Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

«Μπλόκο» των γιατρών στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση



21/10/2011
 ΘΕΜΑ: Πρόσβαση στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 μη συμβεβλημένων ιατρών.


Αγαπητοί συνάδελφοι,

          Το Δ.Σ.. του Ι.Σ.Θ. στις 18/10/20011 έκρινε ότι η ελεύθερη πρόσβαση στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση και η έκδοση παραπεμπτικών και χορήγηση βοηθημάτων και των μη συμβεβλημένων ιατρών αποτελεί το σημαντικότερο υπό συζήτηση πρόβλημα του κλάδου. Το θέμα αυτό χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση ως μοχλός πίεσης και εκβιασμού των ιατρών για την ένταξη τους στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και μέσω υποσχέσεων, δελτίων τύπου και εισηγήσεων των κατωτέρων κλιμακίων της , επιχειρεί τον αποπροσανατολισμό και την διάσπαση μας.


          Με βάση την απόφαση του ΟΠΑΔ για διακοπή του δικαιώματος από 1/6/2011, τα γραπτά δεδομένα (κανονισμός ΕΟΠΥΥ), τα όσα συζητήθηκαν μεταξύ του προέδρου του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. κ. Βουδούρη και το Δ.Σ. του Ι.Σ.Θ. στις 15/10, εκτιμούμε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει μετά από έντεχνη και συνειδητή παραπλάνηση του κλάδου τελικά να μην επιτρέψει την πρόσβαση των μη συμβεβλημένων ιατρών στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Η εκτίμηση μας ενισχύεται και από την αποφυγή απάντησης του υπουργού σε συγκεκριμένο ερώτημά μας από τις 7/10/2011.




          Για τους παραπάνω λόγους το Δ.Σ. του Ι.Σ.Θ. αποφάσισε:

  1. Από τη Δευτέρα 14/11/2011 και μέχρι τις 30/11/2011 θα ανασταλούν όλες οι συμβάσεις όλων των γιατρών με όλα τα ταμεία. Κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα οι συμβεβλημένοι ιατροί θα έχουν το δικαίωμα να λαμβάνουν αμοιβή από τους ασφαλισμένους όπως προβλέπει το κρατικό τιμολόγιο.
  2. Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα καλεί τους συναδέλφους να μην χρησιμοποιούν την ηλεκτρονική συνταγογράφηση και να συνταγογραφούν σε συνταγολόγια
  3. Λόγω της σοβαρότητας και της ιδιαίτερης σημασίας του θέματος η συμμετοχή των ιατρών είναι υποχρεωτική σύμφωνα με το άρθρο 33 της ιατρικής δεοντολογίας.
  4. Αν μέχρι τότε λάβουμε θετική απάντηση στην επιστολή μας από τον κ. Υπουργό η κινητοποίηση θα ανασταλεί.



Αγαπητοί συνάδελφοι,

         

 Μόνο με συγκεκριμένες και στοχευμένες δράσεις μπορούμε να προσδοκούμε επιτυχία.. Η πεπατημένη της διεκδίκησης πολλαπλών αιτημάτων με τις κλασσικές μορφές αντίδρασης απεδείχθη ελάχιστα καρποφόρα. Οφείλουμε να δρούμε αποφασιστικά και ουσιαστικά, και για το λόγο αυτό συνεχίζουμε και την προετοιμασία μας για την κατάθεση αγωγών κατά των ταμείων για τα δεδουλευμένα. Η ώρα των εξώδικων και της επικοινωνίας παρήλθε, η υπομονή μας εξαντλήθηκε, οι υποσχέσεις δεν αρκούν.
        
  Εντός των ημερών θα σας αποσταλεί ταχυδρομικά ενημερωτικό φυλλάδιο με λεπτομέρειες.

   Ο Πρόεδρος                                                                 Ο Γραμματέας
Dr. Αθανάσιος Α. Εξαδάκτυλος                                     Νικόλαος Π. Νίτσας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου