Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΙΔΕΙΑ 04-05-2012



Συνάδελφοι, 

Συνήλθε το ΔΣ του ΣΙΔΕΙΑ σε συνεδρίαση με θέμα την εκτίμηση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί και την περαιτέρω πορεία.
Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε από την ΠΟΣΙΠΥ, από τα σχετικά με τον χώρο sites αλλά και από την κραυγάζουσα σιωπή των επισήμων ( παρά την προεκλογική περίοδο που διανύσαμε ), το ΔΣ εκτιμά ότι δεν άλλαξε τίποτε από την τελευταία Γενική Συνέλευση ώστε να επανεκτιμήσουμε τις θέσεις μας.
Αντιθέτως το χρέος του ΕΟΠΥΥ αθροίζεται, ενώ αυξάνουν οι μήνες που μας χρωστά από το προηγούμενο 20μηνο.
Ο ΕΟΠΥΥ δεν τηρεί τα συμφωνημένα, ότι δηλαδή θα εξοφλήσει 11ο-12ο του 2011 και 1ο-2ο του 2012 και μάλιστα για τους μήνες 1ο και 2ο έχει καλυφθεί ήδη το 30% του ετήσιου προυπολογισμού του .
Το ΔΣ προβληματίστηκε έντονα με τη χωρίς επιχειρήματα άλλη άποψη που υπάρχει από όσους - λίγους - συνεχίζουν διασπαστικά να πιστώνουν τον ΕΟΠΥΥ.
Μήπως ο προυπολογισμός του ΕΟΠΥΥ έπαψε να είναι εντελώς συγκεκριμένος και κλειστός;
Μήπως διέψευσε κανείς ότι ήδη το 1ο δίμηνο έχει καλυφθεί το 30% και μάλιστα όταν γνωρίζουμε όλοι ότι σε εκείνο το διάστημα η συνταγογράφηση ήταν σημαντικά μειωμένη;
Μήπως αυξήθηκαν τα έσοδα του ΕΟΠΥΥ ή μήπως αναμένουμε κάτι τέτοιο στο μέλλον ;
Μήπως μειώθηκε η ανεργία και άνοιξαν επιχειρήσεις ώστε να αυξηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές;
Μήπως διαψεύδεται ότι το επόμενο διάστημα οι πόροι του ΕΟΠΥΥ θα μειωθούν δραματικά ακριβώς από την προβλεπόμενη αύξηση της ανεργίας, τις απολύσεις σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, αλλά και από την διογκούμενη εισφοροδιαφυγή και μαύρη εργασία;
Μήπως οι δυνάμεις που διεκδικούν τη διακυβέρνηση της χώρας υποσχέθηκαν έστω και ένα ΕΥΡΩ για την υγεία;
Όλοι δεν γινόμαστε μάρτυρες της κατάρρευσης του οικοδομήματος της Υγείας και περίθαλψης, ιδιωτικής και δημόσιας;
Από πού λοιπόν αντλούν ορισμένοι τη δύναμη να δρουν διασπαστικά πιστώνοντας έναν αφερέγγυο οργανισμό με σίγουρα χρεοκοπημένο το παρόν και το μέλλον του , που υπόσχεται σήμερα και δεν τηρεί τίποτε την επόμενη ημέρα ;
Αγαπούν εκείνοι περισσότερο τους ασθενείς τους από ότι εμείς οι υπόλοιποι ;
Όχι βέβαια.
Εάν χρωστούν μήνες στις προμηθεύτριες εταιρείες, εάν αφήνουν απλήρωτο το προσωπικό τους , εάν έχουν ήδη μειώσει τις αμοιβές του, ναι έτσι μπορούν να αντέξουν, αλλά για πόσο άραγε, με ποια αξιοπρέπεια και με ποιά ποιότητα στη δουλειά τους;
Ρητορικά τα ερωτήματα αλλά προφανείς ( ; ) οι απαντήσεις.
Το ΔΣ καλεί όσους ανά την χώρα περιδιαβαίνουν και επιχειρηματολογούν για την αναστολή της αναστολής πίστωσης, να σταματήσουν να το κάνουν διότι παπαγαλάκια ο χώρος δεν χρειάζεται και όταν μάλιστα αυτά είναι σε συνεταιριστικά πόστα !!!
Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή για να αντέξουμε και τέτοιες συμπεριφορές !!!
Το ΔΣ είναι πρόθυμο και ακούει όλες τις απόψεις και για αντίθετες πορείες,
ενημερώνει και ενημερώνεται σφαιρικά, συζητάει και μάλιστα προκάλεσε χωρίς ανταπόκριση συζήτηση και με τα διαγνωστικά κέντρα, κάνει συχνές συγκεντρώσεις και σε συνελεύσεις μετά αναλυτικό διάλογο ομόφωνα λαμβάνονται αποφάσεις για τη μία ή την άλλη συμπεριφορά και διεκδίκηση.
Το ΔΣ προχωρά τη δικαστική διεκδίκηση των δεδουλευμένων, τονίζει σε κάθε κατεύθυνση ότι το χρέος των ταμείων θέλει κυβερνητική ρύθμιση και μας αφήνει παγερά αδιάφορους εάν αφορά παλαιά ή νέα ταμεία. Μας είναι αδιάφοροι οι χειρισμοί που έγιναν από την συγκυβέρνηση σε ότι αφορά τη συγχώνευση των ταμείων και δεν μπορεί εμείς να είμαστε το μπαλάκι μεταξύ διαφορετικών υπουργείων.
Ο εργοδότης μας ήταν η εκάστοτε κυβέρνηση και κανείς άλλος.
Το ΔΣ σας προσκαλεί σε ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ την ΤΕΤΑΡΤΗ 16\05\2012 και ώρα 19,30 στα γραφεία του ΙΣΠ για να εκτιμήσουμε τα δεδομένα και να χαράξουμε την πορεία μας.

ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΨΕΙ.
ΕΠΙΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΣΩΝ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΑ.

ΟΙ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΝΥΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΑ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΝΑ ΕΠΑΝΕΚΤΙΜΗΣΟΥΝ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΠΟΡΕΥΘΟΥΜΕ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΚΟΙΝΗ .

Για το ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΕΛΕΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ                     ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ Λ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ
ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΣ                                             ΑΚΤΙΝΟΔΙΑΓΝΩΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου