Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018

Γολγοθάς για εκατοντάδες ασθενείς στην εφημερία του νοσοκομείου “Αττικόν” - Οκτώ ώρες αναμονή

Αναπτύσσονται περισσότερα από 100 ράντζα, τα οποία δίνονται ως κενές κλίνες στην εφημερία...

Οκτώ ώρες αναμονή στην εφημερία, ράντζα στη νοσηλεία και προβλήματα με βασικό ιατρικό εξοπλισμό, είναι εικόνες από τη λειτουργία του νοσοκομείου “Αττικόν”.
IATRONET

Εκατοντάδες ασθενείς συρρέουν στο μεγαλύτερο νοσηλευτικό ίδρυμα της δυτικής Αττικής, το οποίο δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει την αυξημένη ζήτηση, εξαιτίας των βασικών του ελλείψεων.

Όπως καταγγέλλει το προεδρείο της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), η έλλειψη κονδυλίων είναι εμφανής.

Οι εργαζόμενοι επικαλούνται καταγγελίες ασθενών, σύμφωνα με τις οποίες δεν υπάρχουν χημειοθεραπευτικά φάρμακα, με αποτέλεσμα να αναβάλλονται προγραμματισμένα ραντεβού για χημειοθεραπείες για άλλες ημέρες.

Η αναβολή των χημειοθεραπειών δυσχεραίνει την αντιμετώπιση της νόσου, ενώ αυξάνει και την ταλαιπωρία των ασθενών, οι οποίοι πηγαινοέρχονται στο νοσοκομείο, προκειμένου να υποβληθούν σε θεραπεία.

Σύμφωνα με το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ, ο μαγνητικός τομογράφος είναι εδώ και τρία χρόνια χαλασμένος, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να είναι αναγκασμένοι να πηγαίνουν είτε σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα ή σε άλλα νοσοκομεία για να κάνουν την εξέταση.

Δεν υπάρχουν χρήματα – σημειώνει – για την επισκευή ή την αντικατάστασή του. Πολλές φορές, για λίγα ευρώ, οι αξονικοί τομογράφοι παραμένουν εκτός λειτουργίας...

Ο στεφανιογράφος είναι χαλασμένος εδώ και δέκα ημέρες και δεν λειτουργεί το αιμοδυναμικό εργαστήριο. Η κατάσταση αυτή οδηγεί σε κίνδυνο για τα έκτακτα περιστατικά που προσέρχονται στο νοσοκομείο με σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα.

Συρροή

Σε κάθε εφημερία, συρρέουν στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου “Αττικόν” περισσότεροι από 1.200 ασθενείς.

Περιμένουν, δε, πάνω από οκτώ ώρες για να εξυπηρετηθούν, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι.

Μεγάλες είναι οι ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό και τραυματιοφορείς. Οι κενές οργανικές θέσεις σε νοσηλευτικό προσωπικό είναι 40% και υπάρχουν μόνο τέσσερις τραυματιοφορείς στη βάρδια για να εξυπηρετήσουν όλους τους ασθενείς (έκτακτα περιστατικά, νοσηλευόμενους).


Οι εισαγωγές σε κάθε εφημερία είναι πάνω από 200 ασθενείς. Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, την επόμενη της εφημερίας, οι διάδρομοι του “Αττικόν”γεμίζουν με ράντζα.

Σύμφωνα με το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ, αναπτύσσονται περισσότερα από 100 ράντζα, τα οποία δίνονται ως κενές κλίνες στην εφημερία...

Δημ.Κ.

1 σχόλιο: