Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Λουράντος: Να γίνει συμψηφισμός χρεών - οφειλομένων του ΕΟΠΥΥ




Συμψηφισμό των χρεών τους με τα οφειλόμενα του ΕΟΠΥΥ ζητούν οι φαρμακοποιοί, καθώς τους ζητούν να πληρώσουν τους φόρους, ενώ το κράτος τους χρωστά περισσότερα, δήλωσε ο Κωνσταντίνος Λουράντος, πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής. Στο μεταξύ, σήμερα αναμένονται οι αποφάσεις των φαρμακοποιών της Αττικής που δεν χορηγούν φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. αναμένονται οι αποφάσεις των φαρμακοποιών της Αττικής που δεν χορηγούν φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. αναμένονται οι αποφάσεις των φαρμακοποιών της Αττικής που δεν χορηγούν φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.καθώς όπως είπε, τους ζητούν να πληρώσουν τους φόρους, ενώ το κράτος τους χρωστά περισσότερα. καθώς όπως είπε, τους ζητούν να πληρώσουν τους φόρους, ενώ το κράτος τους χρωστά περισσότερα.

«Δεν ζητάμε χρήματα, λέμε σας χρωστάμε, μας χρωστάτε περισσότερα, να τα συμψηφίσουμε» είπε, μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ. Λουράντος και γνωστοποίησε ότι την πρώτη μέρα που θα σχηματιστεί κυβέρνηση θα πάει στο υπουργείο και θα ζητήσει γραπτές δεσμεύσεις.

Πρόσθεσε δε ότι θα έπρεπε και σύμφωνα με το νόμο να είχαν πληρωθεί οι φαρμακοποιοί.

Ερωτηθείς γιατί η στάση του συλλόγου της Αττικής είναι διαφορετική από τους άλλους συλλόγους της Ελλάδας, απάντησε ότι λόγω του μεγάλου αριθμού δημοσίων υπαλλήλων, το πρόβλημα στην Αττική είναι – όπως είπε – τεράστιο.

Ωστόσο, ανέφερε ότι και σε άλλες περιοχές οι φαρμακευτικοί σύλλογοι αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα.

Επίσης, συμπλήρωσε ότι η Ελλάδα είναι επισφαλής χώρα για τις φαρμακευτικές εταιρίες, οι οποίες δεν δίνουν ακριβά φάρμακα, αν δεν τους καταθέσουν πρώτα τα φαρμακεία τα χρήματα.

Ethnos.gr

- Posted using BlogPress from my iPhone

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου