Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

ΕΟΠΥΥ: Εντολή στους γιατρούς να ελέγχουν αν είναι ασφαλισμένοι οι ασθενείς



Εντολές προς τους συμβεβλημένους γιατρούς δίνει ο ΕΟΠΥΥ προκειμένου να ελέγχουν αν ο ασθενής που εξετάζουν είναι ασφαλισμένος του ΕΟΠΥΥ και αν διαθέτει ασφαλιστική ικανότητα.

Σε διαφορετική περίπτωση, ο ΕΟΠΥΥ δε θα καλύπτει το κόστος της επίσκεψης και θα πρέπει ο ασθενής να πληρώσει ο ίδιος το γιατρό.

Με εγκύκλιο του ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Δ. Κοντός προς τους γιατρούς, αναφέρει ότι στα πλαίσια της εφαρμογής του συστήματος (ΑΤΛΑΣ), υπάρχει διαθέσιμη εφαρμογή στο site του ΕΟΠΥΥ (www.eopyy.gov.gr/Εφαρμογές/Ασφαλιστική Ικανότητα), μέσω της οποίας οι συμβεβλημένοι γιατροί και πάροχοι υγείας, θα ελέγχουν ηλεκτρονικά την ασφαλιστική ικανότητα των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, πριν από την παροχή οποιαδήποτε υπηρεσίας.

Μέσω της εφαρμογής, ελέγχεται η ασφαλιστική ικανότητα για τα άμεσα και έμμεσα μέλη (με αναφορά στο άμεσο μέλος), σε συγκεκριμένη ημερομηνία, με ενημέρωση του ενδιαφερόμενου ως προς τη διάρκεια ισχύος της ικανότητας, βάση του ΑΜΚΑ του ασφαλισμένου.

Ο κ. Δ. Κοντός σημειώνει επίσης, ότι εξακολουθεί να υφίσταται η υποχρέωση ελέγχου της ασφαλιστικής ικανότητας από τους παρόχους υγείας και ειδικότερα στις περιπτώσεις, που το σύστημα παρουσιάζει πρόβλημα, ο έλεγχος θα πραγματοποιείται από τα βιβλιάρια υγείας των ασφαλισμένων.

1 σχόλιο:

  1. Μπραβο ρε παιδια...Μετα απο 2 χρονια και 6 μηνες σκεφτηκαν τα αυτονοητα....
    Κατα τα αλλα rebate και claw back...
    ΥΓ.ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ .
    ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΣ - ΘΕΣ/NIKH

    ΑπάντησηΔιαγραφή