Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Α. Λυκουρέντζος: Διανύουμε μια νέα εποχή στην πολιτική

Της Βίκυς Κουρλιμπίνη
Να εργαστεί σκληρά ώστε στο τέλος της διαδρομής τα έργα να είναι ο περισσότερα από τα λόγια, δεσμεύτηκε ο νέος υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέας Λυκουρέντος.

Κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής του κρίσιμου υπουργείου Υγείας, ο νέος υπουργός τόνισε πως κάθε αφετηρία είναι μια μεγάλη πρόκληση, σημειώνοντας όμως πως οι παρούσες οικονομικές συνθήκες είναι ιδιαίτερα δύσκολες και δυσχεραίνουν τη χάραξη πολιτικής.

Ο κ. Λυκουρέντζος έδωσε το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει λέγοντας: «Αυτά τα οποία γνωρίζαμε μέχρι τώρα, να συγκροτούν την πολιτική ζωή της χώρας, πρέπει να τα λησμονήσουμε. Είμαστε σε μία άλλη εποχή. Ούτε τα κόμματα κερδίζουν τις εκλογές με προγράμματα παροχών, ούτε οι συνδικαλιστικές ηγεσίες μπορούν να διεκδικούν έξω από τις πραγματικές δυνατότητες της χώρας, ούτε οι πολίτες μπορούν με ισοπεδωτική λογική να καταλογίζουν στους πάντες τα πάντα και να κατεδαφίζουν τους θεσμούς. Είμαστε σε μία εποχή συνεργασιών, αμοιβαίας κατανόησης και ευθύνης για τους πολιτικούς».

Από την άλλη ο απερχόμενος υπουργός Υγείας, Χρήστος Κίττας ευχήθηκε καλό κουράγιο στη νέα ηγεσία του υπουργείου, καθώς τα προβλήματα στην υγεία είναι μεγάλα. Ο ίδιος, όπως είπε, αποχωρεί με ένα αίσθημα πικρίας, γιατί ενώ σαν υπηρεσιακός υπουργός έκανε ό,τι ήταν δυνατόν για να δώσει λύση σε επείγοντα θέματα, εντούτοις κάποιοι φορείς συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους φωτογραφίζοντας με αυτόν τον τρόπο τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής.

Τέλος, προέτρεψε τον κ. Λυκουρέντζο να θυμάται πάντα πως πίσω από τις αποφάσεις και τους αριθμούς βρίσκονται ασθενείς και εργαζόμενοι και σε αυτούς θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα.
CAPITAL.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου