Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

Βοηθητικοί στο νέο σύστημα Πρωτοβάθμιας οι ιδιώτες γιατροί του ΕΟΠΥΥ! Τι είπε ο υπ.Υγείας


Τελικά οι φόβοι των ιδιωτών γιατρών του ΕΟΠΥΥ ότι θα διαδραματίζουν επικουρικό ρόλο στον νέο σύστημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας φαίνεται ότι θα επαληθευτούν. Τουλάχιστον αυτό περιλαμβάνουν τα σχέδια της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας.

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ επανέλαβε ότι και στο παρελθόν είχε επισημάνει: Ότι οι ιδιώτες γιατροί θα έχουν επικουρικό ρόλο στη νέα κατάσταση. Κάτι που άλλωστε- ούτε λίγο ούτε πολύ- είχε προαναγγελθεί. Διαβάστε ΕΔΩ χαρακτηριστικά: «Τέλος οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ μόλις ανοίξουν όλες οι ΤΟΜΥ! Όλα τα σχέδια του υπ.Υγείας»

Μάλιστα ο υπουργός Υγείας δε δίστασε να πει ότι οι Ιατρικοί Σύλλογοι αντιστρατεύονται το νέο σύστημα επειδή υπερασπίζονται το σημερινό σύστημα όπου επικρατούν οι ιδιώτες.
Επίσης ο κ.Ξανθός θεωρεί ότι οι Ιατρικοί Σύλλογοι επιδιώκουν ουσιαστικά το κράτος και το ασφαλιστικό σύστημα να αγοράζουν κατά προτεραιότητα υπηρεσίες από τον ιδιωτικό τομέα.

Να σημειωθεί ότι σήμερα οι υπηρεσίες της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ιατρικές επισκέψεις, εξετάσεις κ.λ.π.) παρέχονται κατά τουλάχιστον 90% από τον ιδιωτικό τομέα.

Όχι τυχαία βέβαια καθώς έχει αποδειχθεί στην πράξη ότι το δημόσιο σύστημα δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις σημερινές απαιτήσεις των περίπου 10 εκατ. ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, αφού στις δημόσιες δομές κυριαρχούν οι καθυστερήσεις και οι αναμονές μηνών για μία απλή εξέταση.
Νέο σύστημα χωρίς οικογενειακούς γιατρούς

Άγνωστο παραμένει πάντως πως θα υλοποιηθούν τα σχέδια της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας για το νέο σύστημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με δεδομένο ότι ο ιατρικός κόσμος δεν έχει επιδείξει ενδιαφέρον για προσλήψεις στις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ). Γι αυτό και θα επαναληφθεί η προκήρυξη τόσο για γιατρούς όσο και για το λοιπό προσωπικό. Δείτε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: «Νέα προκήρυξη για προσωπικό στις ΤΟΜΥ στις αρχές του 2019! Όλες οι πληροφορίες»

Από την άλλη και οι ιδιώτες γιατροί συνεχίζουν να γυρίζουν την πλάτη στο νέο σύστημα λόγω των χαμηλών αμοιβών και του ασφυκτικού ωραρίου στα ιδιωτικά τους ιατρεία. Και όλα αυτά την ώρα που σταδιακά από τις αρχές του νέου χρόνου θα ξεκινήσει σιγά σιγά να εφαρμόζεται το σύστημα παραπομπών όπου για να επισκεφθεί κανείς ειδικό γιατρό θα πρέπει να διαθέτει παραπεμπτικό από οικογενειακό γιατρό.

28 σχόλια:

  1. Οι φόβοι των ιδιωτών γιατρών του ΕΟΠΥΥ θα επαληθευθούν.....
    Δηλαδή οι ιδιώτες γιατροί..... ήθελαν να επιδοτούνται από το κράτος!!!
    Και τώρα φοβούνται οτι θα γίνει κρατικό σύστημα υγείας και θα είναι επικουρικοί.
    Το σωστό είναι να είναι αμιγώς ιδιώτες. Και να λένε και ένα ευχαριστώ ,στον ΕΟΠΥΥ , που έχουν δικαίωμα συνταγογράφησης τόσο γιά φάρμακα όσο και για εξετάσεις γιά τους ασθενείς τους. Οι παλιοί ,πρό ΕΟΠΥΥ, ιδιώτες γιατροί αν δεν ήταν σε κάποιο ταμείο, δεν μπορούσαν να γράψουν τίποτα σε ΙΚΑ, ΤΕΒΕ ,ΟΓΑ, κλπ. με όλα τα επακόλουθα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το κόστος των ιδιωτών για την πρωτοβάθμια είναι κατά πολύ μικρότερο από αυτό των κρατικών και οι υπηρεσίες τους κατά κανόνα καλύτερες.Τα υπόλοιπα είναι απλά ιδεοληψίες σταλινικού τύπου. Δηλαδή ο ιδιώτης αν εξετάσει ασθενή και πληρωθεί από το ταμείο του επιδοτείται ενώ ο κρατικός που πληρώνεται εξολοκλήρου από τους φόρους δεν επιδοτείται? Τις επιδοτήσεις να τις ψάξετε εκεί που αφειδώς τις μοιράζετε και να αφήσετε ήσυχους επαγγελματίες με πολύ ανωτερη μορφωση και επίπεδο από το δικό σας.

      Διαγραφή
    2. Δεν υπήρχε κρίση καθυστερημένε 10.32 και ο κόσμος είχε λεφτά για......πέταμα !

      Διαγραφή
    3. Αυτο που θελουμε ειναι να μην μας κανει αθεμιτο ανταγωνισμο.ο γυφτοχρΕΟΠΥΥ και μολις το πετυχε για εμας ο κλαρινοΣΥΡΙΖΑ διαλυοντας την ΠΦΥ!

      Διαγραφή
    4. Δεν υπάρχει κανένας φόβος των ιδιωτών γιατρών, μην προδίδεσαι... ούτε συμβολή του κράτους στην ιδιωτική παροχή υγείας με τα ψίχουλα που δίνει... υπάρχει ξεκάθαρο θέμα ελευθερίας βούλησης του υποχρεωτικά ασφαλιζόμενου από το κράτος, τον οποίο τον μαδάς για να στήσεις κομματικό κράτος με υποβαθμισμένες υπηρεσίες χαμηλοτάτου επιπέδου. Την ελεύθερη επιλογή την καταργείς γιατί ξέρεις ότι δεν συμφέρει! Ο ασφαλισμένος δεν θέλει μόνο δωρεάν υπηρεσία, θέλει και καλή υπηρεσία, την οποία με την οργάνωση και τον τρόπο που δουλεύεις δεν θα καταφέρεις να έχεις ούτε σε 200 χρόνια! Και για να κλείσω κοίτα γύρω σου, ρώτα, πόσοι σε επιλέγουν... Εάν είσαι μάγκας και θέλεις να δεις πόσο μετράς στην πραγματικότητα, άσε την ελεύθερη επιλογή στον κόσμο... Δεν το τολμάς γιατί κατά βάθος ξέρεις που φτάνεις και θα σου χαλάσει την κομματική μανέστρα...!!!

      Διαγραφή
    5. Και θυμόμασταν πολύ καλά πως λειτουργούσε το σύστημα...

      Διαγραφή
    6. Κοιτα ρε φτωχαδακι 10.32 να βγαλεις τη φασολαδα της ημερας και να ξαναπας του χρονου διακοπες σε καμπινγκ και μην ασχολεισαι με τους ιδιωτες γιατρους. Κοιοτα να προλαβεις να βγαλεις το ξεροκομματο της μιζεριας και να μην ασχολεισαι με τους γιατρους που ειναι οτι καλυτερο και ανωτερο εχει να επιδειξει μια κοινωνια!

      Διαγραφή
    7. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ απέναντι στα ΣΥΡΙΖΟεμέσματα των χρΕΟΠΥΥ/ΥΠΥΓ δίνουμε τον αγώνα για την αξιοπρέπεια του Έλληνα Ιατρού και ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ την Εγκληματική Οργάνωση Ξανθοκηφήνα/Βαρδατρόμπα/ΣεκιουριΤάκη που έθεσε ως στόχο να μετατρέψει τον τομέα της Υγείας σε μια πελώρια……. Μανωλάδα και τους Ιατρούς σε …….Πακιστανούς που θα μαζεύουν ……voucher του Πολάκη!

      Διαγραφή
  2. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΧΩΡΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΤΕΡΟΥΣ. ΕΧΟΥΝ ΠΙΑΣΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΤΙ ΑΞΙΖΟΥΝ. ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΤΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΜΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΝ ΜΕΙΝΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ, ΠΟΥ ΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άρπα μαζί με την ......ευκαιρία και.....72 σέντσια συριζόγκιθουφτο 12.42 !

      Διαγραφή
    2. 12.42 σε τι κοσμο ψυχικα διαταραγμενο ζεις??? Ζητας να φυγουν οι παλαιοι γιατροι απο τις ΤΟΜΥ για να μπουν οι νεοι, τη στιγμη που ΚΑΝΕΝΑΣ παλαιος γιατρος δεν εχει ενδιαφερθει για τις ΤΟΜΥ ουτε καν για οικογενειακος γιατρος, ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ καποια αναλφαβητα καυκασια γεροντια της συμφορας. Λυπηρη η ασχετοσύνη σου 12.42,θάπρεπε να γνωριζεις για τους καυκασιους γέροντες

      Διαγραφή
    3. 4 συμβεβλημένοι ιατροί το πολύ 8000€ τον μήνα κόστος!Μια κτηνιατρική τσαντιρογυφΤΟΜΥ με 4 (το πολύ!) ανειδικευτα γεροντια από τον Καύκασο .......25500€!!! Ασφαλισμένοι πάρτε ΤΩΡΑ τηλέφωνο τον ΕΦΚΑ για να ζητήσετε τις εισφορές σας πίσω πριν οι ΣΥΡΙΖΑκριδες εξαφανίσουν ακόμη και τα συρτάρια των ταμείων!

      Διαγραφή
    4. Ναι ναι ναι αρπα την ευκαιρια γιουφτο! Γνωρισε τους ασθενεις που θα τους......σφουγαριζεις και τα πατωματα με πενταροδεκαρες......θα εχεις μεγαλο οφελος ΚΟΡΟΙΔΟ!

      Διαγραφή
    5. Οι θεσεις που προκηρυσσει η βκυβερνηση σου 12.42 ειναι για αφρικανους, οχι για γιατρους,καταντησατε τη χωρα τριτοκοσμικη και γι αυτο θα συντριβειτε στις εκλογες, απο γιατρους αλλωστε ειστε στο 8%, μονο τα αθλια αναλφαβητα καυκασια αθλια γεροντια θα σας ψηφισουν

      Διαγραφή
  3. Φαρμακοποιούς ρε, δε θα ανοίξετε κρατικούς; Μήπως σας εμποδίζει κάτι; Γιατί μόνο οι γιατροί να έχουν τον ανταγωνισμό από το κράτος; Τι θα κόστιζε στο κράτος να πληρώνει και μερικούς κρατικούς οδοντιάτρους και μερικούς κρατικούς φυσικοθεραπευτές; Ψίχουλα. ΄Ηρθε η ώρα οι γιατροί να στραφούμε εναντίον των πολιτικών που στράφηκαν και στρέφονται εναντίον μας, για λόγους αυτοάμυνας (και καθώς υπάρχει οικογενειοκρατεία αύριο - μεθαύριο δυνατά και εναντίον των παιδιών τους). Πρέπει να βρούμε τρόπους να τους χτυπήσουμε (σίγουρα υπάρχουν τρόποι).Δε νοείται ο γιατρός να γράφει συνταγή χωρίς να πληρώνεται και με την ίδια συνταγή να βγάζει μισό μεροκάματο το φαρμακείο. Δε νοείται ο φυσικοθεραπευτής να βγάζει από τον ΕΟΠΥΥ, για ένα σετ φυσικοθεραπειών 150 ευρώ κι απ ότι λένε οι ασθενείς να δίνουν κι άλλα τόσα. Ένας Παθολόγος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Tο σύστημα παραπομπών όπου για να επισκεφθεί κανείς ειδικό γιατρό θα πρέπει να διαθέτει παραπεμπτικό από οικογενειακό γιατρο. Εννοει ειδικο γιατρο συμβεβλημενο με τον ΕΟΠΥΥ, ωστε να καλυφθει απο το κρατος η δαπανη της επισκεψης. ΟΧΙ οτι ο ασθενης δε θα μπορει να επισκεφθει ιδιωτικα, πληρωνοντας ο ιδιος το γιατρο. Προς Θεου, να το κανετε γνωστο, γιατι ο κοσμος λογω ελλειψης πληροφορησης ειναι τρομοκρατημενος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι άμα είναι τρομοκρατημένος ο κόσμος δε μας νοιάζει. Ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται για τον Παθολόγο, κι εμείς δεν ενδιαφερόμαστε για τον κόσμο. Ένας Παθολόγος που έκανε στην Πάτρα.

      Διαγραφή
  5. Αστα Ξανθε, με οικογενειακους γιατρους αναλφαβητα καυκασια γεροντια, οι οποιοι μαλιστα μετρουνται... και στα δακτυλα του ενος χεριου,δεν μπορεισ να στησεις πρωτοβαθμια περιθαλψη,δεν μπορουν οι γέροντες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Natasa Ashetidi Syrizohafiedasvili : igo dulepsi giftomi gia piato fasulada , exetazi olo ta zoo elini ! Den pirazi ligo lefta! Igo siderosi papu pari portofoli ! Ministro Ksanto spudeo tseloveko lei igo ......pilona IGIA ! Igo ktharisi tualet ama diorisi mena !

      Διαγραφή
  6. Δεν υφίσταται το κλαρινοσύστημα , γελούν και τα στηθοσκόπια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΟΤΙ ΑΝ ΕΣΤΗΝΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΑ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΝΑΝ! ΑΠΕΤΥΧΑΝ ΟΜΩΣ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χωρις λεφτα Ξανθοκηφηνα οτι και να λες ειναι απλα..... ακαθοριστος θορυβος χωρις καμια αξια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟΝ ΑΧΡΗΣΤΟ ΤΕΜΠΕΛΧΑΝΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΠΦΥ ΟΠΟΥ Ο ΑΔΩΝΙΣ ΜΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΧΑΦΤΑ ΓΙΑ ΔΕΚΑ ΨΩΡΟΕΥΡΩ ΜΕΙΚΤΑ! ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΣΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΘΑ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΓΥΦΤΟΜΥ ΤΩΝ ΑΝΕΙΔΙΚΕΥΤΩΝ ΚΑΥΚΑΣΙΩΝ ΓΕΡΟΝΤΩΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Βαρδαηλιθιος: απο την 01/01/2019 ξεκιναει το προγραμμα αρχιπρωτοβαθμιας φροντιδας υγειας! Θα εχετε γιατρο προσωπικο στο σπιτι και νοσοκομα την......Ναομι Καμπελ! Ηδη ετοιμαζουμε τον διαγωνισμο οπου θα προσφερουμε αμοιβη νοσοκομας.......ενα αυγο βραστο! Ειμαστε βεβαιοι οτι η Ναομι θα........εγκαταλειψει το μοντελιγκ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα........ο Ιατρικος Κοσμος εδωσε την απαντηση του στο παρασιτο στις εκλογες των ΙΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Νομιζω βλαμενε ΞανθοΜαδουρο σου τα εψαλαν καλα οι ιδιοι οι δικοι σας συνδικαλιστες! Ουδεποτε θα εχετε ΠΦΥ με τους γιατρους απεναντι! Αντε περαστικα και ευχομαι ποσοστα Ιατρικων Συλλογων και στις εθνικες εκλογες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πραγματικά χαίρομαι για τις πρωτοβουλίες του υπουργείου Υγείας και προκαλώ το δημόσιο σύστημα να με ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΕΙ.Δεν σας θέλω και δεν σας φοβάμαι κύριοι και σας ΞΑΝΑΠΡΟΚΑΛΩ να επισπεύσετε τις "μεταρρυθμίσεις" σας και να ανοίξετε τις ΤΟΜΥ ΑΥΡΙΟ.
    Όσο για τους συναδέλφους ένα έχω να πω.Ώρα να συμπεριφερθείτε ως ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Βασικά υπάρχουν 2 κατηγορίες παρόχων... Αυτοί που θέλουν να δουλέψουν και να αμοιφθούν για αυτό που προσφέρουν και αυτοί που δεν αγαπούν τόσο τη δουλειά και θέλουν προστασία και κάλυψη μέσα από ένα κρατικό, υποχρεωτικό σύστημα, γιατί δεν μπορούν αλλιώς να επιβιώσουν... Αυτό που ζούμε και εκπροσωπεί η σημερινή ηγεσία, είναι η λυσσαλέα προσπάθεια των δεύτερων να υπερισχύσουν (βρώμικα λέω εγώ και παρά τη θέληση των περισσότερων) των πρώτων...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή