Κυριακή 6 Μαρτίου 2022

Κορονοϊός: Σε ποια μέτρα μπαίνει τέλος από σήμερα – Τι ισχύει για τους ανεμβολίαστους

Κορονοϊός: Σε ποια μέτρα μπαίνει τέλος από σήμερα – Τι ισχύει για τους ανεμβολίαστους

HR

Ένα ακόμη βήμα προς την κανονικότητα καθώς ορισμένα περιοριστικά μέτρα κατά του κορονοιού μπαίνουν στο χρονοντούλαπο.

Από σήμερα Σάββατο 5 Μαρτίου καταργείται η χρήση της υποχρεωτικής μάσκας στους εξωτερικούς χώρους εφόσον δεν υπάρχει μεγάλος συγχρωτισμός.

Παραμένει ωστόσο η ισχυρή σύσταση των ειδικών για χρήση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους με συνωστισμό από ευάλωτα άτομα και ανεμβολίαστους, ομάδες που κινδυνεύουν από σοβαρή COVID-19 σε περίπτωση μόλυνσης από κορονοιό.

Στα σούπερ μάρκετ και τα μέσα μεταφοράς απαιτείται η χρήση υψηλής μάσκας προστασίας ΚΝ95 ή η διπλή χειρουργική μάσκα. Το ίδιο ισχύει και για τα ταξίδια με ΚΤΕΛ, τρένο ή αεροπλάνο. Επίσης αύξηση της χωρητικότητας των τουριστικών λεωφορείων από 85% σε 100%.

Κορονοϊός: Τα μέτρα για την Καθαρά Δευτέρα

Μετά από δυο πανδημία φέτος τόσο οι εμβολιασμένοι όσο και οι ανεμβολίαστοι θα πετάξουν τον χαρταετό με ανάσες ελευθερίας.

Βέβαια οι περιορισμοί κατά της πανδημίας του κορονοϊού παραμένουν και θα ισχύουν κανονικά την Καθαρά Δευτέρα, με τους ανεμβολίαστους να έχουν μπλόκο στο εσωτερικό της εστίασης.

Έτσι οι πλήρως εμβολιασμένοι συνεχίζουν να μπορούν να μπαίνουν στα κέντρα διασκέδασης και τους εσωτερικούς χώρους σε μπαρ, καφετέριες και εστιατόρια με την επίδειξη του πιστοποιητικού τους, καθώς και όσοι νόσησαν και διαθέτουν πιστοποιητικό νόσησης.

Για τους ανεμβολίαστους ισχύουν τα εξής μέτρα στην εστίαση:

Απαγορεύεται η είσοδός του στους κλειστούς χώρους σε μπαρ, εστιατόρια και κέντρα διασκέδασης.

Μπορούν να καθίσουν στους εξωτερικούς χώρους της εστίασης -σε όσα μαγαζιά διαθέτουν ανοιχτό χώρο- με αρνητικό rapid test.Ειδήσεις Υγείας χωρίς δεσμεύσεις με στόχο την ενημέρωση και την παρουσίαση όλων των πλευρών του τομέα της Υγείας από έγκριτους επιστήμονες και δημοσιογράφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου