Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

Υπουργείο Υγείας: Αλλάζει ο τρόπος συνταγογράφησης φαρμάκων και εξετάσεων για ανασφάλιστους – Τι προβλέπει τροπολογία

Associated Press - ethnos.gr

Αλλάζει ο τρόπος συνταγογράφησης των φαρμάκων αλλά και των διαγνωστικών εξετάσεων για τους ανασφάλιστους. Ειδικότερα με τροπολογία που κατέθεσε αργά χθες το βράδυ στην Βουλή ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στο νομοσχέδιο για την Εθνική Κεντρική Αρχή Προμηθειών Υγείας, πλέον οι ανασφάλιστοι συμπολίτες μας δεν θα μπορούν να συνταγογραφούν τα φάρμακά τους και τις διαγνωστικές τους εξετάσεις σε ιδιώτες γιατρούς, παρά μόνο σε δημόσιες δομές, δηλαδή σε νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας κ.λ.π.

Όπως προβλέπει η τροπολογία του υπουργείου Υγείας για την υγειονομική κάλυψη των ανασφάλιστων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, πλέον «δικαίωμα να συνταγογραφούν φάρμακα, θεραπευτικές πράξεις και διαγνωστικές εξετάσεις στους ανασφάλιστους και τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες έχουν οι ιατροί των νοσοκομείων του Εθνικού Συστήματος Υγείας και των δημοσίων δομών παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας».

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι ανασφάλιστοι είχαν δικαίωμα με ρύθμιση του 2019 συνταγές για τα φάρμακά τους αλλά και παραπεμπτικά για διαγνωστικές εξετάσεις να τις «γράφουν» σε ιδιώτες γιατρούς. Έως το 2019 η δυνατότητα αυτή υπήρχε μόνο σε δημόσιες μονάδες υγείας όπου πήγαιναν οι ανασφάλιστοι συμπολίτες μας για να εξυπηρετηθούν.

Ωστόσο, για τις εξετάσεις τους και τις όποιες θεραπευτικές πράξεις έπρεπε να αναζητούν δημόσια μονάδα (νοσοκομείο, Κέντρο Υγείας, πρώην Μονάδες ΠΕΔΥ) για να τις εκτελέσουν, αφού δεν αποζημιώνονταν στον ιδιωτικό τομέα.

1 σχόλιο:

  1. Συγχαρητήρια άρχοντες της μίζας και της διαφθοράς!
    Για όλα φταίνε οι Ιατροί του ιδιωτικού τομέα!
    Οι ήρωες του ΕΣΥ λόγω της υπερβολικής κούρασης απο τον κορωνοιό, επιβαρύνονται και με τους ανασφάλιστους....
    Οι επαγγελματίες συνταγογράφοι του ΕΣΥ στις δόξες!!!
    ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή