Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Τσέρκης Ηλίας: Τι ισχύει με τις επισκέψεις που αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ;

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με συμβούλους του προέδρου του ΕΟΠΥΥ έλαβα τις κάτωθι απαντήσεις:

Ζήτησα την θέση τους σχετικά με την καταχώρηση στο e-diagnosis των ιατρικών επισκέψεων, αφού ούτως η άλλως καταχωρούνται στο e-ΔΑΠΥ.
Είναι ακόμα υποχρεωτική η καταχώρηση στο e-diagnosis αφού δεν γίνεται απευθείας καταγραφή στο e-ΔΑΠΥ. Δήλωσαν πως το έχουν υπόψη τους και θα το αλλάξουν σύντομα!
Σχετικά με τις 200 επισκέψεις το μήνα. Ρωτήθηκαν τι ισχύει τελικά. Οι απαντήσεις διφορούμενες.
Ο ένας μου έλεγε για τις πρώτες 200. Ο άλλος για τα ραντεβού που προγραμματίζει ο ιατρός για όλη τη διάρκεια του μήνα.
Ρωτήθηκαν γιατί δεν βγάζουν ανακοίνωση που να αναφέρει ρητά και κατηγορηματικά για τα πρώτα 200 ραντεβού.


Απάντησαν πως δυσκολεύονται να πουν τα πρώτα 200 ραντεβού γιατί φοβούνται πως θα υπάρχουν γιατροί που θα κλείσουν την πρώτη ημέρα τα 200 !!!

Τους ανταπάντησα πως σε αυτούς τους ιατρούς να κάνουν έλεγχο πραγματικό και ηλεκτρονικό. Διότι πάνω από 30 άτομα με την έως τώρα λειτουργία της e-syntagografisis ήταν αδύνατη, μόνο αν ήταν 5 άτομα συγχρόνως και συνταγογραφούσαν θα μπορούσε να καλύψει τα 200 άτομα την πρώτη ημέρα κάποιος συνάδελφος.

Γενικά υπάρχει μπάχαλο και σε αυτό.

Το σίγουρο είναι πως το εβδομαδιαίο πλαφόν δεν ισχύει και άφησαν να εννοηθεί πως θα γίνουν εκ των υστέρων έλεγχοι για τον τρόπο που κατανέμονται τα ραντεβού που αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ.

Οπότε ή από το ΣΔΟΕ ή από τον ΕΟΠΥΥ θα έχουμε σύντομα εξελίξεις.

Έχω να παρατηρήσω πως τη διάρκεια των κινητοποιήσεων των φαρμακοποιών η δουλειά στα φαρμακεία ήτανμείον 60% και αντιστοίχως στα ιατρεία.

Τα φαρμακεία βέβαια δεν πουλάνε μόνο φάρμακα!

Πρέπει να καταλάβουμε πως:

Το νόημα της συνταγογράφησης δεν είναι η αμοιβή του ιατρού αλλά της μηνιαίας παρακολούθησης και της τροποποίησης της φαρμακευτικής αγωγής όπου αυτή χρειαστεί.
Ωστόσο οι συνάδελφοι που συνταγογραφούν χωρίς να παρακολουθούν τους ασθενείς ας προσέξουν διότι ευτελίζουν και υποβαθμίζουν το ρόλο μας.

Κανένα φάρμακο δεν πρέπει να συνταγογραφούμε εκ των υστέρων.

Καμιά συνταγογράφηση σε ασθενή που δεν παρακολουθούμε τακτικά.


Τσέρκης Ηλίας


ΠΗΓΗ: http://drtsili.blogspot.gr/

1 σχόλιο: