Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Εκκαθάριση ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου

Σχέδιο για την εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς προμηθευτές θα πρέπει να καταρτίσει η Κυβέρνηση. Σημειώνεται πως οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τρίτους ανέρχονται σε περίπου 7 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με πλέον πρόσφατα στοιχεία... ο μεγαλύτερος οφειλέτης είναι τα ασφαλιστικά ταμεία τα οποία χρωστούν 2,85 δισ. ευρώ. Ακολουθούν τα νοσοκομεία με 1,65 δισ. ευρώ, τα Υπουργεία και οι ΟΤΑ με οφειλές περίπου 2 δισ. ευρώ.
Το σχέδιο για την εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα σε ένα τρίμηνο και ακολούθως η Κυβέρνηση να διασφαλίσει ότι το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών θα σημειώσει σταθερή πτώση.
Η εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των δημόσιων οργανισμών από τον Προϋπολογισμό θα συνδέεται με την πρόοδο ως προς το μητρώο δεσμεύσεων και με το γεγονός ότι κανένας δημόσιος φορέας δεν θα συσσωρεύει πρόσθετες ληξιπρόθεσμες οφειλές.
Πλέον τα δεδομένα επί των ληξιπρόθεσμων οφειλών θα δημοσιοποιούνται σε μηνιαία βάση και με χρονική υστέρηση όχι μεγαλύτερη των 20 ημερών μετά το τέλος κάθε μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου