Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΚΑΤΑ ΥΥΚΑ




Για ηλεκτρονική συνταγογράφηση και ένταξη ταμείων στον ΕΟΠΥΥ.

Οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής και Αχαΐας με ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν την Κυβέρνηση και όλους όσους συμμετείχαν στην εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και στην ένταξη των ταμείων στον ΕΟΠΥΥ, ως ανεπαρκείς και επικίνδυνους για την δημόσια υγεία. Αναφέρουν ότι τον τελευταίο καιρό η ηλεκτρονική συνταγογράφηση δεν λειτουργεί, το σύστημα έχει στην κυριολεξία «πέσει» και οι υγειονομικοί καταβάλλουν απεγνωσμένες προσπάθειες να ανταποκριθούν στο λειτούργημά τους.
Παράλληλα αναφέρουν ότι ο υπουργός Υγείας, με έγγραφό ενημερώνει τους ασφαλισμένους ότι το ΤΑΥΤΕΚΩ «για λόγους που έχουν να κάνουν με την εκλογική διαδικασία και τη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ δεν πρόκειται να ενταχθεί στον ΕΟΠΥΥ πριν την 1η Ιουνίου», όμως «μετά από πέντε ημέρες εκτελεί χωρίς καμία προειδοποίηση τις εντολές των προϊσταμένων του, που είναι η τρόικα και η ξένη Διοίκηση της Ελλάδας (έγγραφο του κ. Ματίας Μορς), εντάσσοντας το ΤΑΥΤΕΚΩ από 1ης /5/2012 στον ΕΟΠΥΥ».
Η ανακοίνωση αναφέρει ότι αντί για αναβάθμιση φαρμακευτικής περίθαλψης έχουμε ένα σύστημα που οι ίδιοι δημιούργησαν και οδηγείται σε πλήρη υποβάθμιση. Επίσης, έξι εκατομμύρια ασφαλισμένοι στέλνονται στα νοσοκομεία για να πάρουν τα φάρμακα τους για σοβαρές ασθένειες, χωρίς προηγουμένως να έχουν φροντίσει να υπάρχει επάρκειά τους, αποκλείοντας ταυτοχρόνως σε περίπτωση έλλειψης, τη χορήγηση των φαρμάκων αυτών από τα φαρμακεία.

HEALTH DAILY

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου