Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Νέα γενική συνέλευση των φαρμακοποιών - Υπό κατάρρευση ο ΕΟΠΥΥ




Image
Το απόγευμα της Τετάρτης θα γίνει η γενική συνέλευση των φαρμακοποιών για την πορεία των κινητοποίησεών τους, με την απόφαση να εξαρτάται άμεσα από την τήρηση του χρονοδιαγράμματος του υπουργείου Υγείας για την αποπληρωμή οφειλών του ΕΟΠΥΥ. Η γενική συνέλευση θα γίνει στις 17:00.

Οι φαρμακοποιοί έχουν ήδη λάβει 73 εκατ. ευρώ και αναμένεται την Τετάρτη η εκταμίευση άλλων 120 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ και των λοιπών ταμείων είναι μεγαλύτερες: «Με το που θα κλείσει ο Μάιος θα μας χρωστούν 1 δισ. ευρώ», δηλώνει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής κ. Κ. Λουράντος.
Να σημειωθεί ότι, εξαιτίας της κινητοποίησης των φαρμακοποιών, την περασμένη εβδομάδα τροποποιήθηκε ο κανονισμός παροχών του ΕΟΠΥΥ προς όφελος των ασφαλισμένων. Έτσι, οι ασφαλισμένοι μπορούν πλέον με την απόδειξη του φαρμακείου να διεκδικήσουν χρήματα που έχουν καταβάλει για την αγορά φαρμάκων.

Ωστόσο, ο ΕΟΠΥΥ εμφανίζεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Σύμφωνα με τον πρόεδρο και τους αντιπροέδρους του, στα ταμεία υπάρχουν 5 εκατ. ευρώ, ενώ οι ανεξόφλητες υποχρεώσεις του προς γιατρούς, φαρμακοποιούς, φαρμακευτικές εταιρείες και ιδιωτικές κλινικές υπερβαίνουν το 1,5 δισ. ευρώ.

«Μέχρι τώρα η χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ είναι προβληματική. Τα Ταμεία που έχουν ενταχθεί στον Οργανισμό δεν μπορούν να πληρώσουν και η κρατική χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ είναι μικρότερη κατά 500 εκατομμύρια ευρώ», αναφέρουν οι εκπρόσωποι του Οργανισμού.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου