Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Ο ΥΠΟΓΕΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΑΤΡΩΝ- ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

Τι έχουν άραγε να χωρίσουν οι γιατροί με τους φαρμακοποιούς; Αν βρίσκεται στη μέση το …δαιμόνιο υπουργείο Υγείας, τότε έχουν να χωρίσουν τα φάρμακα.
  
Το υπουργείο Υγείας με πρόσφατη απόφασή του έδωσε το δικαίωμα στους φαρμακοποιούς να αλλάζουν ακόμη και τις συνταγές των γιατρών στην περίπτωση που υπάρχουν ελλείψεις συγκεκριμένων φαρμάκων.
Η απόφαση αυτή είχε προκαλέσει από την αρχή έντονες διενέξεις. Ωστόσο τα πνεύματα ηρέμησαν ότι συμφωνήθηκε η οποία αλλαγή συνταγών ή φαρμάκων να γίνεται έπειτα από συνεννόηση με τους ιατρικούς συλλόγους.
Ωστόσο ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΙΣΑ) Γιώργος Πατούλης σε σύσκεψη με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας αλλά και αυτή του Εργασίας, ενώπιον των εκπροσώπων των φαρμακοποιών κατήγγειλε ότι φαρμακοποιός όχι μόνο άλλαξε συνταγή γιατρού αλλά ουσιαστικά άλλαξε και το είδος του φαρμάκου.
Οι εκπρόσωποι των φαρμακοποιών παρότι αντέδρασαν με ψυχραιμία επεσήμαναν πως αν υπάρχει μια τέτοια περίπτωση θα διερευνηθεί και θα αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό.
Πάντως η συγκεκριμένη ρύθμιση παρότι έρχεται να λύσει το πρόβλημα των ελλείψεων φαρμάκων στην αγορά φαίνεται ότι δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από ότι επιλύει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου