Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018

Δεκάδες γιατροί επί ποδός για τον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας



Υπό την καθοδήγηση της Ιατρικής Υπηρεσίας του ΕΚΑΒ, δεκάδες γιατροί θα καλύψουν υγειονομικά όλη τη μαραθώνια διαδρομή, στον 36ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, την Κυριακή 11 Νοεμβρίου.

Onmed.gr

Κατά μήκος της διαδρομής, από τον Μαραθώνα μέχρι το Καλλιμάρμαρο Στάδιο, η Ιατρική Υπηρεσία του ΕΚΑΒ θα αναπτύξει 7 ασθενοφόρα, 4 Κινητές Ιατρικές Μονάδες, ένα όχημα ταχείας επέμβασης και 9 μοτοσικλέτες.

Επιπλέον, θα στηθούν 3 ιατρεία πέριξ του τερματισμού και ένας σταθμός πρώτων βοηθειών στην αφερτηρία, ενώ γιατροί και διασώστες θα βρίσκονται πεζοί σε διάφορα σημεία της μαραθώνιας διαδρομής. Εκτός των γιατρών του ΕΚΑΒ, στην υγειονομική κάλυψη του Μαραθωνίου συμμετέχουν γιατροί του ΣΕΓΑΣ και δεκάδες εθελοντές από διάφορα ιδιωτικά και δημόσια νοσοκομεία καθώς και από μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Αρκετοί δρομείς χρειάζονται ιατρική βοήθεια - κατά κανόνα για ήπια προβλήματα - σε κάθε τέτοια διοργάνωση. Το ίδιο ισχύει και για τους θεατές, οι οποίοι κάθε φορά αριθμούν πολλές χιλιάδες.

Ρεκόρ συμμετοχής

Για πρώτη φορά στην ιστορία του, ο Μαραθώνιος της Αθήνας συμπλήρωσε το ανώτατο όριο εγγραφών για τον δρόμο των 42 χιλιομέτρων, ενάμιση μήνα πριν την ημέρα διεξαγωγής του, με 18.500 δρομείς!

Συνολικά, σε όλες τις διαδρομές θα συμμετάσχουν πάνω από 55.000 δρομείς.
Δείτε εδώ όλες τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την Κυριακή 11 Νοεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου