Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024

Γεωργιάδης: Δεν υπάρχει σχέδιο καθημερινής 24ωρης εφημέρευσης των νοσοκομείων Αττικής

Συντάκτης: Virus

Σε διάψευση προχώρησε ο υπουργός Υγείας δημοσιεύματος που παρουσίαζε την θεσμοθέτηση καθημερινής 24ωρης εφημερίας στα Νοσοκομεία της Αττικής. Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο σενάριο σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη.

Με νόημα ο υπουργός σχολίασε δια του προσωπικού του λογαριασμού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι «πλέον καταντά κουραστικό, να αναπαράγεται μία τέτοια φήμη για υποτιθέμενη 24ωρη καθημερινή εφημερία, όταν το έχουμε διαψεύσει τόσες φορές». Κάθετος ήταν ο κ. Γεωργιάδης ότι το Υπουργείο δεν προωθεί τέτοιο σχέδιο. «Δεν υπάρχει κανένα σενάριο τέτοιο στο Υπουργείο Υγείας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης, τονίζοντας ότι ασκόπως δημιουργείται ανησυχία προσθέτοντας «παρακαλώ πολύ μην προκαλείτε αναστάτωση χωρίς λόγο στα νοσοκομεία μας».

Συγκεκριμένα το δημοσίευμα αναφερόταν στην κυβερνητική πρόθεση να υλοποιήσει σχέδιο το ΕΣΥ να εφημερεύει καθημερινά και σε 24ωρη βάση. Το σχέδιο αυτό θα αφορούσε τα νοσοκομεία της Αττικής, αρχικά. Στόχος του σχεδίου όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, είναι να κρυφθούν κάτω από το χαλί η αδυναμία του ΕΣΥ με τις αναμονές στα Επείγοντα και άλλες δυσκολίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου