Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ: ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΠΟΛΩΣΗ


Συνεχίζονται κινητοποιήσεις έως 30 Ιουνίου σε Αττική, Αχαΐα,


Ηλεία, Έβρο, Χίο και Δωδεκάνησα
Οι φαρμακοποιοί της Αττικής, καθώς και άλλων περιοχών της χώρας, αποφάσισαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής, επεισοδιακής συνέλευσης να συνεχίσουν τελικά τις κινητοποιήσεις τους έως τις 30 Ιουνίου. Η γενική συνέλευση του ΦΣΑ μέχρι τα μεσάνυχτα δεν είχε κατορθώσει να καταλήξει σε απόφαση.

Το προεδρείο είχε προτείνει να συνεχιστεί έως το τέλος του μήνα το «εμπάργκο» προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, το οποίο έχει ξεκινήσει από τις 23 Μαΐου.

Οι διαφωνίες ήταν τόσο έντονες, με αποτέλεσμα το θέμα να τεθεί σε ονομαστική ψηφοφορία, κατά την οποία 491 φαρμακοποιοί είπαν «ναι» στην αναστολή της χορήγησης φαρμάκων με πίστωση, ενώ 478 καταψήφισαν την πρόταση της
συνέχισης των κινητοποιήσεων. Χαρακτηριστικό του κλίματος έντασης είναι ότι ο πρόεδρος του ΦΣΑ, Κωνσταντίνος Λουράντος, απείλησε ότι θα υποβάλει την παραίτησή του. Μιλώντας νωρίτερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Κωνσταντίνος
Λουράντος, πρόεδρος του ΦΣΑ, δήλωσε ότι οι φαρμακοποιοί ζητούν συμψηφισμό των χρεών τους με τα οφειλόμενα του ΕΟΠΥΥ, καθώς όπως είπε, τους ζητούν να πληρώσουν τους φόρους, ενώ το κράτος τους χρωστά περισσότερα. «Δεν ζητάμε χρήματα, λέμε σας χρωστάμε, μας χρωστάτε περισσότερα, να τα συμψηφίσουμε».

Όπως τόνισε ο κ. Λουράντος, θα έπρεπε και σύμφωνα με το Σημειώνεται ότι στην πλειονότητά τους οι φαρμακευτικοί σύλλογοι έχουν ήδη προχωρήσει σε άρση της αναστολής της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων. Πιο συγκεκριμένα, οι φαρμακοποιοί της Πελοποννήσου έληξαν την κινητοποίηση, μετά και την αποπληρωμή οφειλών και τμήματος του Απριλίου 2012 και χορηγούν και πάλι με πίστωση φάρμακα στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

HEALTH DAILY

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου