Κυριακή 27 Μαΐου 2012

"Κατ'εντολήν Κ.Λαγκάρντ" έρχεται σφαγή φορολογουμένων

Image
Φορολογική "σφαγή" κατ'εντολήν του ΔΝΤ, όπως η Κ.Λαγκάρντ χθες δήλωσε ωμά, έρχεται στην χώρα τις επόμενες εβδομάδες: Το υπουργείο Οικονομικών τρέχει ολοταχώς όλες τις αποστολές εκκαθαριστικών και ειδοποιητηρίων. Μόνο από το ΕΤΑΚ αναμένονται έσοδα 85 εκατομμυρίων από 260.0000 φορολογούμενους.
Ωστόσο, τα ειδοποιητήρια του ΕΤΑΚ θα έρθουν σε μία περίοδο όπου στην Ελλάδα η φορολογική επιβάρυνση αυξάνεται. Οι ανώτατοι συντελεστές για τα φυσικά πρόσωπα έχουν ανέβει στο 49% -συμπεριλαμβανομένης και της έκτακτης εισφοράς 4%- ενώ ο μέσος όρος της Ευρωζώνης είναι 38,1% και σε όλη την Ένωση 43,2, τοποθετώντας την Ελλάδα στην 8η θέση των φορολογικών επιβαρύνσεων.
Είναι χαρακτηριστικό ότι φέτος έχουν διπλασιαστεί οι χρεωστικές δηλώσεις σε σχέση με πέρυσι. Η κατάσταση αυτή όμως δεν έχει αυξήσει τα φορολογικά έσοδα, καθώς τα φυσικά πρόσωπα μειώνουν τις πληρωμές τους. Από το 34,6% του ΑΕΠ που ήταν το 2010 έχουν πέσει στο 31% απλά και μόνο επειδή οι πολίτες δεν έχουν πλέον χρήμα...

Τέλος, η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων θα ενισχύσει και το τηλεφωνικό της κέντρο για να ασκεί πίεση στους οφειλέτες, οι οποίοι έχουν φτάσει τις 900.000 και χρωστούν συνολικά 45 δισ. σε ληξιπρόθεσμες οφειλές.
Μεγάλο πρόβλημα όμως αποτελεί και ο ΦΠΑ καθώς η υστέρηση σε εισπράξεις φτάνει τα 1,7 δισ. το πρώτο τετράμηνο, αφού χιλιάδες εταιρείες έχουν "βαρέσει κανόνι" λόγω της οικονομικής καταστροφής από τα περιοριστικά μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ κατ'εντολή ΔΝΤ και τρόϊκας ευρύτερα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου