Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Όταν οι Έλληνες γιατροί βάζουν τα γυαλιά στους Γερμανούς!



Δύο πρόωρα βρέφη Γερμανικής καταγωγής που ήρθαν στον κόσμο επί ελληνικού εδάφους, έλαχε να αποτελέσουν μια καλή ευκαιρία για να εκφράζουν οι Γερμανοί γιατροί διθυράμβους για τους Έλληνες συναδέλφους τους. Διαβάστε μια συγκινητική ιστορία που διαδραματίστηκε στο νοσοκομείο Αττικόν

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου - IATROPEDIA

Όταν πριν από περίπου έναν μήνα μια Γερμανίδα γιατρός-νεογνολόγος που ήταν έγκυος, ερχόταν στη χώρα μας διακοπές με το σύζυγό της, τίποτε δεν προμήνυε τι θα επακολουθούσε. 

Η γυναίκα μαζί με το σύζυγό της επισκέφθηκε τη Νάξο για να περάσει λίγες ημέρες ξενοιασιάς καθώς σε λίγους μήνες θα έφερνε στον κόσμο τα δίδυμα παιδιά τους. 

Όμως ένα πρόβλημα που παρουσιάσθηκε στην εγκυμοσύνη της την έκανε να γεννήσει πρόωρα.

Η Γερμανίδα νεογνολόγος μεταφέρθηκε εσπευσμένα από τη Νάξο με c130 στην Αθήνα για να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο “Αττικόν”. 

Εκεί γέννησε πρόωρα τα δύο μωρά της που είχαν βάρος μόλις ενός κιλού. 
Τα βρέφη μεταφέρθηκαν για νοσηλεία αλλά και για την περαιτέρω ανάπτυξή τους στην Εντατική Μονάδα Νοσηλείας Νεογνών του Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αττικόν όπου και τα ανέλαβε η Διευθύντρια ΕΣΥ-Νεογνολόγος Άννα Δασκαλάκη. Οι Έλληνες ειδικοί της Μονάδος έκαναν ότι μπορούσαν για να κρατήσουν στη ζωή τα δίδυμα καθώς εξαιτίας του χαμηλού τους βάρους κινδύνευε η ζωή τους. 

Τελικά μετά από έναν μήνα νοσηλείας, τα βρέφη ξεπέρασαν τον κίνδυνο, το βάρος τους αυξήθηκε και μπορούν πλέον να μεταφερθούν στο σπίτι τους στη Γερμανία. 

Το ζευγάρι των Γερμανών και ειδικά η νεογνολόγος δε σταμάτησε στιγμή να ευχαριστεί τους Έλληνες συναδέλφους της που έσωσαν τόσο την ίδια όσο και τα δίδυμα βρέφη. 

Σε λίγες ημέρες αποχωρούν από το Αττικόν παίρνοντας εξιτήριο ενώ δηλώνουν πανευτυχείς που βρέθηκαν σε ελληνικό νοσοκομείο για την αντιμετώπιση του προβλήματος. 
Όταν οι γιατροί του ΕΣΥ κάνουν θαύματα...

Να σημειωθεί ότι μέχρι πρόσφατα οι αρμόδιοι είχαν εγκαταλείψει τη μονάδα νεογνών χωρίς γιατρούς. Όπως είχε αποκαλύψει τοiatropedia, τι λιγοστό προσωπικό επί σειρά μηνών εκλιπαρούσε να σταλούν έστω επικουρικοί γιατροί για να μπορούν να στηριχθούν τα βρέφη που βρίσκονταν στη μονάδα. 

Είναι ενδεικτικό ότι η Εντατική Μονάδα Νοσηλείας Νεογνών στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο “Αττικόν”, υπολειτουργούσε για μεγάλο διάστημα ενώ πολύτιμα κρεβατάκια ήταν κλειστά και ξηχανήματα σκονίζονταν αναξιοποίητα. 

Τελικώς μόλις πρόσφατα εστάλησαν τρεις επικουρικοί γιατροί ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει η μονάδα. Συνολικά η μονάδα διαθέτει 22 κλίνες.

1 σχόλιο:

  1. Το 2008 εξέτασα πολίτη απο την Αυστρία ο οποίος είχε λιποθυμικό επεισόδιο. Πολλά παρόμοια επεισόδια στο παρελθόν και ο έλεγχος του μου ανέφερε πως δεν είχε δείξει τίποτα.
    Αφού τον εξέτασα κλινικοεργαστηριακά έδωσα οδηγίες και αγωγή και του έδωσα επιστολή στα αγγλικά , να κανει όταν γυρίσει στην πατρίδα του tilt table test .
    Μετά απο 1μήνα έλαβα ευχαριστήρια επιστολή απο τον γιατρό του, ήταν θετικό το τεστ και έβαλαν βηματοδότη. Δεν περιαυτολογώ αφού είμαι ένας ανώνυμος καρδιολόγος , όμως δεν ειναι τυχαίο πως οι Έλληνες γιατροί χαίρουν τεράστιας εκτίμησης στο εξωτερικό, γεγονός που το είχα διαπιστώσει όταν έκανα μετεκπαίδευση στο Hammersmith αλλά και απο τα συνέδριά μας ανα τον κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή