Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

Τερατογένεση από την έλλειψη σχεδιασμού

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓ/ΤΙΩΝ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΩΝ
ΠΑΤΟΥΣΑ 4 – ΑΘΗΝΑ 10677 
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ : 6947700789 
ΑΘΗΝΑ 06/11/2018 

Η Τερατογένεση 

Αποτέλεσμα εικόνας για αξονικός Ï„Î¿Î¼Î¿Î³ÏÎ¬Ï†Î¿Ï‚Η ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ για τον αριθμό των αξονικών Τομογραφιών που είναι 1.173.750 , με αύξηση 120.000 εξετάσεις το 2018 και τον αριθμό των Μαγνητικών Τομογραφιών 736.000 , με αύξηση 185.000 το 2018 . Δείχνει την τερατογένεση που δημιουργήθηκε από την έλλειψη κάθε σχεδιασμού στην Δομή της Πρωτοβάθμιας Υγείας . Χωρίς πληθυσμιακά κριτήρια , χωρίς καμμία φραγή και όριο , οι Όμιλοι εκμεταλλεύθηκαν τα κενά του Νόμου με αποτέλεσμα την πέραν κάθε λογικής ανάπτυξη υποκαταστημάτων ( Υπάρχει Όμιλος που πλησιάζει τα 100 υποκαταστήματα πρωτοφανές νούμερο στον Ευρωπαϊκό Χώρο).

Το κάθε υποκατάστημα αυτονόητα συνεπάγεται και την αντίστοιχη προκλητή ζήτηση εξετάσεων γιατί επίσης αυτονοήτως ο επιχειρηματίας δεν επενδύει ένα σεβαστό ποσό χωρίς το προσδοκώμενο επιχειρηματικό κέρδος . Κέρδος , όμως , που προέρχεται αποκλειστικά από το Δημόσιο Ταμείο του ΕΟΠΥΥ. Τώρα πια βλέπουμε αυτό το ΤΕΡΑΣ να απειλεί να κατασπαράξει ό,τι υγιές έχει μείνει σ΄αυτόν τον τόπο , τους ελευθεροεπαγγελματίες γιατρούς αλλά και την Ελληνική κοινωνία συνολικά , στην περίπτωση που επιτύχει τον στόχο του , που είναι η μονοπωλιακή εκμετάλλευση της υγείας .

Η πρόταση που συζητείται για Πλαφόν στον αριθμό των εκτελούμενων αξονικών & μαγνητικών εξετάσεων είναι η παλαιά επιτυχημένη συνταγή του τέως ΙΚΑ , που μ΄όλες τις πιθανές ανεπάρκειές του , είχε υπό πλήρη έλεγχο την κατανάλωση CT & MRI εξετάσεων που αντιστοιχούν στις πραγματικές ανάγκες του πληθυσμού , πράγμα που τώρα έχει ξεφύγει ολοσχερώς .

Άλλη εναλλακτική για να ξεφουσκώσει το μπαλόνι των εξετάσεων αποτελεί η Γερμανική συνταγή . Σ΄αυτή την εξίσου αποτελεσματική πρόταση ο ΕΟΠΥΥ κάνει σύμβαση με περιορισμένο αριθμό υποκαταστημάτων σε κάθε όμιλο (3-4 maximum ) και αφήνει τον επιχειρηματία ελεύθερο να ιδρύση όσα υποκαταστήματα θέλει αλλά όχι εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και των Ελλήνων γιατρών . Η ΠΕΕΑ φρονεί ότι μία από τις δύο λύσεις πρέπει πάραυτα να νομοθετηθεί όσο υπάρχουν ακόμη περιθώρια παρέμβασης .

ΘΕΟΔΩΡΟΣ Π. ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ 

ΕΛΕΥΘΕΡΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΩΝ

1 σχόλιο:

  1. Η συνύπαρξη υπό την ίδια στέγη εργαστηρίων και κλινικών γιατρών , αλλά και η ίδρυση ιατρικών διαγνωστικών κέντρων από ιδιώτες πλην γιατρών επίσης δεν πρέπει να διορθωθεί ;;; Επίσης η μελέτη από τον εοπυυ των κέντρων στα οποία σταθερά οδηγούν τους ασφαλισμένους οι κλινικοί γιατροί είναι κάτι απλό που μπορεί να ελεγχθεί και αφού επισημανθεί σε αυτούς να "φρενάρει¨

    ΑπάντησηΔιαγραφή