Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Εκτός ΕΟΠΥΥ Χιώτες με ιδιωτικά κέντρα! Τι εντόπισε ο οργανισμός



ΙΑΤROPEDIA

Σε διακοπή των συμβάσεων με ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα της Χίου προχώρησε η διοίκηση του Οργανισμού καθώς διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε βάρος των ασθενών αλλά και του Οργανισμού. 

Ειδικότερα όπως επισημαίνεται από τον ΕΟΠΥΥ, για πάρα πολύ καιρό μία συγκεκριμένη κατηγορία παρόχων υγείας στη Χίο παραβίαζε τις συμβατικές υποχρεώσεις της προς τον ΕΟΠΥΥ, δηλαδή έπαιρνε χρήματα από τους ασφαλισμένους και στην συνέχεια οι ασφαλισμένοι έπρεπε να καταθέσουν τις αποδείξεις τους για να αποζημιωθούν από τον ΕΟΠΥΥ. 

Με παρέμβαση του υπουργού Υγείας, κ. Μάκη Βορίδη, οι συγκεκριμένοι πάροχοι έχουν πλέον πάψει να είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ. 

Να σημειωθεί ότι οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ που επισκέπτονται ιδιωτικά κέντρα που έχουν σύμβαση με το φορέα για να κάνουν τις εξετάσεις τους πληρώνουν μόνο μία συμμετοχή ύψους 15% ενώ στις δημόσιες δομές οι εξετάσεις γίνονται χωρίς καμία συμμετοχή. 

Πάντως η παράνομη είσπραξη από ασφαλισμένους που φαίνεται πως γίνεται σε κάποιες περιοχές της χώρας δε θεωρείται τυχαία από εκπροσώπους του κλάδου. Η καθυστέρηση αποπληρωμής των οφειλών από τον ΕΟΠΥΥ προς τα διαγνωστικά κέντρα εκτιμάται πως είναι από τις βασικές αιτίες που πολλοί ιδιοκτήτες επιχειρούν να εξασφαλίσουν μετρητά για τις επιχειρήσεις τους.

Άλλωστε πάγιο αίτημα όλων των ιδιωτικών παρόχων που συνεργάζονται με τον ΕΟΠΥΥ είναι η αποπληρωμή να γίνεται άμεσα και με βάση το χρόνο που προβλέπει ο νόμος. Βέβαια η έλλειψη ρευστότητας του ΕΟΠΥΥ καθιστά προς ώρας την εξόφληση εξαιρετικά δύσκολη. Αποτέλεσμα είναι οι ιδιωτικοί φορείς που έοχυν συμβάσεις με τον οργανισμό να μην έχουν δει το ...χρώμα του χρήματος για πολύ καιρό...

4 σχόλια:

  1. ΕΛΕΟΣ!!! ΤΙ ΕΝΤΟΠΙΣΕ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ! ...

    ΟΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΙ ΕΙΧΑΝ ΜΕ ΚΟΙΝΗ ΤΟΥς ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΑΣΤΕΙΛΕΙ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΣΧΕΔΟΝ ΑΠΟ ΔΙΕΤΙΑΣ. ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΟΥΣΙΑΤΣΙΚΑ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΝ ΣΕ ΜΗ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΕΩΝΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ ΤΟΥΣ ΒΑΣΗ ΣΕΧΤΙΚΗς ΕΓΚΥΓΚΛΙΟΥ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ.

    ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΠΩς ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΝΤΕΣ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ... ΕΛΕΟΣ.. ΕΛΕΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΦΡΙΛΑ ΠΟΥ ΜΑς ΕΧΕΙ ΚΥΡΙΕΥΣΕΙ.

    ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΥΠΟΒΑΛΩ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΜΟΥ: Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ κ. ΚΟΝΤΟΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ? ΠΩς ΠΕΡΝΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΟΥ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΤΣΙ! ΝΑ ΔΕΝΕΙ ΤΟ ΓΛΥΚΟ! ΟΙ ΚΑΚΟΙ ΠΑΡΟΧΟΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ! ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΒΕΒΑΙΑ ΟΥΔΕΙΣ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ! ΤΩΡΑ ΤΟ ΘΥΜΗΘΗΚΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ! ΓΙΑΤΙ? ΜΗΠΩΣ ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΥΕΙ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΣΙΔΙΚ ΚΑΙ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ? ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ Η ΑΛΗΤΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ! ΤΗ ΔΟΥΛΙΤΣΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ, ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΑΙ ΤΣΑΜΠΑ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΜΕ ΟΛΟΙ! ΘΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΦΥΣΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΑΓΙΑΔΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΠΡΑΒΟ στους Χιώτες, μακάρι να ειχαμε το σθενος να προχωρήσουμε όλοι μας σε επίσχεση πρός τούς μπαταχτξήδες του ΕΟΠΥΥ και τότε βλέπαμε και τόν καθε Κοντό και τόν κάθε Βορίδη, οσο για τον κύριο Κοντό ο καθένας μας ας υποθέση ανάλογα με τήν αντιμετώπιση των προβλημάτων του ΕΟΠΥΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συνεχείστε την δωρεάν παροχή στον τιμωρό μπαταχτσή ΕΟΠΥΥ και στον οδοντογιατρό κομματόσκυλο πρόεδρό του.
    Ξευτιλείστε τα πτυχείο σας, ξευτιλείστε την προσωπικότητά σας, δουλέψετε σαν φοβισμένα άβουλος ανθρωπάκια και προπαντώς μη διακόπτετε την σύμβασή σας γιατί θα έρθει ο ....άλλος συνάδελφος να σας την πάρει. Ποιό ελεηνός επαγγελματίας και πιό φοβικός απο εμάς τους γιατρούς ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ !
    Ανένταχτος στο κωλοσύστημά τους γιατρός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή