Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018

Πρωτοβουλία για την ανατροπή της υπογεννητικότητας στη Στερεά Ελλάδα

Virus

Την κάλυψη εξόδων ιατρικής φροντίδας και τοκετού για τις γυναίκες που κατοικούν σε δυσπρόσιτες περιοχές, ανακοίνωσε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. 

Η πρωτοβουλία έχει στόχο την αντιμετώπιση του φαινομένου της υπογεννητικότητας που έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Ενδεικτικά, το 2016 ο δείκτης γονιμότητας στη Στερεά ήταν 1,3. Συγκαταλέγεται, έτσι, στις δύο πρώτες Περιφέρειες της χώρας (μαζί με την Ήπειρο) με τις λιγότερες γεννήσεις.


«Η υπογεννητικότητα είναι εθνικός εχθρός» δήλωσε ο περιφερειάρχης, Κώστας Μπακογιάννης και προανήγγειλε συνεργασία με τη HOPEgenesis, προκειμένου νέα ζευγάρια να βοηθηθούν να δημιουργήσουν και να μεγαλώσουν την οικογένειά τους. Η σύμπραξη αυτή αποσκοπεί πιο συγκεκριμένα στην κάλυψη όλων των εξόδων ιατρικής φροντίδας και τοκετού για τις γυναίκες που κατοικούν σε δυσπρόσιτες περιοχές της Στερεάς Ελλάδας.

«Μέσα από την κοινή μας δράση έχουμε στόχο να ανατρέψουμε την υπογεννητικότητα στην Στερεά Ελλάδα, καλύπτοντας όλα τα έξοδα που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη και τον τοκετό σε γυναίκες που κυοφορούν ή επιθυμούν να μείνουν έγκυες» ανέφερε σχετικά ο πρόεδρος της HOPEgenesis, Στέφανος Χάνδακας.

Επισημαίνεται ότι είναι η πρώτη φορά που η HOPEgenesis συνεργάζεται με δημόσιο φορέα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν από την ιστοσελίδα της Γέφυρας www.gefyra.com.gr και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας www.pste.gov.gr αλλά να απευθύνονται και στα ακόλουθα γραφεία:




1 σχόλιο:

  1. Δουλειές και όχι επιδόματα χρειάζονται ! Πώς μεγαλώνουν μετά ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή