Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ. « Δεν μπορούν άλλο να παραμένουν απλήρωτοι οι ιατροί »

Πειραιάς, 24-5-2012

Ο εμπαιγμός του Ιατρικού Κόσμου πρέπει να τελειώσει και επειδή εκκρεμούν οι πληρωμές (άνω των 400 εκατ. ευρώ) για παροχή υπηρεσιών υγείας κλινικών και εργαστηριακών ιατρών από τα διάφορα Ταμεία που αποτελούν τον ΕΟΠΥΥ για δεδουλευμένα ετών 2009-2010-2011 και 2012, θεωρούμε ότι οι πληρωμές θα πρέπει εξίσου να κατανεμηθούν σε όλους τους παρόχους υγείας, πολύ δε περισσότερο στους ιατρούς, οι οποίοι προσφέρουν υπηρεσίες στα ιδιωτικά τους ιατρεία, χωρίς έως τώρα να έχουν εισπράξει τίποτα από τα δεδουλευμένα τους από τα ανωτέρω Ταμεία.
Απαιτούμε όποιο διαθέσιμο χρηματικό ποσό υπάρχει, άμεσα να κατανεμηθεί σε όλους: Ιατρούς Κλινικούς και Εργαστηριακούς, Ιδιωτικές Κλινικές, Δημόσια Νοσο-κομεία και Φαρμακευτικές Δαπάνες. Προνομιακή μεταχείριση ομάδων δεν πρέπει και δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή.
Ήδη πάρα πολλοί ιατροί έχουν ακάλυπτες επιταγές και αντιμετωπίζουν εξώσεις από τα ιατρεία και τα εργαστήριά τους.
Ζητάμε παρέμβαση του Πρωθυπουργού, των Υπουργών Υγείας-Εργασίας-Οικο-νομικών και των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων.
Τη δικαιολογία ότι είμαστε σε προεκλογική περίοδο δεν μπορούμε να την ανεχθούμε άλλο. Υποχρέωση της Πολιτείας είναι να προστατεύσει τον ασφαλισμένο πολίτη, τον οποίο έχει καταστήσει (εξαθλιώνοντας τον ιατρό του) επαίτη δωρεάν υπηρεσιών υγείας από τους ιατρούς που εμπιστεύεται.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΑΡΒΑΡΑ ΑΝΕΜΟΔΟΥΡΑ             ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΡΩΦ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου