Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018

O.E.N.Γ.Ε. : 14 Νοεμβρίου Απεργούμε! Όλες και όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις

Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας 
O.E.N.G.E. Federation of Hospital Doctors of Greece 

Αθήνα 7 Νοεμβρίου 2018 
Α.Π:9183 

ΠΡΟΣ: 
· ΜΕΛΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 
· ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΕΝΩΣΕΩΝ 
· ΦΟΡΕΙΣ 
· ΜΜΕ 

14 Νοεμβρίου Απεργούμε! 
Όλες και όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις 

ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΤΗ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, 
ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΜΑΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ! 
ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ! 

Απέναντι στην κοροϊδία της “εξόδου” από τα μνημόνια και τη δήθεν “κανονικότητα”, που ισχυρίζεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πως επανήλθε, φέρνουμε στο προσκήνιο τις δικές μας αγωνίες, τα δικά μας προβλήματα, τις δικές μας διεκδικήσεις. Η επόμενη μέρα είναι φτιαγμένη με τα ίδια αντιλαϊκά υλικά του χθες: μέτρα και αντίμετρα με το λαό πάντα χαμένο. Φοροληστεία για τους εργαζόμενους, νέα προκλητικά προνόμια για τους επιχειρηματίες, δουλεία έως τα 67, περικοπές στην Παιδεία και την Υγεία, ελαστική εργασία. Όλα για να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου, του ΣΕΒ και των άλλων εργοδοτικών οργανώσεων, ώστε να πετύχουν τον στόχο της ανάπτυξης των κερδών τους, απομυζώντας ακόμα περισσότερο τους εργαζόμενους. 

Με κάλπικα διλήμματα θέλουν να μας βάλουν να διαλέξουμε από που θα μας τα πάρουν. Όπως κάνει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας που επιχειρεί «να καλλιεργήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό». Που επιδιώκει να μας δημιουργήσει «τύψεις» που απαιτούμε την άμεση επαναφορά των μισθών μας στα επίπεδα του 2012, επειδή δήθεν προτεραιότητα τους είναι «η αύξηση των συντάξεων και του υποκατώτατου μισθού»! Η «κοινωνικά ευαίσθητη» κυβέρνηση που στα άθλια παζάρια της με τους θεσμούς για τη διαμόρφωση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2019, παζαρεύει ακόμα και τα ψίχουλα για τους εξαθλιωμένους που γεννά η πολιτική της. Για να μην πέσει «τσεκούρι» στις συντάξεις καρατομούν το επίδομα ενοικίου για τις φτωχές οικογένειες, το επίδομα για την αγορά συνταγογραφούμενων φαρμάκων από τους φτωχούς ασφαλισμένους, σχεδιάζουν τη μείωση του αφορολόγητου από το 2019 και όχι από το 2020 που θα χαρατσώνει ακόμα και όσους βρίσκονται στα όρια της επίσημης φτώχειας. 

Την ώρα που ο Ξανθός λέει ότι δεν υπάρχει αρκετός δημοσιονομικός χώρος για να ικανοποιήσει το αίτημα μας να δώσει η κυβέρνηση το σύνολο των αναδρομικών που μας οφείλει και να επαναφέρει τους μισθούς μας στα επίπεδα του 2012, την ίδια ώρα μειώνουν κατά 4 μονάδες τη φορολογία των επιχειρηματικών κερδών από το 29% στο 25 %! 

Την ώρα που ο Τσακαλώτος απαντάει στο αίτημά μας για επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού ότι δεν υπάρχει αρκετός δημοσιονομικός χώρος γιατί το μέτρο κοστίζει 1,6 δις, την ίδια ώρα δίνουν 4 δις για τις δολοφονικές μηχανές του ΝΑΤΟ! 

Δεν αρκούμαστε στα «ψίχουλα» που περισσεύουν από το φαγοπότι των εφοπλιστών, των βιομήχανων, των τραπεζιτών. Αλλά και από το φαγοπότι των πολυεθνικών εταιρειών φαρμάκων και υλικών στον ίδιον τον χώρο της Υγείας. Δεν κάνουμε βήμα πίσω από την απαίτηση της αναπλήρωσης όλων των απωλειών που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια, από την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας. 

•Απεργούμε γιατί θέλουμε να εργαζόμαστε και να ζούμε με αξιοπρέπεια. Γι’ αυτό απαιτούμε εδώ και τώρα να δώσουν σε όλους τους γιατρούς ειδικευόμενους, μόνιμους, επικουρικούς το σύνολο των αναδρομικών και όχι μόνο ένα μέρος από τα κλεμμένα και να επαναφέρουν τους μισθούς μας στα επίπεδα του 2012. 

•Απεργούμε γιατί θέλουμε να στεκόμαστε με αξιοπρέπεια απέναντι στους ασθενείς μας και όχι να εφημερεύουμε μέχρι τα 67 χρόνια, με το στηθοσκόπιο στο ένα χέρι και τη μαγκούρα στο άλλο. Γι’ αυτό απαιτούμε εδώ και τώρα την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. 

•Απεργούμε γιατί δεν ανεχόμαστε οι συνάδελφοι μας επικουρικοί να απολύονται και να μπαίνουν στο ταμείο της ανεργίας πολλοί απ’ αυτούς με 10 χρόνια δουλειάς στην πλάτη τη στιγμή που υπάρχουν χιλιάδες κενά. Απεργούμε γιατί η κανονικότητα για την οποία πανηγυρίζει η κυβέρνηση δεν εξασφαλίζει την κανονικότητα στις πληρωμές των συναδέλφων μας επικουρικών, που έχουν να πληρωθούν εφημερίες από τον Αύγουστο ή και ακόμα πιο πριν όπως στο Ασκληπιείο της Βούλας, στο Τζάνειο, στον Ερυθρό, στο Παίδων «Αγλαΐα» και σε πολλά άλλα νοσοκομεία σε όλη την χώρα. 

•Απεργούμε για να μπει τέλος στο αίσχος της ελαστικής εργασίας. Για να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο ύψος των πραγματικών αναγκών με κριτήριο την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών για υψηλού επιπέδου υπηρεσίας υγείας. 

•Απεργούμε γιατί δεν ανεχόμαστε να μας εξαναγκάζουν με «εντέλλεσθε» να κάνουμε 10 και 15 εφημερίες το μήνα και για να τις πληρωθούμε να μας ζητάνε να γίνουμε δηλωσίες και να υπογράψουμε «opt out» όπως στο νοσοκομείο της Καλαμάτας και αλλού. Να γίνονται περικοπές στην πληρωμή δεδουλευμένων ενεργών εφημεριών με την μετατροπή τους σε ετοιμότητας με το «έτσι θέλω» του Διοικητή όπως στο νοσοκομείο του Ναυπλίου. 

•Απεργούμε γιατί θέλουμε ανθρώπινα ωράρια 5ήμερο-6ωρο-30ωρο -1 εφημερία την εβδομάδα και ρεπό την επόμενη μέρα. Απαιτούμε την κατάργηση του νόμου εκτρώματος για το ωράριο, που ψήφισαν από κοινού κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και Ν.Δ. και που η ίδια η κυβέρνηση αναγκάστηκε να αναστείλει την εφαρμογή του, κάτω από τις σφοδρές αντιδράσεις και τη μαζική, αποφασιστική άρνηση των νοσοκομειακών γιατρών για την υπογραφή «opt out» στα νοσοκομεία που οι διοικήσεις τόλμησαν να το ζητήσουν. 

•Απεργούμε γιατί ως γιατροί δε συμβιβαζόμαστε με ένα νοσοκομείο στο οποίο, επειδή δεν υπάρχουν όλες οι ειδικότητες, ο πλαστικός χειρουργός να κάνει στις εφημερίες τον ουρολόγο και τον ορθοπεδικό ταυτόχρονα όπως στο Θριάσιο Νοσοκομείο, ο ειδικευόμενος γυναικολόγος να εφημερεύει για την Ουρολογική και την ΩΡΛ Κλινική όπως στο νοσοκομείο των Σερρών, ο ειδικευόμενος της Γενικής Χειρουργικής να κάνει εφημερίες και για τη Θωρακοχειρουργική και για την Ουρολογική και την ΩΡΛ αν χρειαστεί, όπως στον Άγιο Σάββα. 

•Απεργούμε γιατί δεν συμβιβαζόμαστε με το διαχρονικό πετσόκομμα των κονδυλίων του κρατικού προϋπολογισμού για την Υγεία, που μέσα σε οκτώ χρόνια, από το 2010 έως το 2018 μειώθηκαν προοδευτικά σε ποσοστό που φτάνει έως και 50% και η κυβέρνηση να προκαλεί μιλώντας για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας. Απεργούμε ενάντια στη λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας σαν επιχειρήσεις που θα χτυπούν ανελέητα τα εργασιακά μας δικαιώματα και θα πουλάνε υπηρεσίες στους ασθενείς ανάλογα με το βαλάντιο του καθενός, χαρατσώνοντας τους με άμεσες και έμμεσες πληρωμές. 

•Απεργούμε γιατί δεν ανεχόμαστε η χώρα μας να μετατρέπεται σε ένα απέραντο Νατοϊκό ορμητήριο θανάτου για να προωθήσουν τα πολεμοκάπηλα σχέδια του ΝΑΤΟ που εμπλέκουν το λαό μας σε επικίνδυνους σχεδιασμούς και μετατρέπουν τη χώρα μας σε μαγνήτη επιθέσεων των ανταγωνιστών των ΗΠΑ. Δε δεχόμαστε να δίνονται κάθε χρόνο 4 δις € για Νατοϊκούς εξοπλισμούς και την ίδια στιγμή, όταν διεκδικούμε προσλήψεις μόνιμων γιατρών να μας λένε ότι υπάρχει “δημοσιονομική στενότητα”. 

ΟΥΤΕ ΩΡΑ ΧΑΜΕΝΗ! OΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΙΣ 14 ΝΟΕΜΒΡΗ! 

Οι Ενώσεις να πάρουν επάνω τους την υπόθεση της επιτυχίας της Απεργίας. Τα Δ.Σ να συνεδριάσουν άμεσα, να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία, να οργανώσουν περιοδείες στα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας, να προχωρήσουν σε Γενικές Συνελεύσεις, να εκδώσουν ενημερωτικό υλικό, να παραχωρήσουν συνεντεύξεις τύπου. 

Το λόγο έχουμε τώρα εμείς. Κόντρα στη λογική της υποταγής στην αντιλαϊκή πολιτική. Κόντρα στους άθλιους τακτικισμούς και τα παιχνιδάκια του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, που με κοινό σχέδιο και με μοιρασμένους ρόλους, έκαναν τα πάντα για να υπονομεύσουν το κοινό απεργιακό μέτωπο, να μην υπάρξει ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ! 

Ο μαζικός, μαχητικός, αποφασιστικός αγώνας είναι η δύναμή μας, η μοναδική ελπιδοφόρα προοπτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου