Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Στα χέρια του Αντώνη Σαμαρά η διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης



Επαφές με Τσίπρα και Βενιζέλο σήμερα

Τη διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης παρέλαβε ο Αντώνης Σαμαράς από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα. «Θα επιδιώξω αμέσως να σχηματισθεί κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας μακράς πνοής, δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. «Είναι ανάγκη να μη μείνει ούτε μια ώρα ακυβέρνητη η χώρα, απάντησε ο κ. Παπούλιας. Ο κ. Σαμαράς θα δει σήμερα τον Αλέξη Τσίπρα και τον Βαγγέλη Βενιζέλο. Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έκανε δεκτή την παραίτηση του Πρωθυπουργού Παναγιώτη Πικραμμένου και του ζήτησε να παραμείνει στη θέση του μέχρι το σχηματισμό νέας κυβέρνησης.



Κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο κ. Πικραμμένος ανέφερε ότι με την έκδοση των αποτελεσμάτων λήγει και τυπικά η εντολή που είχε λάβει η υπηρεσιακή κυβέρνηση.
«Δεν αποδέχομαι την παραίτησή σας προσωρινά και θα χρειαστεί να δουλέψετε ακόμη λίγο. Ελπίζω να είναι μικρό το διάστημα και πολύ γρήγορα να σχηματισθεί κυβέρνηση. Εκείνη τη στιγμή θα σας φωνάξω», απάντησε ο κ. Παπούλιας.
Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο υπηρεσιακός Πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη σχηματισμού νέας κυβέρνησης το ταχύτερο δυνατό, σημειώνοντας ότι τα προβλήματα του τόπου είναι πολλά και μεγάλα και δεν μπορούν να περιμένουν για πολύ καιρό. «Προσβλέπω να παραδώσω το συντομότερο δυνατό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα, το πρωί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνάντησε τον απερχόμενο πρόεδρο της Βουλής Βύρωνα Πολύδωρα. Με τη φράση «δεν υπάρχει μακάρι αλλά είναι κατηγορική προσταγή πλέον», απάντησε ο κ. Παπούλιας στην ευχή του κ. Πολύδωρα, «μακάρι να σχηματισθεί κυβέρνηση το συντομότερο δυνατόν». Ο κ. Παπούλιας είχε ολιγόλεπτη συνάντηση και με τον υπουργό Εξωτερικών Πέτρο Μολυβιάτη.

Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, ο πρόεδρος της Βουλής επανέλαβε την ανάγκη σχηματισμού ισχυρής κυβέρνησης άμεσα, σημειώνοντας πως «δεν έχουμε καιρό για χάσιμο».

«Χρειαζόμαστε μια ισχυρή κυβέρνηση όχι μόνο για την οργάνωση των δυνάμεων μέσα στη Βουλή -κυβερνώσα πλειοψηφία και αντιπολίτευση- αλλά κυρίως προς το εξωτερικό», συμπλήρωσε. 

TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου