Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Θετικές οι εντυπώσεις από τον ΕΟΠΥΥ!

Με το δεξί ξεκίνησε η αντιπροσωπεία της τρόικας τις ενημερωτικές της επαφές στην Ελλάδα. Και μάλιστα το σημαντικά καλό ξεκίνημα έγινε από έναν ανέλπιστο τομέα.

Αυτόν της Υγείας για τον οποίο οι περισσότεροι πολίτες διαμαρτύρονται κυρίως λόγω των σκληρών κινητοποιήσεων τις οποίες κλιμακώνουν εδώ και καιρό οι φαρμακοποιοί.

Έτσι, την Πέμπτη μετά από μαραθώνια σύσκεψη με τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, στην οποία τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που ελέγχει την πορεία των Ασφαλιστικών Οργανισμών προσήλθε προετοιμασμένο για να δείξει «κόκκινη κάρτα», τελικά η μεγάλη ανατροπή έγινε και οι ξένοι επόπτες έφυγαν τουλάχιστον εντυπωσιασμένοι.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του nooz.gr, ο Ιταλός επικεφαλής του τεχνικού κλιμακίου, Τζουζέπε Καρόνε, στην ομιλία του, μετά την επίσημη παρουσίαση των στοιχείων εκ μέρους της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ, αναγνώρισε το σημαντικό έργο που έχει επιτελεστεί στο νεοσύστατο Οργανισμό, ο οποίος από την αρχή της λειτουργίας του μπήκε στο μάτι του κυκλώνα και με βαρύτατα χρέη από τα ασφαλιστικά ταμεία αποτέλεσε πεδίο βολής για τους συνδικαλιστές, τους παρόχους υγείας και τους ασφαλισμένους.

Φανερά ικανοποιημένος από τη δουλειά που έχει επιτελεστεί στον ΕΟΠΥΥ, ο επικεφαλής του ΔΝΤ, απευθυνόμενος στον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Γεράσιμο Βουδούρη, αφού παραδέχτηκε ότι είχε μικρές προσδοκίες για τη συνάντηση, παραδέχτηκε ότι η τρόικα έμεινε «εντυπωσιασμένη θετικά» και μίλησε για «θέματα που χρήζουν τελειοποίησης» καθώς όπως είπε «ο δρόμος είναι μακρύς».
 
ΝΟΟΖ.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου