων των Κέντρων Υγείας και των ΠεΔΥ, τους οποίους αυθαίρετα και απολυταρχικά το Υπουργείο Υγείας επιχειρεί να καταστήσει οικογενειακούς γιατρούς, για να καλύψει τα κενά απαξιώνοντας τους λειτουργούς της υγείας.


Ζήτησε δε την ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ των σχετικών πινάκων που έχουν αναρτηθεί καθότι είναι μη νόμιμοι.

Παρά ταύτα, παρά την αντίδραση του ιατρικού σώματος στο σύνολό του, εξακολουθούν να καταγγέλλονται περιπτώσεις όπου ιατροί εμφανίζονται ως οικογενειακοί ιατροί, χωρίς καν να το γνωρίζουν, πολλώ μάλλον να ερωτηθούν.

Σε κάθε τέτοια περίπτωση, καλούμε τα μέλη μας να το καταγγέλλουν στον ΙΣΑ αλλά και να απευθύνουν στην ΥΠΕ (δια του πρωτοκόλλου της υπηρεσίας τους, ή με κάθε άλλο πρόσφορο τρόπο) την επισυναπτόμενη διαμαρτυρία - δήλωση - πρόσκληση.

Για το έντυπο της διαμαρτυρίας - δήλωσης - πρόσκλησης πατήστε ΕΔΩ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

9 σχόλια:

  1. Έτσι και να είμαστε έτοιμοι να κινηθούμε νομικά! Εξετάσατε την περίπτωση επαναλαμβανόμενων απεργιών /επισχεσεων ώστε ακόμη και η περίθαλψη στα ΚΥ να καταρρεύσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι άνθρωποι είναι απλά ανίκανοι σκανδαλολογοι/μπαχαλακηδες!Αδυνατούν να κυβερνησουν λόγω της θολουρας στο κεφάλι τους! Δείτε τον .......ΟΑΣΘ!!Ενα χρόνο μετά την κρατικοποίηση του ,ο χρόνος αναμονής στις στάσεις υπερδιπλασιάστηκε,τα λεωφορεία είναι τίγκα σαν ......παστές σαρδέλες ,ο κλιματισμός ανύπαρκτος! Φταίει ο.....Τόμσεν και για αυτό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ.ΚΛΕΦΤΕΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ

      Διαγραφή
    2. Αυτό το δέχομαι και δεν τους κατηγόρησα για κλοπή!

      Διαγραφή
    3. ΑΥΤΟ ΞΑΝΑΠΕΣ ΤΟ ! ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΔΥΣΦΗΜΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΤΓΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ 21 ΑΙΩΝΑ

      Διαγραφή
    4. μα δεν το ανελαβε ο πατερας του Παππα , μεγας συνδικαλιστης, μετα βαιων και κλαδων !!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  3. Το σημαντικό είναι συνάδελφοι όταν υπό το κράτος της κατακραυγής επαναφέρουν την ισχύ των συμβάσεων να τις αρνηθούμε εμείς! Έτσι και αλλιώς ποτέ ......δεν τις υπέγραψαν! Να τελειώνουμε οριστικά με την Εγκληματική Οργάνωση ! Κ.Μαστορακου ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καπου μπερδευεστε ιδιωτες συναδελφοι.εμεις του ΕΣΥ-ΠΑΑ,εχουμε υποχρεωση ηθικη να εξυπηρετουμε τον κοσμο-παντι τροπω-και εναντιον των συμφεροντων μας ΕΝΙΟΤΕ.εσεις γραφετε συνταγες και μην ασχολειστε με μας.ΕΝΑΣ ΜΗ ΣΥΡΙΖΕΟΣ-ΠΑΑ-ΚΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ένας καραΣΥΡΙΖΕΟΣ τεμπελχανας τραυματιοφορέας ΛΑ- ΜΑ- ΚΑΣ

      Διαγραφή