Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ: ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΦΛΗΣΗ


EΟΠΥΥ: Έως 25 Ιουνίου θα πληρώσει οφειλές

Συνεχίζουν την αναστολή πίστωσης προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ τα φαρμακεία της Αθήνας, αλλά και πολλών άλλων περιοχών της χώρας, ενώ εντάσεις προκάλεσε η επιστολή του προέδρου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Θεόδωρου Αμπατζόγλου, με την οποία καλεί τους φαρμακοποιούς να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις και να αρχίσουν να δίνουν κανονικά με πίστωση τα φάρμακα έως και τις 25 Ιουνίου.
Η επιστολή στην ουσία επιχειρεί να ακυρώσει την ομόφωνη απόφαση των φαρμακοποιών της χώρας να συνεχίσουν να μη δίνουν φάρμακα με πίστωση μέχρι εξοφλήσεων των οφειλών του ΕΟΠΥΥ.
Ο κ. Αμπαντζόγλου αναφέρει ότι δεν υπάρχει λόγος να συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις καθώς έχουν ήδη λάβει οι φαρμακοποιοί τα 122 εκατ. ευρώ, δηλαδή το 50% όσων τους οφείλονται για το μήνα Απρίλιο. Από την πλευρά του ΕΟΠΥΥ έγινε γνωστό ότι έως τις 25 Ιουνίου θα έχουν καταβληθεί οι οφειλές του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) προς τους φαρμακοποιούς, επανέλαβε στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Οργανισμού Γεράσιμος Βουδούρης. Ήδη στη «Διαύγεια» έχει αναρτηθεί από την Πέμπτη απόφαση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ για την εκταμίευση 122.106 χιλιάδων ευρώ για πληρωμή Απριλίου.

HEALTH DAILY

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου