Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ: ΒΑΘΑΙΝΕΙ ΤΟ ΡΗΓΜΑ


Μεταξύ των δύο τάσεων όσον αφορά τις κινητοποιήσεις

Βαθύτερο εμφανίζεται το ρήγμα μεταξύ των δύο τάσεων των φαρμακοποιών, με επίκεντρο το μέλλον των κινητοποιήσεών τους. Αφορμή για την κλιμάκωση των εντάσεων υπήρξε η ανακοίνωση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, σύμφωνα με την οποία αποφάσισε «να προτείνει στους Φαρμακευτικούς Συλλόγους την αναστολή των κινητοποιήσεων, αφού ξεκινήσει η διαδικασία πληρωμής των συνταγών μηνός Απριλίου και με χρονικό ορίζοντα εξόφλησης εντός των συμβατικών υποχρεώσεων του ΕΟΠΥΥ».
Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι το απόγευμα της Παρασκευής, ο ΕΟΠΥΥ ειδοποίησε τον ΦΣΑ ότι μπήκαν στον λογαριασμό του για να δοθούν στα μέλη του, περίπου 30 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούν στο 48% του Απριλίου, χθες οι φαρμακοποιοί πληροφορήθηκαν ότι ήταν αδύνατη η πίστωση των χρημάτων αυτών, λόγω προβλήματος με την τράπεζα. Επιπλέον, τα χρήματα που τελικώς πιστώθηκαν ήταν μόλις 18 εκατ. ευρώ (ποσοστό 28% αντί 48%).
Οι εκπρόσωποι του ΦΣΑ εξοργισμένοι δήλωσαν ότι συνεχίζουν ακάθεκτοι να μην εκτελούν συνταγές ΕΟΠΥΥ με πίστωση, ενώ θα κλιμακώσουν την αντιπαράθεσή τους με τον ΠΦΣ στην επίμαχη αυριανή Γενική Συνέλευση, όπου και θα παρθούν αποφάσεις για τη συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεων.

HEALTH DAILY

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου