Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Σαμαράς: Περικοπή κατά 30% των υπουργικών αμοιβών

Περικοπή των αμοιβών των μελών του υπουργικού συμβουλίου κατά 30% προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, μετά τη λήξη της πρώτης συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου υπό τη νέα του σύνθεση. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι θα δώσει εντολή στον υπουργό Εσωτερικών να περιοριστεί η χρήση των κρατικών αυτοκινήτων από την κυβέρνηση και τα μέλη της δημόσιας διοίκησης στον ελάχιστο απαραίτητο αριθμό.

"Ο καλύτερος τρόπος να κυβερνήσει κανείς είναι να δίνει πρώτος το παράδειγμα", είπε ο κ. Σαμαράς.

Ξεχωριστά, ανακοίνωσε πως θα φτιάξει ένα χρονο-στοχοχρονοδιάγραμμα για κάθε υπουργείο, το οποίο θα παρακολουθείται και θα ελέγχεται συνεχώς, ώστε να υπάρχει σαφής εικόνα για το τί έγινε στην ώρα του και τί άργησε.

"Θα κάνουμε τα πάντα να σωθεί η χώρα και να παραμείνει σε ευρωπαϊκή τροχιά", δήλωσε ο κ. Σαμαράς. "Αποτελεσματικότητα" η πιο κρίσιμη λέξη για αυτή την κυβέρνηση, πρόσθεσε.

Ο κύριος Σαμαράς αναγνώρισε ότι σε αυτό τον αγώνα θα υπάρχουν πολλές δυσκολίες, αλλά περιμένει τη στήριξη όλων των δυνάμεων του έθνους και όλων των εταίρων μας. "Στο πολύ προσεχές διάστημα θα αποδείξουμε ότι αυτήν τη στήριξη και την δικαιούμαστε και την αξίζουμε".

Ο κ. Σαμαράς επεσήμανε εξάλλου πως η επικοινωνιακή διαχείριση θα συντονίζεται κεντρικά, ώστε να αποφευχθούν οι "παραφωνίες".

Ο ίδιος χαρακτήρισε "μεγάλο βήμα" τη συγκρότηση κυβέρνησης που απαιτεί τολμηρές συναινέσεις μεταξύ των κομμάτων.

"Μέσα σε λίγο χρόνο πετύχαμε ευρύτερη συναντίληψη διακυβέρνησης", είπε.

"Η απαραίτητη προγραμματική συναίνεση ήδη έχει επιτευχθεί σε πάρα πολλά σημαντικά σημεία. Θα δοθεί πολύ σύντομα στη δημοσιότητα και θεωρώ ότι είναι πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα. Άλλωστε αυτή ήταν και η εντολή του ελληνικού λαού στις πρόσφατες εκλογές".

CAPITAL.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου